Στα επίσημα μετράει η στάση του κόσμου του Παναθηναϊκού

Στα επίσημα μετράει η στάση του κόσμου του Παναθηναϊκού

Η απογοητευτική εικόνα του ΟΑΚΑ στο φιλικό με την Ξάνθη θα αλλάξει αν ο Δώνης και οι παίκτες του κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στα φιλικά ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Άφησε υποσχέσεις, αλλά το ζητούμενο είναι τι θα κάνει στα επίσημα. Ο κόσμος του «τριφυλλιού», αντίθετα, στο μοναδικό εντός έδρας φιλικό, στη πρόβα τζενεράλε της ομάδας και με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα για να παρακολουθήσει, δεν άφησε υποσχέσεις.

Στις 17 Αυγούστου με την Αθήνα άδεια, το όνομα του αντιπάλου να μην προκαλεί ενδιαφέρον και το ματς να ορίζεται βράδυ Σαββάτου, που ο καθένας θα προτιμούσε μία έξοδο με την οικογένεια από ένα φιλικό, δεν περίμενα εγώ και όλοι στον Παναθηναϊκό φαντάζομαι κάποια σπουδαία προσέλευση. Αλλά ένας αριθμός κοντά στις 5.000 δεν θα ήταν υπερβολή. Τελικά, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν ξεπέρασαν ούτε τους 1.000. Απ’ όσο μαθαίνω ούτε για τα διαρκείας γίνεται πανικός. Ήταν αναμενόμενο βέβαια. Μπορεί στο τέλος η ΠΑΕ να διαθέσει περισσότερες κάρτες από πέρσι, αλλά χωρίς Ευρώπη δεν είναι δυνατό να φτάσει σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους του συλλόγου.

Το θέμα και σ’ αυτή τη περίπτωση φυσικά είναι τι θα πράξει ο κόσμος στα επίσημα. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο οπαδός τρέφεται με νίκες. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά στηρίζει. Αν δεν πηγαίνει, μην περιμένετε να γίνουμε Αγγλία ή Γερμανία στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία. Ο Γιώργος Δώνης μετά το ματς με τη Ξάνθη όταν ρωτήθηκε για την εικόνα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ είπε το αυτονόητο. «Εμείς κοιτάμε να προοδεύει η ομάδα, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κι όποιος θέλει να έρθει ευπρόσδεκτος». Ακριβώς αυτό.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι παίκτες του δημιούργησαν προσδοκίες και πηγαίνουν στη πρεμιέρα στη Λαμία. Σε μία έδρα που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει νικήσει το «τριφύλλι» σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου, γνωρίζοντας δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς. Κανείς δεν γνωρίζει τώρα πως μπορεί να παρουσιαστεί μία ομάδα, αλλά η Λαμία απ’ όσο έχω ενημερωθεί δεν φαίνεται ότι θα έχει την ίδια δύναμη με την περασμένη σεζόν, όπου με τον Χάβο είχε μία πολύ καλή παρουσία. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη μάχη με το χρέος να νικήσει.

Φέτος έκανε μεταγραφές, έχει μεγαλύτερη ποιότητα μεσοεπιθετικά, χωρίς οι παίκτες του όπως και καμίας άλλης ομάδας να είναι στο 100%, έδειξε στα φιλικά καλό πρόσωπο, αλλά ο κόσμος με τη Ξάνθη δεν συγκινήθηκε. Τώρα που αρχίζουν τα επίσημα ο Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τα αποτελέσματα φέρνουν βαθμούς κι όχι απλώς συμπεράσματα. Ακόμα και η ισοπαλία θα είναι ξενέρωμα.

Μία νίκη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των οπαδών για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Έναν αντίπαλο που πέρασε από το ΟΑΚΑ στο τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος προκαλώντας έναν μικρό σεισμό. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φέρει τον κόσμο του πίσω στο γήπεδο. Το έπραξε πέρσι στην εκκίνηση της περιόδου, αλλά δεν μπόρεσε να τον κρατήσει. Όσοι οπαδοί, πάντως, αποφασίσουν επίσης να αφήσουν τον καναπέ τους ή τη καφετέρια και να βρεθούν στο γήπεδο για να δουν από κοντά την ομάδα, φυσικά και μετράει τι θα πράξουν κι αυτοί στα επίσημα.

Την τέταρτη μόλις αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται ο Δώνης και οι παίκτες σε κάθε ματς ν’ αγωνίζονται με την ανασφάλεια ότι αν κάτι δεν πάει καλά, θα αρχίσουν οι αποδοκιμασίες, η γκρίνια κι ενδεχομένως και χειρότερα. Σαφώς και ο κόσμος αν κάτι δεν του αρέσει έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη δυσφορία του. Συμβαίνει παντού. Αλλά στο τέλος ενός αγώνα και με τρόπο που δεν προκαλεί μεγαλύτερη φθορά και προβληματισμό απ’ ό,τι ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μία νέα προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ