ΠΑΟΚ: Μάζευε κι ας είναι και ρόγες

ΠΑΟΚ: Μάζευε κι ας είναι και ρόγες

Από τα πολλά στα λίγα για τον ΠΑΟΚ που μετά τον αποκλεισμό από τα play offs του Champions League, ρίχνει το βάρος στη παρουσία του στους ομίλους του Europa League για να έχει έσοδα λόγω Financial Fair Play.

Ο ΠΑΟΚ, για μια ακόμα χρονιά, έχασε τον πακτωλό χρημάτων που προσφέρει το Champions League και την ευκαιρία να αλλάξει μια και καλή επίπεδο. Τα 20-25 εκατ. € που θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ, αν περνούσε Αγιαξ και ΑΠΟΕΛ, θα έδιωχνε μια και καλή τον μπαμπούλα που λέγεται Financial Fair Play, που πλανάτε από πέρσι στην Τούμπα. Λίγο η ατυχία και πολύ αυτό ο ανεκδιήγητος Άγγλος διαιτητής του στέρησαν αυτή την δυνατότητα να πάει τουλάχιστον μέχρι τα play offs του Champions League. Το βάζο με το μέλι… έσπασε, όμως υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία που λέγεται Europa League.

Ο Δικέφαλος, φέτος, δεν έχει τα περιθώρια να επιλέξει στόχους. Δηλαδή να αφήσει ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή την Ευρώπη και να επικεντρωθεί αποκλειστικά και πάλι στο πρωτάθλημα. Αν το κάνει, κάτι που δεν ευχόμαστε, θα είναι διπλά χαμένος. Εκτός ότι θα χάσει κοντά στα 10 εκατ. €, για τα οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω, θα χάσει βαθμούς στην κατάταξη και είναι πολύ πιθανών του χρόνου να εμφανιστεί στο δρόμο ένας νέος Αγιαξ. Τα δύο τελευταία χρόνια με τους αποκλεισμούς από Έστερσουντ και ΜΠΑΤΕ, ο ΠΑΟΚ συρρικνώθηκε βαθμολογικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα φέτος που ήταν πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει το μεγάλο άλμα, να του κάτσει ένας μεγάλος αντίπαλος.

Μπορεί τα κέρδη να μην είναι… αστρονομικά στο Europa LEague, δεν παύει όμως με μία καλή πορεία, να έχει σημαντικά έσοδα. Oι «ασπρόμαυροι» έχουν βάλει ήδη στα ταμεία τους 480.000 ευρώ από τα διπλά παιχνίδια με τον Aγιαξ. Σε περίπτωση πρόκρισης επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το καλημέρα θα πάρουν 2.920.000 ευρώ, ενώ θα του δοθούν ακόμα περίπου 1.600.000 ευρώ από την πριμοδότηση μέσω της κατάταξης. Ο ΠΑΟΚ, αυτή την στιγμή με βάση την βαθμολογία του είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας έχοντας βάλει από κάτω του 23-25 ομάδες. Με βάση την τελευταία 10ετία η ΟΥΕΦΑ προσφέρει 71.000 € και για κάθε ομάδα που αφήνει πιο χαμηλά στην βαθμολογία από τον Δικέφαλο.

Ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό έρχεται και από το λεγόμενο market poll, αλλά και από την πορεία που θα διαγράψει στη φάση των ομίλων. Η νίκη κοστολογείται στις 570.000 €, ενώ η ισοπαλία στις 190.000 €. Σε περίπτωση πρόκρισης στους “32”, ο 1ος του ομίλου παίρνει 1.500.000 ευρώ κι ο 2ος 1.000.000 ευρώ, κάτι που αυτόματα, σημαίνει ότι αν η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα πραγματοποιήσει μία καλή πορεία, στα ταμεία μπορούν να μπουν ακόμα και 10.000.000 ευρώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ