Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξορκίσει την κατάρα των Ολλανδών

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξορκίσει την κατάρα των Ολλανδών

Ο Δικέφαλος μετράει μόλις μία νίκη σε 15 ματς με ολλανδικές ομάδες, αλλά κάποια στιγμή θα σπάει αυτήν την κακή παράδοση.

Πέρυσι όσο μεγάλωνε το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα (το οποίο τελικά το κατέκτησε αήττητος) τόσο έλεγα ότι μεγαλώνει και η πιθανότητα να γίνει μια «στραβή».

Στατιστικά αν έχεις 99 ματς χωρίς ήττα στο 100ο είναι πιο πολλές οι πιθανότητες να την πατήσεις και αυξάνονται όσο αυξάνεται το σερί. Δεν μπορείς να κερδίζεις αιώνια. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Αντιστρέφοντας το θέμα λέω ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ και τις ολλανδικές ομάδες. Δεν μπορεί να αποκλείεται αιώνια από αυτές. Κάποια στιγμή θα σπάσει αυτήν την «κατάρα» (ή πείτε την όπως αλλιώς θέλετε)…

Το αρνητικό σερί είναι ήδη μεγάλο…

2000: Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-0 και 1-0

2001: ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν 3-2 και 1-4

2004: ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-3 και 1-2

2009: ΠΑΟΚ-Χέρενφεϊν 1-1 και 0-0

2010: Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1 και 3-3

2013: Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1 και 2-2

2016: Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1 και 2-1

2019: ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2

Ο Δικέφαλος θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς του 2-2 της Τούμπας απέναντι στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, αλλά θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις την πρόκριση.

Οι Ολλανδοί ήταν το φαβορί εξ αρχής και αύξησαν τις πιθανότητές του για πρόκριση μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, γιατί προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλίες 0-0 και 1-1.

Όλα δείχνουν να είναι υπέρ τους για τη ρεβάνς: το σκορ του πρώτου αγώνα, ο επαναληπτικός στην έδρα τους, η συνολική ανωτερότητά τους ως club, η καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, η ετοιμότητα (μετρούν ήδη τέσσερα επίσημα ματς ενώ ο ΠΑΟΚ μόλις ένα). Όλα…

Μόνο που σε ένα ματς όλα μπορούν να συμβούν. Το είχα σημειώσει και μετά το πρώτο ματς της Τούμπας: σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος με 30, 34 ή 38 αγωνιστικές θα ήταν μάλλον αδύνατον να αφήσει ο ΠΑΟΚ πίσω του τον Άγιαξ. Αλλά σε δύο νοκ άουτ παιχνίδια, όλα μπορούν να συμβούν. Και πλέον έχει μείνει μόνο το ένα, η ρεβάνς μέσα στο Άμστερνταμ μετά το 2-2 της Τούμπας.

Ο Άγιαξ είναι καλύτερος συνολικά από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει αδυναμίες στην άμυνά του και κυρίως στη μετάβαση στο αμυντικό transition και στις στημένες φάσεις. Αυτά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλο στη ρεβάνς, όπως έκανε και στην Τούμπα.

Από την άλλη οι Ολλανδοί μοιάζουν ασταμάτητοι στην επίθεση. Στα τέσσερα επίσημα ματς τους έως τώρα φέτος έχουν βάλει 11 γκολ!

Κέρδισαν με 2-0 την Αϊντχόφεν και κατέκτησαν το Super Cup Ολλανδία, έφεραν 2-2 εκτός έδρας με τη Φίτεσε και τον ΠΑΟΚ και κέρδισαν 5-0 την Έμεν.

Θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει ο Δικέφαλος το μηδέν στην άμυνά του, οπότε για να μπορέσει να προκριθεί ίσως θα χρειαστεί να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ μέσα στο Άμστερνταμ.

Δε θα μπω σε βαθύτερες αναλύσεις. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα άψογο παιχνίδι σε όλους του τομείς και να πιάσει τον Άγιαξ στον ύπνο (ή να τον κοιμίσει…) για να μπορέσει να τον αποκλείσει. Και εκτός από το άψογο παιχνίδι θα χρειαστεί και λίγο τύχη παραπάνω από ότι στο πρώτο ματς της Τούμπας. Διότι για να μπορέσεις να τα καταφέρεις σε αυτό το επίπεδο και απέναντι σε τόσο υψηλού επιπέδου ομάδες χρειάζεται και τύχη όπως το 1991 με τη Μαλίν (0-1), το 1997 με την Άρσεναλ (1-1), το 2010 με τη Φενέρμπαχτσε (1-1), το 2011 με την Τότεναμ (1-2), το 2015 με την Ντόρτμουντ (0-1) και το 2016 με τη Φιορεντίνα (2-3).

Ξέρετε τι κοινό είχαν όλα αυτά τα ματς; Ήταν εκτός έδρας! Ναι, μακριά από την Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια από ότι στο σπίτι του! Και επίσης εκτός έδρας δεν έχει χάσει δύο φορές από τον Άγιαξ (1-1), δύο φορές από τη Σάλκε (1-1) και ακόμη από Μπριζ (1-1), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1), Ρουμπίν Καζάν (2-2), Ουντινέζε (0-0), Μέταλιστ (1-1), Άλκμααρ (1-1), Φιορεντίνα (1-1), Βασιλεία (0-3) και Σπαρτάκ Μόσχας (0-0).

Τώρα βέβαια στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ για να προκριθεί θα χρειαστεί νίκη μετά το 2-2 της Τούμπας (ή ισοπαλία από 3-3 και πάνω…) τη στιγμή που έχει μόλις μία νίκη σε 15 παιχνίδια απέναντι σε ολλανδικές ομάδες από το 2000 μέχρι σήμερα!

Είπαμε όμως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και οι κατάρες για να ξορκίζονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ