Ο Θρύλος του Μαρινάκη!

Ο Θρύλος του Μαρινάκη!

Η δικαίωση του ηγέτη του Ολυμπιακού σε απόλυτο βαθμό. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη στον Μαρτίνς, το ισχυρό ρόστερ, η επένδυση στην ομάδα, η «απάντηση» με ποδόσφαιρο και η διαφορά με τον ΠΑΟΚ.

Απομένει η ρεβάνς στην Ρωσία. Το 4-0 επί της Κράσνονταρ έχει ήδη φέρει τον Ολυμπιακό με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάζεται προσοχή στην ρεβάνς. Δεν είναι όμως απλά το 4-0, είναι η συνολική εικόνα της ομάδας από την αρχή του καλοκαιριού που σου προσφέρει την σιγουριά.

Της καλοκουρδισμένης μηχανής του Πέδρο Μαρτίνς που πάει από νίκη σε νίκη, που δεν έχει καν δεχθεί γκολ. Που είναι δεδομένο πως θα πάει στην Ρωσία απόλυτα συγκεντρωμένος, σαν να ήταν 0-0 το πρώτο ματς. Για να διεκδικήσει όχι απλά την «σφραγίδα» στο εισιτήριο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τη νίκη.

Για να συνεχίζει να «γεμίσει» την βαθμολογία του στην Ευρώπη, για να συνεχίσει να κρατά μόνος του ψηλά την ελληνική σημαία στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Για να συνεχίσει να ονειρεύεται! Ανάλογες μεγάλες θρυλικές βραδιές. Και να αποδεικνύει πως μένοντας πιστός σε ένα πλάνο μπορεί να πετύχει πολλά. Να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα μπει από τον δύσκολο δρόμο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτόν του μη πρωταθλητή.

Για να καταρρίψει έναν ακόμη «μύθο» των «εξυγιαντών», πως έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ γιατί έπαιρνε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα που πέρσι πήρε ο ΠΑΟΚ αλλά παίζει απόψε με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να αποδείξει πως όταν πραγματικά θέλεις να πετύχεις κάτι και έχεις πλάνο, υπομονή και επιμονή, το πετυχαίνεις. Ακόμη και κόντρα σε όλους.

Ποιος είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού; Ο πιο φανατικός οπαδός του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Γιατί η δική του «τρέλα» για την ομάδα που λατρεύει από μικρό παιδί «εκτινάσσει» τον Ολυμπιακό.

Γιατί ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων προσφέρει τα πάντα στον σύλλογο ώστε να λειτουργούν όλα επαγγελματικά και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε πάνω στον Πέδρο Μαρτίνς, τον στήριξε και βλέπει τους «καρπούς» μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το περσινό καλοκαίρι να έρχονται.

Τον Μαρτίνς που δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα της… εξυγίανσης παρότι μάζεψε τόσους βαθμούς που στα χρονιά της μεγάλης κατηγορίας αντιστοιχούσαν σε πρωτάθλημα.

Τον Μαρτίνς που απέκλεισε την μεγάλη Μίλαν και που στον αντίποδα έζησε το σοκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο από την Λαμία.

Του Μαρτίνς όμως που δημιούργησε μια ομάδα από την αρχή και έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Γεμίζοντας το Καραϊσκάκη ακόμη και όταν όλοι οι στόχοι ήταν χαμένοι. Γιατί απλά ο κόσμος του Ολυμπιακού αναγνώριζε αυτό που έβλεπε, γούσταρε την μπαλίτσα των ερυθρολεύκων, πίστευε και πιστεύει στο πλάνο του Μαρινάκη και στήριξε και αυτός στα δύσκολα.

Εξαφάνισε τα διαρκείας από τον Ιούλιο παρότι δεν ήξερε αν θα υπάρχει καν Ευρώπη το Φθινόπωρο.

Σε έναν Ολυμπιακό όπου «γέμισε» το ρόστερ του με ποιότητα και νέους παίκτες που ήρθαν γρήγορα για να «δέσουν» με τους παλιούς. Και να έχει ο Μαρτίνς ότι ακριβώς χρειάζεται για να παίξει τον πρώτο, καλοκαιρινό, στόχο του Ολυμπιακού.

Τον Ολυμπιακό όπου ο Μαρινάκης δεν περίμενε την κλήρωση για να αποφασίσει αν θα κάνει ή όχι μεταγραφές. Έκανε, άνοιξε τα ταμεία της ομάδας και πρόσφερε στον Μαρτίνς ότι ζητούσε. Επένδυσε για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και πλέον είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη επιτυχία σε αυτό τον στόχο. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη επεδίωξε να συνεχίσει να «καπελώνει» τον Λουτσέσκου, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Ρουμάνος προπονητής έχει πια δηλώσει, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη επένδυσε ποδοσφαιρικά στηρίζοντας, Μαρτίνς, Καρεμπέ, Μοντέστο και ποδοσφαιριστές.

Ο προπονητής δηλαδή που οδήγησε στο πρωτάθλημα τον ΠΑΟΚ μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, που πήρε και το Κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οδηγήθηκε επί της ουσίας στην έξοδο.

Ίσως γιατί στην διοίκηση του ΠΑΟΚ θεωρούσαν πως δεν ήταν αυτός από τους πρωταγωνιστές της πρωτόγνωρης για τα δεδομένα του συλλόγου επιτυχίας από την στιγμή που μιλάμε για το 3ο μόλις πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ο Μαρινάκης από την άλλη άφησε την μπάλα στους πρωταγωνιστές χωρίς να επιδιώκει να παίξει αυτός «μπάλα» όπως άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ο Λουτσέσκου για τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη.

Για όλα υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ποδοσφαιρικά και μόνο, όπως επενδύει ο Ολυμπιακός. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που προφανώς έχει άλλη προτεραιότητα για τις επενδύσεις του.

Γιατί ακόμη και η κλήρωση με τον Άγιαξ δεν ήταν θέμα τύχης, ο ΠΑΟΚ έφτιαξε την δική του τύχη παρατώντας την Ευρώπη και την βαθμολογία του. Και η κληρωτίδα τον τιμώρησε. Ο Ολυμπιακός από την άλλη φροντίζει να φτιάχνει την τύχη του στην Ευρώπη. Και να περνάει από τον δύσκολο δρόμο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο πως θα συνεχίσει ποδοσφαιρικά και μόνο. Ακόμη και στο σκοτεινό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και θα βρει και εκεί την δικαίωση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ