Το κάναμε να φαίνεται εύκολο

Το κάναμε να φαίνεται εύκολο

Εξαιρετική πρεμιέρα για την Εθνική, απέναντι σε μια ομάδα, την οποία υποχρεώσαμε να είναι τόσο κακή. Πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, ορθολογιστικό το μοίρασμα του χρόνου. Όλα καλά…

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ενίοτε (για τα φαβορί) και… κάθε αρχή είναι δύσκολη. Η Εθνική Ελλάδας έκανε ονειρεμένη πρεμιέρα, άφησε πολλές υποσχέσεις, έδειξε από νωρίς ότι πρέπει να λογίζεται ανάμεσα στα φαβορί. Βεβαίως, δεν θα κριθεί τίποτα από τους αγώνες της πρώτης φάσης, όμως το καλό πρέπει να λέγεται.

Οι διεθνείς μπήκαν στο παιχνίδι με υψηλά ενεργειακά αποθέματα, γι’ αυτό και το… τέλειωσαν από το πρώτο δεκάλεπτο. Είχαν στοχοπροσήλωση στην άμυνα, γι’ αυτό κι άνοιξαν το γήπεδο, έτρεξαν, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, έφεραν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν. Από τη στιγμή που το πέτυχαν, δεν υπήρχε περίπτωση να απειληθούν.

Σε μια καθόλα εξαιρετική ημέρα, η γραμμή των ψηλών ήταν αυτή που καθόρισε την εξέλιξη. Αφενός δημιούργησαν φόβο στους αντιπάλους, με κοψίματα (ενίοτε και πατώντας στις μύτες των ποδιών, δίχως να σηκωθούν από το έδαφος), αφετέρου απαγόρευσαν την πρώτη πάσα κι έτσι χάλασαν το πλάνο για inside game. Από τη μια αυτό το γεγονός, από την άλλη η αστοχία από την περιφέρεια, έκαναν τους Μαυροβούνιους να φαίνονται πιο κακοί απ’ όσο πραγματικά είναι.

Αν κι αυτό δεν αποδεικνύεται πρακτικά, εμείς με το παιχνίδι μας αναγκάσαμε τους αντιπάλους να φαίνονται τόσο κακοί. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έκαναν τη νίκη να μοιάζει τόσο εύκολη, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν. Κι αυτό είναι ακόμα ένα παράσημο πρεμιέρας.

Στο πολλά θετικά του εναρκτήριου αγώνα της «επίσημης αγαπημένης» ήταν η διαχείριση από τον κόουτς. Ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε εξαιρετικά, οι παίκτες πρώτης γραμμής έπαιξαν τόσο… όσο, ενώ αυτοί που έρχονταν από τον πάγκο έβγαλαν το 80% της τέταρτης περιόδου. Έτσι άπαντες είναι σε ρυθμό, δεν σπαταλήθηκαν δυνάμεις τη στιγμή που δεν έπρεπε (μην ξεχνάμε ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάθε δυο μέρες υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση), κανείς δεν έχει… διακοσμητικό ρόλο.

Είναι πρόδηλο πως δεν θα είναι όλες οι αναμετρήσεις με τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας, πως στα χιαστί παιχνίδια το ρόστερ θα κλείσει, αλλά κάθε αγώνας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, άρα σήμερα μιλάμε ΜΟΝΟ για το Μαυροβούνιο κι ο βαθμός που παίρνουν άπαντες αγγίζει το άριστα. Πρόδηλα υπάρχουν πράγματα που πρέπει και μπορούν να βελτιωθούν, όμως για πρεμιέρα η Εθνική μας ήταν όσο καλή περιμέναμε κι ίσως και λίγο καλύτερη.

Αντί επιλόγου: Η παρουσία του Γιάννη κάνει τους Κινέζους να τρέφουν μεγαλύτερη συμπάθεια κι εκτίμηση στην Εθνική μας. Κι αυτό είναι ένα επιπλέον όφελος, από τη συμμετοχή του MVP του ΝΒΑ στο ελληνικό ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ