Οι Τούρκοι εκνευρισμένοι, αποκλείονται πιο εύκολα….

Οι Τούρκοι εκνευρισμένοι, αποκλείονται πιο εύκολα….

Αναλογίζομαι τι είναι εκείνο που εκνεύρισε τόσο του Τούρκους στο πρώτο ματς στο «Φατίχ Τερίμ» και τα έβαλαν από το πρώτα λεπτά με το διαιτητή και τις υποδείξεις του. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν τους έφταιγε ο διαιτητής αλλά ο Ολυμπιακός. Η απόδοση του ήταν που «τους έβγαλε από τα ρούχα τους»…

Δεν λέω. Είναι άσχημα πράγμα για μια ομάδα να παίζει κρίσιμο παιχνίδι και ο προπονητής της να απουσιάζει από τον πάγκο γιατί είναι τιμωρημένος. Να μην γελιόμαστε όμως. Ότι είναι να κάνει ο Οκάν Μπουρούκ θα το έχει κάνει πριν το σφύριγμα του διαιτητή. Από εκεί και πέρα δράση αναλαμβάνουν οι παίκτες.

Αυτοί είναι που με την απόδοσή τους θα κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης και την πρόκριση στα πλέι ο φ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήταν πιο ανακουφιστικό αντί για τον προπονητή της Μπασάκσεχιρ, να έλλειπαν ο Αρντά Τουράν και ο Ντεμπά Μπα που ετοιμάζονται πυρετωδώς για το βράδυ της Τρίτης στο Φάληρο.

Κι ο βασικός στόπερ ο Σουντζού που απουσιάζει γιατί αποβλήθηκε κι αυτός στα αποδυτήρια, πλήγμα είναι για την τουρκική ομάδα. Αναλογίζομαι τι είναι εκείνο που εκνεύρισε τόσο του Τούρκους στο πρώτο ματς στο «Φατίχ Τερίμ» και τα έβαλαν από το πρώτα λεπτά με το διαιτητή και τις υποδείξεις του. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν τους έφταιγε ο διαιτητής αλλά ο Ολυμπιακός.

Η απόδοση του ήταν που μάλλον ξάφνιασε του παίκτες και τον προπονητή της Μπασάκσεχιρ. Αλλιώς τα περίμεναν κι αλλιώς τα βρήκαν. Η θηριώδης κατοχή της μπάλας που νόμισαν ότι θα έχουν ήταν μια υπόθεση εργασίας που δεν επαληθεύτηκε στο γήπεδο. Οι αντιστάσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες κι αυτό δημιούργησε εκνευρισμό και σκληρό παιχνίδι από την πλευρά τους.

Αν επανέρχομαι σε αυτό το θέμα είναι γιατί προφανώς στην Μπασάκ δεν έχουν συνηθίσει να τους στραβώνουν καταστάσεις. Επιβάλλεται λοιπόν, να τους στραβώσουν πράγματα από την αρχή του ματς στη ρεβάνς. Κι αυτό που θα θελήσουν πάλι να κάνουν οι παίκτες του Μπουρούκ είναι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν την κυριαρχία στην μεσαία γραμμή. Χωρίς καλή και συνεχή κυκλοφορία της μπάλας είναι μια ομάδα προβληματική στην ανάπτυξή της.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από τη στιγμή που εκνευρίζονται διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση εξελίσσεται διαφορετικά από τους υπολογισμούς τους. Πρώτο ζητούμενο λοιπόν να βγάλει ο Ολυμπιακός την Μπασάκ από τον ρυθμό της. Παραπέμπει λίγο σε αγώνα μπάσκετ αυτή η διατύπωση αλλά σχετίζεται απολύτως με την πραγματικότητα.

Με τους Τούρκους εκτός ρυθμού αλλά αναγκασμένους να επιτεθούν για να σκοράρουν, το έργο των ερυθρόλευκων θα γίνει πιο εύκολο. Όλα αυτά βέβαια στην θεωρία που όπως είναι γνωστό, απέχει από την πράξη. Ότι ο Μαρτίνς θεωρεί πως τίποτα δεν τελείωσε και ζητά από όλους αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία είναι γνωστό. Γνωστές είναι και οι ενστάσεις του για τον τρόπο που αντιμετώπισε η ομάδα του την αριθμητική της υπεροχή στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Πόλη.

Τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές αφόσον επαναληφθούν μπορεί να καταδικάσουν τον Ολυμπιακό. Ευκαιρίες για τελικές φάσεις θα δοθούν αναπόφευκτα από μια ομάδα που θα βγει μπροστά για να σκοράρει. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν έχουν λόγους να πιέσουν καταστάσεις. Εχουν κάθε λόγο να είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι ώστε να τις αξιοποιήσουν και να πάρουν την πρόκριση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ