Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: 50 λεπτά, 1 κερδισμένο πέναλτι, 2 γκολ…

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: 50 λεπτά, 1 κερδισμένο πέναλτι, 2 γκολ…

Είσαι ποδοσφαιριστής και θέλεις να εντυπωσιάσεις τη νέα σου ομάδα. Δες τι έχει κάνει ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς στα πρώτα 50 λεπτά της παρουσίας του στον Ολυμπιακό.

Δεν έχει συμπληρώσει καν ώρα επίσημων συμμετοχών με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ακριβώς 50 λεπτά στη σούμα. Επαρκής χρόνος για έναν ποδοσφαιριστή της δικής του ποιότητας, της δικής του… μούρλιας. Διότι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δεν είναι ένας ακόμη ταλαντούχος πιτσιρικάς που ήρθε να δοκιμάσει την τύχη του και… αν του κάτσει να παίξει στον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος εξτρέμ έκανε ξεκάθαρες «δηλώσεις». Οχι με τα λόγια. Αλλά με τις εμφανίσεις του. Και κυρίως με αυτά που έκανε στον αγωνιστικό χώρο.

Επαιξε εννιά λεπτά στο Πλζεν. Η πρώτη του επαφή με την μπάλα, ήταν μια ντρίμπλα με αλλαγή κατεύθυνσης, που άφησε τον αντίπαλό του άναυδο να ψάχνει πού πήγε. Ακολούθησαν άλλα 5 λεπτά στον επαναληπτικό με τους Τσέχους.

Στην Τουρκία κόντρα στην Μπασακσεχίρ, ο Μαρτίνς επέλεξε τον Μπρούνο αντί του «μικρού». Ο Βραζιλιάνος έδειξε ανέτοιμος πνευματικά να ανταποκριθεί. Στον επαναληπτικό ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την αλλαγή-κλειδί. Στο 68′ ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ποντένσε. Ακριβώς 9 λεπτά μετά, κλείδωσε την πρόκριση. Ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από δεξιά, «έσπασε τα άλατα» του Μιγκέλ Βιέιρα. Ανατροπή, πέναλτι, Βαλμπουενά, 2-0 και τέλος το παραμύθι.

Ο Μαρτίνς έπιασε το νόημα. Ο Ραντζέλοβιτς δεν είναι αναπληρωματικός. Και παρότι δεν θέλησε να αλλάξει τη βασική του 11άδα κόντρα στην Κράσνονταρ, όταν ήρθε η ώρα να… ανακατέψει την τράπουλα και να γκαζώσει ο Ολυμπιακός, έριξε στον αγωνιστικό χώρο αυτό το αδάμαστο άτι από το Λέσκοβατς, στο 76′. Σε 14 επίσημα λεπτά, τα έκανε όλα. Κυριολεκτικά. Δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ενέργεια στο φουλ, αλλά και έναν πανηγυρισμό αλά… Μέσι. Α, και μια κίτρινη κάρτα, απόρροια της έκστασης.

Σε 50 λεπτά συμμετοχής, ένα κερδισμένο πέναλτι, 2 γκολ, και ορισμένες μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής «αλητείας», που σε κάνουν να αναρωτιέσαι «πού στο καλό τον βρήκε αυτόν ο Ολυμπιακός;». Διότι ο Ραντζέλοβιτς δεν είναι παίκτης του μέσου όρου. Είναι εμφανές ότι ήρθε για να μπει και να παίξει. Οποιον κι αν έχει αντίπαλο. Στα 22 του, άλλωστε, έχει τόσο έντονο το στοιχείο της άγνοιας κινδύνου μέσα του, που είναι ασταμάτητος για κάθε αντίπαλο. Απρόβλεπτος, ένας «αλήτης» της μπάλας, από αυτούς που σε κάνουν να θέλεις να πας στο γήπεδο για να τον δεις.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει δει… λίγο Ραντζέλοβιτς έως τώρα. Αλλά το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γερή δόση από τον Σέρβο δαίμονα. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα ξεκινήσει βασικός. Ακόμη ένας καλός λόγος για να βρεθεί ο κόσμος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αν και η αλήθεια είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός θέλγει το κοινό του όσο ποτέ άλλοτε. Και για αυτόν τον λόγο οι εξέδρες γεμίζουν σε κάθε παιχνίδι.

Οσο για το πού και πώς βρίσκεις Ραντζέλοβιτς; Εκεί και όπως βρίσκεις Μεριά, Σισέ, Καμαρά, Γκιγιέρμε και τόσους ακόμη. Σκάουτινγκ λέγεται. Και ο Ολυμπιακός το έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ