Αφού δεν έχουν καλή ομάδα, ας έχουν (τουλάχιστον) καθαρές εξηγήσεις

Αφού δεν έχουν καλή ομάδα, ας έχουν (τουλάχιστον) καθαρές εξηγήσεις

Ο κόουτς έχει την ευθύνη για αυτό το… πράγμα που βλέπουμε στο γήπεδο αλλά και για συμπεριφορές σαν αυτή του Ζεράλδες. Για την κατάσταση στα αποδυτήρια την ίδια ευθύνη με τον προπονητή, έχουν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Βασίλης Δημητριάδης.

Ακόμα και το κομφούζιο μετά την ήττα από την Ξάνθη είναι χαρακτηριστικό της τρικυμίας που επικρατεί στην ΑΕΚ. Μια τρικυμία την οποία δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Δημήτρης Μελισανίδης αφού υποτίθεται δικά του λεγόμενα ήταν εκείνα που αναγκάστηκε να διαψεύσει το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ. Κι είναι πραγματικά αδόκιμο μα μαθαίνει ο προπονητής την απόλυσή του από τους δημοσιογράφους.

Κάποιος θα έπρεπε να τον ενημερώσει σχετικά. Αν η ενημέρωσή του όμως ήταν έργο του Νίκου Λυμπερόπουλου, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί υπήρξε κενό ενημέρωσης. Το κείμενο γράφεται αργά το βράδυ και πιθανό να μην έχει όλες τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν μέχρι τα ξημερώματα. Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στην ΑΕΚ πάνε για γενικό ξήλωμα. Παίκτες είναι λίγο δύσκολο να ξηλώσουν όπως και είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν.

Για αλλαγές στο ρόστερ την τελευταία στιγμή χρειάζονται αρκετά λεφτά και αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται. Αν ο Καρντόσο είναι επιλογή του Νίκου Λυμπερόπουλου και μόνο αυτού τότε δικαιολογημένα απομακρύνεται ή παραιτείται. Ο άνθρωπος που επέλεξε να φέρει στην ΑΕΚ δεν ήταν ο κατάλληλος. Μην πάρουμε θέση για το να αξίζει σαν προπονητή ή όχι. Κατάλληλος δεν ήταν. Να μην μπορεί η ομάδα να αναπτυχθεί φυσιολογικά και να κάνει κοντά το 80% των επιθέσεών της από τη μια πλευρά (αριστερά) δεν συνιστά ανάπτυξη με εντολή του προπονητή αλλά «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Ο κόουτς έχει την ευθύνη για αυτό το… πράγμα που βλέπουμε στο γήπεδο αλλά και για συμπεριφορές σαν αυτή του Ζεράλδες που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες κάνοντας το ένα μετά το άλλο δυο πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Για την κατάσταση στα αποδυτήρια την ίδια ευθύνη με τον προπονητή έχουν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Βασίλης Δημητριάδης. Η ομάδα που θα αφήσει ο Καρντόσο στον όποιο διάδοχο του θέλει γενική επισκευή. Και η εικόνα των παικτών να συζητούν για το χάλι της ομάδας στο κέντρο του γηπέδου αρκετά λεπτά μετά τη λήξη, δείχνει ξεκάθαρα;

Ότι δεν περιμένουν να ακούσουν κάτι από τον προπονητή τους. Ισως να ξέουν ότι αυτός ο προπονητής είναι η τελευταία φορά που μπαίνει στα αποδυτήρια. Θέλουν πολλά πράγματα αλλαγή στην ΑΕΚ. Εκείνο που πρωτίστως χρειάζεται είναι καθαρές εξηγήσεις με τον κόσμο της. Αυτή η ομάδα, αυτό το ρόστερ μπορεί βέβαια να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να γίνει ελκυστική σε κάποιο βαθμό αλλά να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν μπορεί.

Ορισμένα πράγματα όταν δεν λέγονται καθαρά και με το όνομα τους υπονομεύουν την σχέση ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα. Και ο κόσμος αυτός την στήριξη του οποίου έχει ανάγκη η ΑΕΚ μεθαύριο που θα μπει στο νέο της σπίτι, δικαιούται να ακούει την αλήθεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ