Ο Ραντζέλοβιτς, κοιμήθηκε αγκαλιά με το «σεντόνι»

Ο Ραντζέλοβιτς, κοιμήθηκε αγκαλιά με το «σεντόνι»

Το δεύτερό του γκολ ήταν δείγμα πολύπειρου παίκτη με καντάρια ευστροφίας και σουτ δυναμίτη. Ο νεαρός από την Σερβία είναι φτιαγμένος από το πιο καλά ποδοσφαιρικά υλικά. Προορίζεται για να μεσουρανήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να απογειώσει το σύνολο του αρχιτέκτονα της «τεσσάρας» Πέδρο Μαρτίνς.

Σκέφτεσαι λογικά και λες. Σε πέντε ματς μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί ούτε ένα. Πως γίνεται να φάει πέντε σε ένα ματς και να αποκλειστεί. Λογικά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται. Ακόμα κι ο Μαρτίνς που για να του πάρεις ένα χαμόγελο πρέπει να κάνεις αίτηση με χαρτόσημο, θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει κριθεί η πρόκριση έφερε για παράδειγμα της ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα. Εκεί ανατράπηκε το 3-0, άσε που η Λίβερπουλ δεν ήταν για τρία στην Βαρκελώνη.

Εδώ ο Ολυμπιακός την πήρε και την σήκωσε την Κράσνονταρ. Ειλικρινά έχω λόγια συμπάθειας για τον προπονητή της ρωσικής ομάδας που εμφανίστηκε συντετριμμένος στην συνέντευξη Τύπου. Δεν του έφτανε η τεσσάρα έχει και τους συμπατριώτες του να του λένε πως ο Μαρτίνς του πήρε την ταυτότητα. Γιατί του την πήρε. Αντί μετά το 1-0 να συνεχίσει συντηρητικά , αυτός επέλεξε να βγάλει την ομάδα του μπροστά για να βάλει γκολ και να νικήσει. Έπαθε λοιπόν όσα έπαθε και ο Κονσεϊσάο στο «Ντραγκάο» Δεν ήξερε δεν ρώτησε δεν έμαθε και ήρθε σβουριχτή η τεσσάρα. Να του δώσουμε όμως κι ένα άλλοθι, μια δικαιολογία.

Που να φανταστεί ο καημένος πως ο Ολυμπιακός θα έφερνε από τον πάγκο στο γήπεδο τον Ρανζτέλοβιτς, Αυτό τον υπερηχητικό Σέρβο που χτύπησε αλύπητα στον κενό χώρο και διέλυσε την Κράσνονταρ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι μάνατζερ τρέχουν τώρα και ρωτούν να μάθουν περισσότερο για τον μόλις εικοσιένα ετών εξτρέμ που ξεσήκωσε τις εξέδρες με την ταχύτητα και τις εκτελέσεις του. Ο Ραντζέλοβιτς ξεκλήρισε την όποια ανασταλτική λειτουργία της Κράσνονταρ και την εκτέλεσε μέσα σε πέντε λεπτά. Το δεύτερο γκολ ήταν δείγμα πολύπειρου παίκτη με καντάρια ευστροφίας και σουτ δυναμίτη.

Ο νεαρός από την Σερβία είναι φτιαγμένος από το πιο καλά ποδοσφαιρικά υλικά. Προορίζεται για να μεσουρανήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο η βραδιά δεν του ανήκει ολοκληρωτικά. Θα ήταν αχαριστία να μην μιλήσει κανείς για το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Γκερέρο. Η εκτέλεση παραπέμπει σε φορ μεγάλης κλάσης. Η κίνηση που κάνει για να ξεμαρκαριστεί, η ταχύτητα και ο τρόπος της εκτέλεσης δεν απαντάται από φορ που ήρθαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Του Μάρκους Μπεργκ συμπεριλαμβανομένου.

Από όπου και να πιάσεις τον Ολυμπιακό δεν βρίσκεις λόγια για να περιγράψεις όσα θαυμαστά έκανε το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο. Και σημειώστε: Αυτή την φορά ο Σα δεν χρειάστηκε. Τις δυο φάσεις που δημιούργησαν οι Ρώσοι στο δεύτερο ημίχρονο, τις σπατάλησαν χωρίς να χρειαστούν ενεργοποίηση τα αντανακλαστικά του Πορτογάλου. Ο Σεμέδο και ο Μεριά ήταν σταθεροί και απροσπέλαστοι. Ο Μπουχαλάκης όργωσε το γήπεδο, ο Βαλμπουενά έκανε πάλι ένα σπουδαίο παιχνίδι κι ο Ποντένσε, αχ ο Ποντένσε!

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος ξόρκισε την γκίνια με ένα γκολ που θα μείνει αξέχαστο στον ίδιο και τους οπαδούς του Ολυμπιακού που το πανηγύρισαν έξαλλα. Ο Μαρτίνς δημιουργεί ένα σύνολο που με το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που παίζει και τους αυτοματισμούς, μπορεί και βγάζει νοκ-άουτ ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και ακριβοπληρωμένους παίκτες όπως ο άτυχος Καμπελά. Η Κράσνονταρ είναι νέα ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες που ασφαλώς γιγαντώθηκαν μετά την επική ανατροπή και την πρόκριση επί της Πόρτο. Ο Ολυμπιακός την προσγείωσε απότομα. Εχει χρόνια μπροστά της για να τις ικανοποιήσει. Επί του παρόντος πήρε ένα μάθημα. Στον Ολυμπιακό δεν δίνεις ελεύθερο χώρο. Ο Ραντζέλοβιτς δεν συγχωρεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ