Μέταλλο, καρδιά και… Μάρκο!

Μέταλλο, καρδιά και… Μάρκο!

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν χθες ένα «2πλό» τεράστιας σημασίας. Νίκες σαν και τη χθεσινή χτίζουν χαρακτήρες στις ομάδες και τους δίνουν ψυχολογία.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη σεζόν της από το ματς της Πέμπτης. Όταν για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκε ως «ομάδα», δείχνοντας σε όλους πως όποιος την έχει ξεγραμμένη, κάνει λάθος και μάλιστα σοβαρό. Μετά και τη χθεσινή εμφάνιση απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη το παραπάνω δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά παγιωμένη κατάσταση.

Η Ένωση αντιμετώπισε το ματς της Τρίπολης με την ίδια λογική που είδαμε και την Πέμπτη. Με μια νοοτροπία «refuse to lose» που σε έκανε να πιστεύεις πως ακόμα κι όταν όλα της πήγαν ανάποδα, η λύση θα έρθει. Και ήρθε.

Το γκολ του Σιμόες έδωσε στην ΑΕΚ αυτό που άξιζε από το ματς. Η Ένωση δεν γινόταν να φύγει από την Τρίπολη με κάτι λιγότερο από τους τρεις βαθμούς και έτσι και έγινε.

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν χθες ένα «2πλό» τεράστιας σημασίας. Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, σε μια έδρα που παραδοσιακά τα βρίσκουν σκούρα και με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Νίκες σαν και τη χθεσινή χτίζουν χαρακτήρες στις ομάδες και τους δίνουν ψυχολογία.

Η Ένωση βγαίνει διπλά κερδισμένη από την αναμέτρηση της Τρίπολης. Είναι σαφές πως η ομάδα αφήνει οριστικά πίσω της την «μαύρη» περίοδο Καρντόσο και προχωρά δυναμικά στην επόμενη μέρα της. Με μπροστάρη αυτόν τον απίθανο τύπο από την Κροατία, που χθες την πήρε από το χέρι για να την οδηγήσει σε μια νίκη που θα αξιολογηθεί σε απόλυτο βαθμό στην πορεία και όχι τώρα.

Ο Λιβάια είναι σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή, που κουμπώνει όπως φαίνεται «γάντι» στην ιδιοσυγκρασία της ΑΕΚ. Ο Κροάτης φορ διαθέτει έναν συνδυασμό ποιότητας και ποδοσφαιρικού «τσαμπουκά» που δεν συναντάς συχνά. Και χθες η ΑΕΚ τα χρειάστηκε και τα δύο. Η νίκη στην Τρίπολη δίνει στην ΑΕΚ το περιθώριο να μπει με άλλη ψυχολογία στην περίοδο της διακοπής. Ένα διάστημα που για την Ένωση είναι ιδιαίτερο, μιας και θα εκκινήσει επισήμως τη νέα εποχή της, υπό τις οδηγίες ενός άλλου προπονητή. Ενός προπονητή που δεν θα βρει καμένη γη, μιας και ο Νίκος Κωστένογλου έκανε περισσότερα και από όσα αναμένονταν, στο διάστημα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Με το μερίδιο… ευθύνης που του αναλογεί για την ολική μεταμόρφωση της ομάδας να είναι τεράστιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ