ΑΕΚ: Αφού δεν γίνονται θαύματα θα χρειαστούν λεφτά…

ΑΕΚ: Αφού δεν γίνονται θαύματα θα χρειαστούν λεφτά…

Υποτίθεται πως στην ΑΕΚ φέτος έγιναν μεταγραφές για να καλυφτεί η απόσταση από τους δυο και να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα. Αυτές που έγιναν δεν μπορούν να αλλάξουν αισθητά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Θα χρειαστούν κι άλλες μεταγραφές από το πιο πάνω ράφι…

Σε καμιά περίπτωση ο Νίκος Κωστένογλου δεν έχει την… ικανότητα να παρακολουθήσει τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής ομάδας το έχει τερματίσει. Είναι γνωστό ότι ο νέος προπονητής της Ενωσης είναι πιστός χριστιανός. Χτες, μιλώντας για τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να αποκλείσει την Τραμπζονσπόρ παρά το σε βάρος της 3-1 είπε ότι η πίστη μετακινεί βουνά. Πρόκειται για μια υπερβολή με την οποία ο προπονητής της ΑΕΚ θέλησε να δείξει ότι υπάρχουν πιθανότητες να κάνει η ΑΕΚ… το θαύμα της.

Με βάση την ποδοσφαιρική λογική τέτοιες πιθανότητες δεν υπάρχουν. Τις εξανέμισαν οι παίκτες του Δικέφαλου με την άθλια εμφάνισή τους στο πρώτο παιχνίδι. Τώρα ακόμα και να υπερβάλλουν εαυτούς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Από το περιβάλλον του κόουτς διέρρευσε η πληροφορία πως η ομάδα είναι αγύμναστη και οι παίκτες σκάνε μετά την πρώτη ώρα παιχνιδιού, ορισμένοι δε και νωρίτερα. Και μάγος να ήταν ο Κωστένογλου δεν θα μπορούσε με τρεις προπονήσεις να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να ανατάξει την ψυχολογία των παικτών του και μετά να προσευχηθεί.

Αν όμως επιμείνει ότι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας που παρέλαβε είναι η φυσική κατάσταση και η ψυχολογία σύντομα θα διαψευστεί. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αλλού. Αφορά τον Κρίστισιτς που δεν έχει πείσει ότι είναι παίκτης ποιότητας Τσάμπιονς Λιγκ. Αφορά τον Παουλίνιο που δεν μπόρεσε να πετύχει συμπαίκτη του στην επίθεση. Αφορά τον Σιμάο που δεν μπορεί να παίξει box to box. Αφορά τον Ζεράλδες που μοιάζει να μετάνιωσε για την μετακόμισή του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Αφήνω κατά μέρος τους Βέρντε και Ολιβέιρα. Ήρθαν καθυστερημένα κι ίσως θέλουν ακόμα χρόνο να βρουν την φόρμα τους.

Η Ενωση έχει σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που παραδέχτηκε ο κόουτς Κωστένογλου. Προβλήματα περσινά. Κι έτσι να μείνει η Ενωση θα φτιάξει μια ομάδα που θα συνέλθει αγωνιστικά και θα πλασαριστεί στην βαθμολογία με διαφορά μικρότερη από εκείνη που είχε πέρσι από τον πρώτο ΠΑΟΚ. Μην τα μηδενίζουμε όλα επειδή ξεκίνησε με τόσο αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Υποτίθεται όμως πως φέτος έγιναν μεταγραφές για να καλυφτεί η απόσταση από τους δυο και να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα.

Εκεί είναι το πρόβλημα. Οι μεταγραφές δεν άλλαξαν και δεν μπορούν να αλλάξουν αισθητά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν μεταγραφές από το πιο πάνω ράφι. Τούτου δοθέντος, είμαι περίεργος να μάθω κάτω από ποιες συνθήκες με ποιους στόχους ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Ιλια Ιβιτς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ