Ολυμπιακός: Αυτές είναι οι… ιδανικές κληρώσεις

Ολυμπιακός: Αυτές είναι οι… ιδανικές κληρώσεις

Η τελευταία κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ για Ολυμπιακό ήταν μακράν η χειρότερη που μπορούσε να του τύχει. Στην 19η συμμετοχή του στα «αστέρια» ο Ολυμπιακός χρειάζεται αρχικά να μην του ξανατύχει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές… κληρώσεις!

Για 19η φορά στην ιστορία του! Εντυπωσιακό επίτευγμα για τον Ολυμπιακό. Δεν μιλάμε για ελληνικά δεδομένα πλέον, τα έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτά ο Ολυμπιακός. Όταν μάλιστα με την επίδοση του αυτή είναι στην 7η θέση της σχετικής λίστας ευρωπαϊκά, τι να πεις;

Όταν το… παραμύθι της συμμετοχής λόγω του πρωταθλήματος «κατέρρευσε» με την εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά και τον Ολυμπιακό να μπαίνει από το πιο δύσκολο μονοπάτι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (24), Μπάγερν και Πόρτο (23), Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (22) και Γιουβέντους (20) τι να συζητήσεις;

Η παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επικυρώνει την σπουδαία δουλειά που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, για την ακρίβεια τον Απρίλιο όταν και ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς.

Και βεβαίως αποτελεί την αρχή για τα ακόμη καλύτερα στον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που προχωράει για τις τελευταίες μεταγραφές του (έρχεται άλλωστε ο Μπενζιά σε πρώτη φάση ενώ ακολουθεί και ο Λοβέρα) που θα μάθει τους αντιπάλους του σε λίγες ώρες.

Και μια και το ωραίο της υπόθεσης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι προβλέψεις ας κάνω και εγώ την προσπάθεια μου.

Υπάρχουν βεβαίως πολλές… κληρώσεις. Μια δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε. Αυτή της τελευταίας συμμετοχής, πρόπερσι. Με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ. Ότι χειρότερο μπορούσε να τύχει.

Γιατί μην γελιόμαστε, σε αυτό το επίπεδο, το κορυφαίο της Ευρώπης, σε ένα Τσάμπιονς Λιγκ που από τα προκριματικά του είναι πλέον πολύ δύσκολο, πόσο δε μάλιστα στους ομίλους, υπάρχουν κακές κληρώσεις. Καλές τις κάνει η ομάδα στην πορεία.

Αν λοιπόν αφήσουμε στην άκρη την προπέρσι κλήρωση και ας πάμε στις τρεις ιδανικές κληρώσεις για τον Ολυμπιακό. Έτσι για να κάνουμε παιχνίδι.

Πρώτη, η πιο «βατή» όσο και αν αυτή η λέξη στο επίπεδο που βρισκόμαστε και με την δυσκολία που έχει αποκτήσει η διοργάνωση μοιάζει τραβηγμένη.

Η Ζενίτ είναι η ιδανική ομάδα από το πρώτο γκρουπ όμως οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες καθώς με τόσες αγγλικές, ισπανικές, ιταλικές, γερμανικές ομάδες δύσκολα θα «κάτσει» στον Ολυμπιακό.

Για αυτό θα πάρουμε την Τσέλσι που φαντάζει ως η πιο «καλή» αντίπαλος από το πρώτο γκρουπ. Στο δεύτερο γκρουπ η Σαχτάρ είναι καλοδεχούμενη ενώ από το τέταρτο γκρουπ επιλέγουμε την Σλάβια Πράγας. Ωραίο γκρουπάκι, ικανό για πολλά πράγματα.

Πάμε στην… εναλλακτική μας για το γκρουπ του Ολυμπιακού, με τις αγαπημένες ομάδες. Από το πρώτο γκρουπ, τι άλλο, Λίβερπουλ. Να δούμε και την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από το δεύτερο γκρουπ θα έλεγα Ρεάλ βάσει αγαπημένων ομάδων αλλά μετά γίνεται… λύσσα, άρα την αφήνω στην άκρη την Βασίλισσα.

Από το δεύτερο γκρουπ λοιπόν Άγιαξ ή Μπενφίκα. Δύσκολη επιλογή, αλλά οι Ολλανδοί μας ξυπνούν πάντα ωραίες αναμνήσεις, οι Πορτογάλοι από την άλλη είχαν αποκλειστεί την τελευταία φορά που συνάντησαν τον Ολυμπιακό.

Στο τέταρτο γκρουπ με διαφορά άλλης επιλογής ο Ερυθρός Αστέρας.

Πάμε και στον καλύτερο όμιλο έχοντας ως κριτήριο τα ταξιδάκια… Από το πρώτο γκρουπ Μπαρτσελόνα ή Ζενίτ. Βαρκελώνη ή Αγία Πετρούπολη δηλαδή.

Από το δεύτερο γκρουπ Νάπολι για τρέλα! Και από το τελευταίο γκρουπ πάλι η Σλάβια λόγω Πράγας, επιλογή και η Λοκομοτίβ λόγω Μόσχας.

Ωραία λοιπόν όλα αυτά, κάναμε και το «κομμάτι» μας με τις… κληρώσεις αλλά η ουσία είναι μια.

Ότι ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, ικανή για το καλύτερο. Στηρίχθηκε ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα… αστέρια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ