Τα «ντόρτια» του Ελ Αραμπί και ο Σουντανί… Φορτούνης

Τα «ντόρτια» του Ελ Αραμπί και ο Σουντανί… Φορτούνης

Η «δήλωση» παρουσίας και ετοιμότητας του Ελ Αραμπί στο Ρέντη και η δοκιμή του Μαρτίνς με τον (κεφάτο) Σουντανί πίσω από τον σέντερ φορ.

Οταν ο Ολυμπιακός επένδυσε χρόνο και χρήμα για να πείσει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κάνει έρθει στην Ελλάδα, είχε πλήρη επίγνωση του τι πρέπει να περιμένει από τον Μαροκινό επιθετικό. Ο Ελ Αραμπί είναι σεσημασμένος σκόρερ. Και μπορεί έως τώρα να μην έχει πάρει τον χρόνο που θα ήθελε, αλλά το γεγονός ότι έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία, έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι πιο συγκρατημένος. Διότι το ζητούμενο δεν είναι να ρίξει στη μάχη το βασικό του επιθετικό όπλο, χωρίς αυτό να είναι απολύτως έτοιμο. Αλλά να τον βάλει να παίξει όταν θα βρίσκεται στο 100%.

Ο Ελ Αραμπί δουλεύει ασταμάτητα αυτές τις 40 ημέρες που είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Και ήδη η βελτίωσή του είναι εντυπωσιακή. Με τον Μαρτίνς να μην κρύβει την ικανοποίησή του για την εικόνα του Μαροκινού στο εσωτερικό δίτερμα με την ομάδα Κ19 συλλόγου. Ένα δίτερμα που έληξε με σκορ 6-0 και τον 32χρονο σέντερ φορ να πετυχαίνει τα 4 εξ αυτών!

Το 1ο με πέναλτι. Το 3ο, με τρομερό τακουνάκι μετά από ασίστ του Σουντανί. Το 4ο με κλασική κίνηση σέντερ φορ και σουτ σε φουλ ταχύτητα, μετά από εξαιρετική σέντρα του Κούτρη. Στο 5ο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Νέων του Ολυμπιακού, πέρασε τον γκολκίπερ Καραργύρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αλλά δεν έκανε μόνο αυτά. Είχε ένα δοκάρι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και την ασίστ στο 6ο και τελευταίο γκολ των «μεγάλων», που πέτυχε ο Κάιπερς.

Είναι ασφαλές κριτήριο για την κατάσταση ενός ποδοσφαιριστή ένα εσωτερικό δίτερμα με την ομάδα Νέων; Προφανώς και είναι. Διότι δείχνει την κατάσταση και τον ρυθμό του Ελ Αραμπί. Και κυρίως τη διάθεσή του να δείξει ότι αυτός πρέπει να είναι ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Για αυτό αποκτήθηκε, άλλωστε. Και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει τις διαθέσεις του.

Ο Ελ Αραμπί δεν είναι απλά ένας ακόμη ποδοσφαιριστής για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που ήρθε για να δώσει λύσεις άμεσες και δραστικές στο μεγάλο περσινό πρόβλημα του συλλόγου: Το εύκολο γκολ. Ακόμη και την εποχή που δεν ήταν έτοιμος, αυτό «φώναζε» ότι το είχε. Με τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν ότι είναι ένας από τους πιο δεινούς εκτελεστές που έχουν δει ποτέ. Καθώς τα τελειώματά του είναι εντυπωσιακά καλά. Και ο ίδιος έχει χάρισμα στο να βρίσκεται εκεί που πρέπει, τη σωστή στιγμή.

Ο (ΕΤΟΙΜΟΣ) ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΣΕ ΡΟΛΟ… ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Πέραν του Ελ Αραμπί, ωστόσο, στο εσωτερικό φιλικό των εγκαταστάσεων του Ρέντη, δόθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση από έναν εξίσου σημαντικό παίκτη για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Χιλάλ Σουντανί. Έναν παίκτη που ήρθε χωρίς ρυθμό, έχοντας ξεπεράσει πριν λίγους μήνες μια ρήξη πρόσθιου χιαστού, αλλά απολύτως υγιής και αποφασισμένος να δείξει ότι είναι ο τραυματισμός δεν τον επηρεάζει.

Ο Αλγερινός δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του. Να βρίσκει ρυθμό, αλλά και να βελτιώνει το… κέφι του. Διότι βλέπει ότι είναι καλά. Κόντρα στους νέους είχε μια ασίστ και δύο δοκάρια, αλλά πάνω από όλα έδειξε πως όταν έχει την μπάλα στα πόδια, πάντα κάτι θα «σκαρώσει». Κάτι θα ετοιμάσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και στον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει ο Πέδρο Μαρτίνς φέτος: Στον ρόλο του επιτελικού μέσου – δεύτερου επιθετικού. Επαιξε σχεδόν ένα ημίχρονο μαζί με τον Ελ Αραμπί και οι δυο τους έκαναν πολύ όμορφα πράγματα. Επιβεβαιώνοντας πως οι λύσεις που… έρχονται, είναι πιθανό να αλλάξουν εντυπωσιακά την ήδη εξαιρετική εικόνα των Πειραιωτών.

Αντί επιλόγου: Οποιος έχει ακόμη στο μυαλό του την εικόνα του εμφανώς ανέτοιμου Σουντανί στα φιλικά προετοιμασίας, καλό θα κάνει να αναθεωρήσει. Ο Αλγερινός δουλεύει σκληρά, η βελτίωσή του είναι εντυπωσιακή, έχει χάσει κιλά, έχει φτιάξει τη φυσική του κατάσταση και σύντομα ο Μαρτίνς αναμένεται να τον… παρουσιάσει ξανά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Ή καλύτερα, στο ευρωπαϊκό πρώτα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ