ΠΑΟΚ: Πρώτα για την καλή εμφάνιση και μετά για την διαιτησία…

ΠΑΟΚ: Πρώτα για την καλή εμφάνιση και μετά για την διαιτησία…

Η αγωνιστική εικόνα ήταν κολακευτική για τον ΠΑΟΚ και τον φιλόδοξο προπονητή του. Ας κρατηθεί αυτό κι όσο για την διαιτησία κάθε συζήτηση δεκτή, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας υποστηρίζοντας ότι κακώς δόθηκαν τα πέναλτι.

Όποιος μιλάει για σφαγή του ΠΑΟΚ από τον Άγγλο διαιτητή, καλείται πρώτα να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ήταν ή όχι πέναλτι τα τρία που σφυρίχτηκαν; Η απάντηση είναι πως και τα τρία ήταν καθαρές παραβάσεις που ο διαιτητής τις τιμώρησε.

Θα έκανε το ίδιο αν οι παραβάσεις είχαν γίνει από παίκτες του Άγιαξ; Η απάντηση είναι πως δεν θα έκανε το ίδιο. Υπόθεση κάνουμε κρίνοντας από τον τρόπο που σφύριζε στην διάρκεια του παιχνιδιού. Προστάτευε τον γηπεδούχο και αγνοούσε τον φιλοξενούμενο. Την κρίσιμη ώρα μάλιστα τον έπεισε στραβωμάρα και δεν είδε το καθαρό φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Το ενδεχόμενο να ισοφαρίσει ο Δικέφαλος με την εκτέλεση και να πάθουν έμφραγμα οι οπαδοί του Αίαντα ήταν πολύ μεγάλο.

Ίσως και της ΟΥΕΦΑ το πρόβλημα να μην ήταν μικρότερο. Να σου αποκλειστεί μια από τις πλέον δημοφιλείς ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και να περάσει μια που δεν έχει ξαναδεί αυτό το έργο δεν το λες και καλή εξέλιξη για τους διοργανωτές. Σε μια τέτοια βάση, μπορώ να παρακολουθήσω την συζήτηση για την διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορώ επίσης να συμφωνήσω απόλυτα με τον Καίσαρη που γράφει πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Να βγάλω τον διαιτητή πουλημένο γιατί έδωσε τρία πέναλτι που ήταν, έχω μεγάλη δυσκολία.

Προτιμώ αντί για μια τόσο άχαρη συζήτηση να γράψω για τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ που σκόρπισαν δικαιολογημένα, ικανοποίηση στους οπαδούς του. Ο ΠΑΟΚ με νέο προπονητή, σοβαρές ελλείψεις στην μεσαία γραμμή και κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο ήταν μια ανταγωνιστική και συμπαγής ομάδα. Εάν χρόνο πριν ήταν που η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια αντιμετώπισε τον Αγιαξ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η λογική ήταν όλοι πίσω να μην γράψει το κοντέρ και αν βγει καμιά αντεπίθεση έχει καλώς.

Αν όχι να μην γίνει η μεγάλη ζημιά. Η λογική του Αμπελ Φερέιρα και του ΠΑΟΚ ήταν εντελώς διαφορετική: Παίζουμε τον Αγιαξ στα ίσα και όσα μας βάλει κι όσα του βάλουμε. Ούτε φόβος ούτε δέος. Ο ΠΑΟΚ έκανε δυο σπουδαία παιχνίδια απέναντι στους Ολλανδούς και έφτασε στο σημείο να τους κάνει να ζητούν από τον διαιτητή να σφυρίξει λήξη για να την γλιτώσουν. Βεβαίως, υπήρξαν στιγμές και στα δυο παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην βρίσκει αντίδοτο στην κυκλοφορίας της μπάλας από πλευρά του Αγιαξ.

Που οι παίκτες του όχι από επιλογή αλλά αναγκαστικά έτρεχαν πίσω από την μπάλα χωρίς να μπορούν να την αποσπάσουν από τα ολλανδικά πόδια. Αυτά έγινα και θα ήταν απίθανο μα μην γίνουν. Η γενική εικόνα όμως, ήταν κολακευτική για τον ΠΑΟΚ και τον φιλόδοξο προπονητή του. Ας κρατηθεί αυτό κι όσο για την διαιτησία κάθε συζήτηση δεκτή αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας υποστηρίζοντας ότι κακώς δόθηκαν τα πέναλτι. Επειδή σύντομα(;) θα μπει το VAR, περιθώρια για τέτοιους αντιπερισπασμούς δεν θα υπάρχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ