Ολυμπιακός: Οργάνωση και προσωπικότητα!

Ολυμπιακός: Οργάνωση και προσωπικότητα!

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να ποντάρει πολλά στην άμυνά του και για το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ…

 

Το να τακτοποιήσεις την άμυνά σου αποτελεί μία βασική προϋπόθεση για να πας μακριά στην Ευρώπη. Και για να κλήσεις θέση στα… αστέρια, αλλά και για να έχει διάρκεια του ταξίδι σου.

Κι από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρείται ούτε καν η Μπαρτσελόνα με αυτό που έπαθε στο Άνφιλντ, όταν δέχθηκε τέσσερα τέρματα από την Λίβερπουλ, που κατέκτησε στη συνέχεια και την κούπα, αν και στο Καμπ Νου είχε φτάσει το σκορ στο 3-0.

Ο Μαρτίνς, αν και της πορτογαλικής σχολής, κάτι που σημαίνει ότι βασικός στόχος είναι το αποτέλεσμα, εντούτοις δεν θέλησε να αλλάξει «καλούπι» στον Ολυμπιακό. Και πολύ καλά έκανε, καθώς ο Ζαρντίμ που το προσπάθησε δεν έβγαλε τη χρονιά στο Ρέντη και απομακρύνθηκε αν και είχε την ομάδα αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μας το έδειξε και στην πρώτη του θητεία ο Πέδρο, όταν και έφτιαξε καινούργια ομάδα και την πήγε στους 75 βαθμούς με την πιο παραγωγική επίθεση, συμμετέχοντας σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε από τις… άμυνες-από τα απίστευτα κι όμως αληθινά της «εξυγίανσης».

Στη μέχρι τώρα διαδρομή των προκριματικών ο Ολυμπιακός πήρε πολλά πράγματα από την οπισθοφυλακή του. Και μηδέν παθητικό σε τέσσερα παιχνίδια και δύο γκολ από τον Σεμέδο κι άλλα τόσα από τον Γκιγιέρμε που κι αυτός συμπεριλαμβάνεται στην «πίσω ζώνη». Μάλλον… ασυνήθιστη κατάσταση για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και το έχει καταφέρει αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί διαθέτει πλέον παίκτες με προσωπικότητα στην άμυνά του, καθώς άπαντες είναι διεθνείς και το δείχνουν και στο γήπεδο ότι δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Ο Ζοσέ Σα πάει να γίνει Ρομπέρτο, ο Σεμέδο δείχνει ότι θα ξεπεράσει τον Μέλμπεργκ και δίπλα του ο Μεριά είναι «απλησίαστος». Ο Τσιμίκας έχει κόψει το αριστερό διάδρομο, ενώ ο Ομάρ μπορεί να μην έχει φτάσει στα δικά του στάνταρ, αλλά είναι πάντα αξιόπιστος.

Και δεύτερον επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί την κόντρα μπάλα. Με απλά λόγια δεν έχει βρει ο αντίπαλος ανοργάνωτη την άμυνά του, να βγει στο χώρο και να τον αξιοποιήσει. Κάτι που σημαίνει ότι όταν χάνεται η κατοχή της μπάλας, οι παίκτες του Μαρτίνς κάνουν και την… υπόλοιπη μισή δουλειά, αφού συμμετέχουν άπαντες και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Και με αυτά τα δεδομένα είναι πράγματι δύσκολο να φτάσεις μέχρι τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Κι αν ο Σα και η παρέα του κρατήσουν απαραβίαστη στην εστία τους και στο πρώτο ραντεβού με την Κράσνονταρ, τότε οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ πιθανό να δούνε το μονοπάτι των «μη πρωταθλητών» να γίνει δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ