ΑΕΚ: Εκείνο που την «έκαιγε» να δείξει, το έδειξε και μετράει περισσότερο από μια πρόκριση

ΑΕΚ: Εκείνο που την «έκαιγε» να δείξει, το έδειξε και μετράει περισσότερο από μια πρόκριση

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στην Τραπεζούντα, βρήκε ξανά ταυτότητα και έδειξε πως η χρονιά της τώρα ξεκινά.

Η ΑΕΚ δεν θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή σεζόν, με τον αποκλεισμό της να έρχεται από το ματς της Αθήνας απέναντι στην Τραμπζονσπόρ. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι για την Ένωση, που δεν της αρκούσε η χθεσινή, επική εμφάνιση, για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα χθες, κάνοντας ένα τεράστιο παιχνίδι στην Τραπεζούντα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πλάνο, πάθος και πίστη για την πρόκριση. Στοιχεία που όχι απλά έλειψαν στο πρώτο ματς, αλλά αγνοούνταν πλήρως! Ο Νίκος Κωστένογλου κατάφερε να τα δώσει στην ομάδα μέσα σε μόνο λίγες μέρες.

Είναι σαφές πλέον ποιο ήταν το πρόβλημα για την ΑΕΚ στο διάστημα που προηγήθηκε και πόσο σωστή ήταν η απόφαση για ριζική αλλαγή πλάνου. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έκανε το… θαύμα χθες, όμως έδειξε αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας και κυρίως ο κόσμος της.

Η Ένωση βρίσκει ξανά ταυτότητα και νεύρο. Γίνεται και πάλι ομάδα και προχωρά για να ανασυνταχθεί. Σίγουρα το τελευταίο θα χρειαστεί χρόνο, όμως η βάση για να επιτευχθεί υπάρχει. Οι Κιτρινόμαυροι διαθέτουν ένα σύνολο με ποιότητα, που παρά τις ελλείψεις του, μπορεί σε κάθε περίπτωση να είναι ανταγωνιστικό.

Το απέδειξε αυτό χθες η ΑΕΚ, όταν κόντρα σε όλα τα δεδομένα πάλεψε μέχρι τέλους για κάτι που πριν την έναρξη του αγώνα έμοιαζε απίθανο. Κι όμως οι παίκτες του Κωστένογλου άξιζαν να το πετύχουν. Αρκούσε μόνο να γίνει γκολ η ευκαιρία του Ολιβέιρα στο φινάλε του ημιχρόνου, για να γίνει το 0-3 και τώρα να συζητάμε σε διαφορετική βάση.

Δεν έγινε, η ΑΕΚ αποκλείστηκε, όμως το χθεσινό ματς της δίνει πολλούς πόντους. Σε ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο. Η Ένωση διορθώνει τα λάθη της και μπορεί από χθες να κοιτάζει το μέλλον πιο αισιόδοξα. Αρκεί να κρατήσει ως… μπούσουλα, τον χαρακτήρα που έδειξε στο ματς απέναντι στους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ