ΑΕΚ: Το δίδυμο των ονείρων μας

ΑΕΚ: Το δίδυμο των ονείρων μας

Λιβάγια και Ολιβέιρα απόψε ξεκινούν βασικοί και δημιουργούν προσδοκίες στον κόσμο της ΑΕΚ.

Λιβάγια και Ολιβέιρα. Προφανώς και καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει τέτοιους και τέτοιας ποιότητας επιθετικούς στο ρόστερ της. Ονόματα με εμπειρία, παραστάσεις, ταλέντο, περγαμηνές για μεγάλα πράγματα. Ο Κροάτης το έχει δείξει στην ΑΕΚ πολλές φορές, περιμένουμε να γίνει πιο σταθερός φέτος, όπως και να μας δείξει τι μπορεί να κάνει και ο Πορτογάλος που έχει συστάσεις.

Προφανώς και η ΑΕΚ απόψε έχει να κάνει μια σοβαρή δουλειά. Να πάρει την πρόκριση με όσο το δυνατόν ξεκούραστο τρόπο και να δείξει ότι έχει αφομοιώσει καλύτερα αυτά που ζητά ο Μιγκέλ Καρντόσο. Να το κάνει για περισσότερη ώρα δηλαδή.

Ομως όταν στο χορτάρι έχεις και Λιβάγια και Ολιβέιρα περιμένεις πολλά να δεις. Και είναι το κακό που δεν θα έχει κόσμο απόψε στο ΟΑΚΑ. Αλλα η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει το λάθος της να μην προστατεύει τον κόσμο και το γήπεδο της και άφησαν να γίνουν όλα αυτά με τον Αγιαξ. Δίκαιη τιμωρία για να τα λέμε όλα.

Ο Λιβάγια θέλει την μπάλα στα πόδια του. Την θέλει περιφερειακά για να απειλεί ή να δημιουργεί. Δεν είναι παίκτης που κρύβεται. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζεράλδες και για τον Μάνταλο. Ο Ολιβέιρα όμως είναι άλλης πάστας παίκτης. Δεν θέλει τόσο την μπάλα στα πόδια του. Την θέλει όταν πρέπει για να εκτελέσει με τα πόδια ή το κεφάλι, η για να γίνει απλά στήριγμα στη δημιουργία επιθέσεων. Θεωρητικά δείχνει ιδανικό συμπλήρωμα για τους τρεις παίκτες που θα παίζουν γύρω του.

Και με το χαμηλό εμπόδιο της Κραϊόβα είναι μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσει ο Καρντόσο και να δει τι μπορεί να κάνει σε συνθήκες κανονικού επίσημου παιχνιδιού.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι ο επόμενος αντίπαλος. Τράμπζονσπορ ή Σπάρτα Πράγας. Δύο ομάδες που κυμαίνονται στα ίδια κυβικά, αλλά στην ΑΕΚ δείχνουν να θέλουν να αποφύγουν τον σκόπελο των Τούρκων. Ίσως και να έχουν δίκιο.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπεί την Ελλάδα και η στάση του και το ύφος του στο ματς της Ολλανδίας και μετά δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το επίπεδο και τις απαιτήσεις. Και παράπονα να έχεις δεν ξεφτιλίζεσαι με τέτοιο τρόπο. Και ο ΠΑΟΚ το κάνει συστηματικά. Σε όλα τα επίπεδα. Από παίκτες, διοίκηση και ρεπόρτερ του με ότι έκαναν στην Ολλανδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ