Ο ένας κυνηγά το θαύμα και ο άλλος να τελειώσει απλά τη δουλειά

Ο ένας κυνηγά το θαύμα και ο άλλος να τελειώσει απλά τη δουλειά

Τρίτη και 13 σήμερα. Για πολλούς, όχι κατ' ανάγκη προληπτικούς, η πιο γρουσούζικη μέρα. Ε και; Σήμερα έχουμε ματς. Σήμερα έχουμε τις μάχες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Διαφορετική αφετηρία, διαφορετική δυσκολία, αλλά κοινός ο στόχος. Πρόκριση....

Ας ξεκινήσουμε με τα δύσκολα. Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Δεν το λες και μικρό πράγμα να πρέπει να αποκλείσεις τον Άγιαξ μέσα στο σπίτι του για να συνεχίσεις στη διοργάνωση. Από την στιγμή που η κληρωτίδα έφερε στον ΠΑΟΚ τους Ολλανδούς ήταν δεδομένο πως ο νταμπλούχος Ελλάδας κυνηγούσε ένα θαύμα. Το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού στην Τούμπα μπορεί, θεωρητικά πάντα, να άφησε ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της αποψινής ρεβάνς, αλλά κατέδειξε με σαφή τρόπο και την ανωτερότητα του Αίαντα. Για να περάσει η ελληνική ομάδα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα μαζί.

Πρώτον να είναι η ίδια απόλυτα συγκεντρωμένη σε όλο το ματς. Δεύτερον να είναι οι γηπεδούχοι σε μέτρια βραδιά. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως αν οι Ολλανδοί κάνουν ένα από τα συνηθισμένα τους παιχνίδια θα έχει τύχη ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Τρίτον ρέντα. Στην Θεσσαλονίκη οι παίκτες του Φερέιρα δέχθηκαν δύο » φθηνά» γκολ. Απαγορεύεται επομένως να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να μπει μπροστά στο σκορ. Έτσι και περισσότερους χώρους θα βρει και θα αγχώσει ακόμα πιο πολύ τους γηπεδούχους. Θυμίζω ότι για να προκριθεί ο Δικέφαλος στην επόμενη φάση θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ισοπαλία με σκορ από 3-3 και πάνω.

Ο δεύτερος εκπρόσωπος μας στην διοργάνωση Ολυμπιακός θεωρητικά έχει ευκολότερη αποστολή. Δεν είναι μόνο η νίκη του στο πρώτο ματς στην Πόλη, με 1-0 με το γκολ του Μασούρα, αλλά και η σοβαρότητα που βγάζει σε σχέση με τους Τούρκους στο χορτάρι. Καλές οι δηλώσεις των ανθρώπων και των ποδοσφαιριστών της Μπασάκσεχιρ, όμως η αγωνιστική εικόνα τους άλλα δείχνει. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ερυθρόλευκων απόψε ακούει στο όνομα Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι η ομάδα του δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα του γηπέδου και από την αδημονία του κόσμου για μεγάλη και ευρεία νίκη. Οι Τούρκοι μπορεί να έχουν απώλειες, μπορεί να μην » γέμισαν» σε πολλούς το μάτι στην αναμέτρηση πριν από μια εβδομάδα, αλλά δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα. Επίσης καλό θα είναι όσοι πάνε απόψε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης να ξέρουν πως οι δευτεραθλητές Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα με την συμπαθή, αλλά το λιγότερο μέτρια Πλζεν.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός, μετρημένος και να μην αφήσει σε τους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να του κάνουν τη ζημιά. Η Μπασάκ έχει παίκτες εγνωσμένης αξίας που και παραστάσεις έχουν από το υψηλότερο επίπεδο και δεν σκοπεύουν να » χρεωθούν» μια αποτυχία με την στάμπα της αδιαφορίας πάνω από το κεφάλι τους. Θυμίζω ότι ερυθρόλευκοι προκρίνονται με νίκη και κάθε ισοπαλία.

Συμπερασματικά. ΠΑΟΚ για την υπέρβαση και το θαύμα, αλλά ακόμα και αν έρθει ο αποκλεισμός δεν έγινε και τίποτα. Ολυμπιακός για να τελειώσει τη δουλεία με ηρεμία και υπομονή περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλο στα play- off. Καλή επιτυχία και στους δύο τους. Τα υπόλοιπα τα λέμε ραδιοφωνικά το βράδυ μετά τις ρεβάνς….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ