Pay per view, γιατί η πρέζα πληρώνεται

Pay per view, γιατί η πρέζα πληρώνεται

Ανακοινώνει μια τράπεζα αύξηση επιτοκίων στις πιστωτικές κι αντί να φωνάζουν οι πελάτες της, κλαίγονται όσοι έχουν κάρτες σε άλλα ιδρύματα.

Αν κάποιοι είχαν λόγο να διαμαρτυρηθούν για το εγχείρημα του PAOK tv ήταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που θα πληρώνουν το πεντάευρο για να βλέπουν την ομάδα τους. Η απόφαση εντούτοις αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία. Χλευάστηκε ωστόσο και κυρίως αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους, τους θεωρητικά αδιάφορους.

Δεν ακούγεται οξύμωρο;

Σαν να ανακοινώνει μια τράπεζα πως αυξάνει τα επιτόκια για τις πιστωτικές κι αντί να φωνάζουν οι πελάτες της, να κλαίγονται όσοι έχουν κάρτες σε άλλα ιδρύματα!

Η προπαγάνδα είναι αποτελεσματικό σπορ αρκεί να το κατέχεις, σε διαφορετική περίπτωση σε εκθέτει ανεπανόρθωτα…

Τα χρόνια της κεντρικής διαχείρισης, ο τρόπος διανομής των χρημάτων στις ΠΑΕ καθορίζονταν από δυο βασικούς άξονες, τη βαθμολογική θέση και τη δημοφιλία κάθε ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, αήττητος μάλιστα, κάτοχος του νταμπλ και σε επίπεδο δημοφιλίας βρίσκεται στις ομάδες της πρώτης σειράς, δε μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί είναι παράλογο να ζητά τα περισσότερα και ν΄ακολουθεί το δρόμο που διάλεξε;

ΟΚ στην περίπτωση της κεντρικής διαχείρισης τα κριτήρια δεν τα έθετε το συνδρομητικό αλλά οι εταίροι, σε κάθε περίπτωση όμως ήταν αντικειμενικά, γι αυτό και τ΄ αποδέχονταν όλοι. Μικροί, μεγάλοι, μεσαίοι.

Αφού λοιπόν είχαν συμφωνήσει άπαντες και δεν έβρισκαν κάτι μεμπτό ή άδικο, είναι ν΄ απορείς για τους λόγους που εκλαμβάνεται ως εξωπραγματική η στάση του ΠΑΟΚ. Το πρωτόκολλο είναι αυτό που καθορίζει τις απαιτήσεις και τη στρατηγική του, δεν αυθαιρετεί.

Σε σχέση με τη συνολική εμπορική αξία του καθενός μάλιστα, η καθεαυτή οπαδική βάση συνιστά υποκατηγορία, το βασικότερο είναι η απήχηση κάθε ομάδας στην κοινή γνώμη. Πόσοι ασχολούνται με τον καθένα δηλαδή και με ποια συχνότητα.

Το αν αυτοί είναι οπαδοί σου, αντίπαλοι ή περαστικοί μικρή σημασία έχει, μετράει τι γράφει το κοντέρ. Πάρτε ως δείγμα γραφής το to10.gr που δεν είναι απλά φιλοολυμπιακό, αλλά το κασκόλ του γαύρου είναι τυλιγμένο στον ιστό της σελίδας. Ιβάν για πρωινό, ΠΑΟΚ μεσημεριανό, Γιώργης βραδινό και στον ύπνο βλέπουμε δικέφαλο αετό. Χωρίς ΠΑΟΚ και Σαββίδη, ο Χαραλαμπόπουλος θα χορηγεί αντικαταθλιπτικά στους συντελεστές.

Παράδειγμα ο Καίσαρης και τον επιλέγω επίτηδες, αφενός επειδή ως αρθρογράφος δεν έχει ταυτιστεί ποτέ και με καμμία ομάδα, είναι ελευθέρας βοσκής όπως λέμε. Αφετέρου, μπορεί να γκρεμίσει το σύμπαν κάνοντας θέμα τον Καμμένο, τον Κομπότη ή την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δεν έχει ανάγκη ν΄ασχοληθεί με τον Τραμπ, τον Νταλάρα ή τον Αντετοκούνμπο, κάποιον μεγαλοσχήμονα που πουλάει με άλλα λόγια, για να δώσει υπόσταση στα
κείμενά του. Με όπλο το μυαλό και τον τρόπο γραφής του, μπορεί να κάνει ήρωα τον οποιονδήποτε και να τον κάνει φίρμα.

Τα μισά κείμενα του Καίσαρη αφορούν τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν, αν όχι άμεσα σίγουρα έμμεσα, με αναφορές στα τηλεοπτικά, στον Ζουράρι κλπ.

Εννοείται πως δε μέμφομαι κανέναν Καίσαρη, ίσα ίσα. Ακόμα κι αν κράζει, ακόμα κι αν διαφωνείς, εκνευρίζεσαι ή θεωρείς πως είναι και άδικος σε κάτι, είναι απολαυστικός! Θέλω να καταδείξω όμως πως όταν ένα τόσο ανήσυχο και παραγωγικό πνεύμα εμπνέεται από τον ΠΑΟΚ για να γαργαλήσει το μυαλό κι εμάς κατ΄ επέκταση, κάτι δείχνει.

Μια και είμαστε στο to10.gr, δείτε τη στήλη με τα άρθρα που δεν έχουν υπογραφή, Ανώνυμους, Ιερώνυμους, Διεγραμμένος, Ξεγραμμένος κλπ.

«Σοκ από φωτό που ανέβασε ο Γιώργος να οδηγά βέσπα χωρίς κράνος, να παρέμβει αυτεπάγγελτα η τροχαία-σάλος στη Ρωσία από υψηλόβαθμο στέλεχος της Donskoy Tabak που εθεάθη να φουμάρει τσιγάρα ανταγωνίστριας εταιρίας, υποψίες πως εκτός από νικοτίνη και πίσσα τα τσιγάρα του Ιβάν περιέχουν και ραδιενέργεια-υπόθεση λαθρεμπορίας στη Σρι Λάνκα, την ώρα της σύλληψης ο πλοίαρχος φορούσε άσπρο σώβρακο, λευκό φανελάκι, έπινε βότκα και είχε κοτσίδα αλά Πρίγιοβιτς, αδιάσειστα λοιπόν τα ντοκουμέντα εμπλοκής ιδιοκτήτη Ελληνικής ΠΑΕ, Ρωσικής καταγωγής».

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πετάνε ένα θέμα και δεν επανέρχονται, «η εφορία της Ρωσίας ερευνά τον Ιβάν Σαββίδη», είχαν γράψει κάποτε, τι έγινε τελικά δε μάθαμε.

Τον τσάκωσαν, τα βρήκαν τα μαύρα, μήπως βρήκαν και κάνα μαύρο; Συνεχίζονται οι έρευνες; Μη μας αφήνουν σε αγωνία δηλαδή…

Υπάρχουν ο Πεντακοσάρικος, ο Δεκάρικος, ώρα να δημιουργηθεί κι ένας Τάλιρος, όσο και το αντίτιμο της συνδρομής που να ασχολείται αποκλειστικά με το PAOK tv.

Εν κατακλείδι, δεν πα να έχεις από τη μια τον Ολυμπιακό των 5εκ σύμφωνα με την απογραφή του κυρ Σάββας και από την άλλη τον Ηρακλή των 300 βάσει της τελευταίας καταμέτρηση στα γηροκομεία;

Άπαξ κι οι γαύροι ασχολούνται νυχθημερόν με τις γριές, η εμπορική αξία του ενός αποτιμάται με βάση τα 5εκ και του άλλου τα 5.000.300! Απλά μαθηματικά είναι.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ μάλιστα δεν είναι μόνο οι γαύροι, είναι τα χαρτιά, οι οπαδοί του «ο Άρης», οι πάντες.

Όπως πηγαίνει το πράγμα, σε λίγο θα πηγαίνεις στην Πλάκα και θα πουλάνε ομοιώματα του Ιβάν σε κουκλάκια, θα βλέπεις το πρόσωπο του στάμπα πάνω σε μπρελόκ κλπ. Αυτό δεν πρέπει να πληρωθεί άραγε;

Πρόσφατα και με αφορμή την Ευρωπαϊκή κλήρωση, έγραφα πως όλοι ασχολούνταν με τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ, κανείς με τον δικό του.

Μέχρι και τους έποικους του Χαρίλαου που κόντευαν 10ετία χωρίς Ευρώπη, αν τους ρωτούσες με ποιον κληρώθηκαν, θα σου απαντούσαν «ΑΕ Λάρνακας, ΑΕ Λεμεσού, ΑΕ Λευκωσίας, ΑΕ Λάρισας, ΑΕ Λωζάνης, θα σε γελάσω φιλαράκι, ο ΠΑΟΚ πάντως έπεσε με τον Άγιαξ».

Εκείνο που μετράει λοιπόν είναι η απήχηση που έχεις, το πόσοι και σε ποιο βαθμό ασχολούνται μαζί σου. Θετικά ή αρνητικά και με ποια στόχευση δεν έχει σημασία.

Από τη στιγμή που όλοι πουλάνε ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ δεν υπερτερεί απλά, αλλά υπερέχει συντριπτικά.

Ώρα λοιπόν, το υπερμέγεθος που τον έχουν καταστήσει οι υπόλοιποι να εξαργυρωθεί. Από τη στιγμή που με τις συμπεριφορές της η ΠΟΚεμον κοινότητα δε μας έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ γι αυτήν έχει την αξία πρέζας, υποχρεωτικά θα πληρώσει για να πάρει τη δόση της.

Αλλιώς, ας φουμάρει μπουρούχες από την Αλβανία, να δούμε πόσο θ΄ αντέξει το στερητικό σύνδρομο! Τo be continued…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ