Φταίει ο Σκουρτόπουλος αλλά μόνο αυτός;

Φταίει ο Σκουρτόπουλος αλλά μόνο αυτός;

Το να συμφωνήσουμε ότι ο Πέτροβιτς είναι καλύτερος προπονητής από τον Σκουρτόπουλο δεν αλλάζει τίποτα. Και πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν. Σημασία έχει να ανασκουμπωθεί η ομάδα, να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία και να πάει -έστω κι έτσι- στην επόμενη φάση

Στην τελευταία κρίσιμη περίοδο ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο πήρε μόλις μια προσπάθεια. Αυτό από μόνο του δείχνει την καλή δουλειά που έκαναν οι Βραζιλιάνοι, την οξυδέρκεια του κόουτς Πέτροβιτς και την αδυναμία του δικού μας προπονητή να βρει αντίδοτο σε κάτι που γνώριζε ότι μπορεί να συμβεί.

Πριν από κάθε τι άλλο να πούμε το εξής: Ο Γιάννης τελείωσε το ματς με τέσσερα ριμπάουντ και μια τάπα. Να το κλείσουν επιθετικά γίνεται. Να μην φανεί ιδιαίτερα στην άμυνα συνιστά πρόβλημα κυρίως για τον ίδιο. Προφανώς τα φάουλ που φορτώθηκε νωρίς αλλά και ο εκνευρισμός του δεν τον άφησαν να προσφέρει όσα ήθελε. Χωρίς να παριστάνω τον ειδικό καταθέτω ορισμένες σκέψεις.

Τα πράγματα θα ήταν εύκολα αν την ώρα που αντίπαλοι έκλεινα τον δρόμο του Γιάννη στο καλάθι, υπήρχαν κλασσικοί σουτέρ να εκμεταλλευτούν τις πάσες του. Τέτοιοι στην Εθνική δεν υπάρχουν και για να μην τα φορτώνουμε όλα στην καμπούρα του κόουτς, δεν υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Οκ. Προκειμένου να χάσουμε τον Γιάννη από το παιχνίδι μήπως στις περιπτώσεις που διαπιστώνουμε ότι τα σουτ δεν μπαίνουν όπως έμπαιναν στο πρώτο ημίχρονο είναι προτιμότερο να τον βάζει ο κόουτς σε θέση σέντερ άστε να διευκολύνει από εκεί το παιχνίδι των υπολοίπων.

Είναι προφανές πως τέτοιο σχέδιο δουλεμένο δεν υπάρχει. Στον Σκουρτόπουλο μπορεί να καταλογιστεί κυρίως αυτό: Δεν είχε δουλέψει αρκετά εναλλακτικά πλάνα. Κι αν είχε δεν τα παρουσίασε. Aυτή είναι κατά τη γνώμη μου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στον κόουτς. Και ο Γιάννης όμως θα μπορούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και με την εμπειρία που τώρα πια διαθέτει να ψάξει άλλους τρόπους για να είναι χρήσιμος στην ομάδα του.

Αφοριστικές κριτικές ενώ η Εθνική είναι ακόμα στην Κίνα και παλεύει για να μείνει εκεί δεν βοηθούν και ευτυχώς που η απόσταση είναι πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν φτάνουν μέχρι εκεί. Αλλωστε, το να συμφωνήσουμε ότι ο Πέτροβιτς είναι καλύτερος προπονητής από τον Σκουρτόπουλο δεν αλλάζει τίποτα. Και πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν. Σημασία έχει να ανασκουμπωθεί η ομάδα, να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία και να πάει -έστω κι έτσι- στην επόμενη φάση. Αν και τα πράγματα έχουν ζορίσει, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Μέχρι τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο μας έχει χαρίσει κι άλλες εκπλήξεις.

Κανείς δεν ξέρει ποια ομάδα θα είναι το επόμενο θύμα ούτε είναι απαραίτητη η Βραζιλία να βάλει στο τσεπάκι της το Μαυροβούνιο. Επειδή η Νέα Ζηλανδία θα κατέβει για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, η Εθνική και το προπονητικό τιμ έχουν να σκεφτούν αυτό το παιχνίδι και μόνο αυτό. Όλα τα άλλα μαζί και η σκληρή κριτική, μπορούν να περιμένουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ