Ο Κωστένογλου της δίνει το φιλί της ζωής…

Ο Κωστένογλου της δίνει το φιλί της ζωής…

Ο κόουτς έχει συμβάλει στην ανατροπή της κατάστασης. Επικοινωνεί με τους παίκτες και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ότι τον αγαπούν δεν ξέρω αν είναι «καύσιμο» για να βγει πέρα η χρονιά.

Αυτά είναι από τα «διπλά» που σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση και σου διαμορφώνουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα. Η ΑΕΚ μέχρι πριν από μια εβδομάδα δεν είχε τίποτα από αυτά. Είχε μια ομάδα ψυχικά τελματωμένη και αγωνιστικά ανύπαρκτη. Ετσι, μπορεί να χαρακτηριστεί το «έργο» που άφησε πίσω του ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Μέσα σε μια εβδομάδα ακόμα κι ένας πιστός χριστιανός σαν τον Νίκο Κωστένογλου δεν μπορεί να πετύχει θαύματα. Μπόρεσε όμως να διορθώσει το κλίμα και να πείσει τους παίκτες της ΑΕΚ ότι είναι άξιοι για μεγάλα πράγματα. Παράλληλα, έβαλε την ομάδα σε μια σειρά, επαναφέροντας συνήθειες που είχε τις προηγούμενες χρονιές. Τον Γαλανόπουλο δίπλα στον Σιμόες, του τρεις στόπερ και τον Λιβάγια σε ελεύθερο ρόλο. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αλλά την ξανάκανε μέχρι ενός σημείου, ομάδα του Χιμένεθ.

Μπορεί σαν τέτοια να μην πετάει αλλά τη δουλειά της, μπορεί να την φέρει σε πέρας. Την έφερε στην Τρίπολη παρά τις πολλές αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτη, το γκολ που πέτυχε ο Αστέρας λίγα λεπτά μετά την σέντρα. Δεύτερη, ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του πολύ δραστήριου και απειλητικού Ολιβέιρα που είχε προλάβει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Τρίτη, ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Γαλανόπουλου.

Ο Σιμάο που τον αντικατέστησε, απλά εξέθεσε όσους τον έφεραν και στη συνέχεια κρατούσαν τον Γαλανόπουλο στον πάγκο για να παίξει αυτός. Οι κακοτυχίες είχαν και ένα καλό. Την είσοδο του Χρήστου Αλμπάνη στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτόν τον είχε παραμερίσει ο Καρντόσο. Είναι να απορείς κανείς πως ένας τέτοιος παίκτης δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε του Χιμένεθ ούτε του Καρντόσο. Μπορεί στο μέλλον να αποδειχτεί ότι ο Βέρντε θα σκορπίζει στους τρεις ανέμους τις αντίπαλες άμυνες.

Για την ώρα ο Αλμπάνης είναι πιο χρήσιμος από τον Ιταλό. Τελεία και παύλα. Ο 25χρονςο εξτρέμ, κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε προβλήματα στον Αστέρα. Κοβόταν μόνο με φάουλ και προωθούσε σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του. Την πρώτη ασίστ δεν την αξιοποίησε ο Βένρτνε. Την δεύτερη την έκανε γκολ ο Λιβάγια.  Ο Κροάτης ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σιμόρες που πέτυχε το λυτρωτικό γκολ της νίκης ήταν συνολικά ο καλύτερος της ΑΕΚ. Όμως την διαφορά έκανε με τις ενέργειες και τις ασίστ που μοίρασε ο Χρήστος Αλμπάνης.

Η ΑΕΚ είχε κέφι και πάθος στο παιχνίδι της. Είχε και αμυντικά θέματα που παραμένουν άλυτα. Δεν γίνεται τις τρεις φορές που έφτασε ο Αστέρα στην περιοχή του Μπάρκα οι δυο να γίνουν γκολ. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή. Ο Κωστένογλου έχει συμβάλει στην ανατροπή της κατάστασης. Επικοινωνεί με του παίκτες και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ότι τον αγαπούν δεν ξέρω αν είναι καύσιμο για να βγει πέρα η χρονιά. Μέχρι να βρει ο Ιβιτς κάτι καλύτερο, ο νυν προπονητής της Ενωσης κάνει ότι μπορεί για να αναστήσει την ομάδα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ