Σαν να το ήθελε ο Καρντόσο

Σαν να το ήθελε ο Καρντόσο

Οτι έγινε χθες στο ΟΑΚΑ, ότι είδαμε από την ΑΕΚ, τον Καρντόσο και τον Λιβάγια προφανώς και δείχνουν μια όχι καλή κατάσταση στον σύλλογο.

Μέσα σε 45 λεπτά, σε ένα ημίχρονο χοντρικά, η ΑΕΚ μπήκε σε φάση μουρμούρας και γκρίνιας. Όχι και άδικα. Με τέτοιο αντίπαλο, να παίζεις έτσι στο δεύτερο ημίχρονο μετά από 3-0 και την πρόκριση… έτοιμη, δεν γίνεται να παρουσιάζεται τέτοια εικόνα.

Μια ΑΕΚ ασύνδετη, χωρίς αρχή-μέσο-τέλος, χωρίς πλάνο να βρει τον τρόπο να βγει μπροστά μέσα από συνεργασίες. Ότι δούλευε ο Μιγκέλ Καρντόσο, δεν το είδαμε καθόλου. Ακόμη και στο πρώτο προβληματικό 45λεπτο, ήρθε το γκολ του Πέτρου Μάνταλου που δείχνει την κλάση του. Και ακολούθησαν οι φάσεις για γκολ με την ΑΕΚ να θέλει να σκοράρει. Αλλά και εκεί τα κενά στον άξονα και πίσω ήταν τρανταχτά. Όταν γύρισαν όλοι για το β’ ημίχρονο δεν υπήρχε… ομάδα.

Ο Καρντόσο έμοιαζε να θέλει να προκαλέσει σοκ στην ομάδα. Έβγαλε τον Λιβάγια χωρίς να προκύπτει κάτι τέτοιο από την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κροάτης τρελαίνεται με κάτι τέτοια. Και υπάρχει πλέον θέμα. Καλώς ή κακώς, έχουμε θέμα. Ότι έγινε στο β’ ημίχρονο πρέπει να λειτουργήσει θετικά για την ΑΕΚ και τον Καρντόσο. Έτσι πρέπει να είναι. Για να βγάλει αντίδραση σε μία εβδομάδα με την Τράμπζονσπορ. Διότι εκεί οι ευκαιρίες του αντιπάλου θα γίνουν γκολ. Και αν μπουν, τελειώσαμε από ομίλους. Η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση. Μέχρι το ματς αυτό όμως, πρέπει να μείνει ενωμένη και να μην διαλυθεί το κλίμα και η ενότητα. Πολύ νωρίς έγιναν όλα αυτά μαζεμένα. Ο Μελισσανίδης να τρέχει στον Λυμπερόπουλο, ο Λιβάγια να στραβώνει με τον Καρντόσο.

Η χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ προσφέρει στους αντιπάλους της μια χρυσή ευκαιρία να θεωρούν ότι δεν προοδεύει, δεν βελτιώνεται και ότι θα είναι μια από τα ίδια με πέρυσι. Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να απαντήσει. Μέχρι τότε έχει χρόνο να ενισχυθεί. Να έρθει στόπερ οπωσδήποτε και άμεσα, να δούμε και λίγο τα χαφ με τον Κρίστιτσιτς σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν 15 γεμάτες ημέρες.

Μέχρι τότε με δύο καλά ματς, δύο έξυπνες εμφανίσεις, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΥΓ: Ηταν κακό χθες που δεν υπήρχε κόσμος στο ΟΑΚΑ. Για να γιουχάρουν τους παίκτες, να ξυπνήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ