Θα πήγαινε ο Κούλης, στο περίπτερο του Ρουβίκωνα;

Θα πήγαινε ο Κούλης, στο περίπτερο του Ρουβίκωνα;

1000 και βάλε απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεκάδες εκατομμύρια χρέη των επιχειρήσεων και της ΠΑΕ στο δημόσιο κι πρωθυπουργός χαριεντίζεται με τον μπαταξή

Δε χρειάζεται κόπος για ν΄αντιληφθεί κάποιος τους λόγους που η Θεσσαλονίκη παραμένει χωριό, άσχετα αν τα εκτάρια είναι περισσότερα από το σύνηθες. Αρκεί μια ματιά σε όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Παλιότερα εντός των εγκαταστάσεων λειτουργούσε και λούνα παρκ, δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα.

Όπως ακριβώς τα παιδάκια έμπαιναν μέσα και γέμιζαν χαρά περνώντας από όλα τα παιγνίδια, έτσι και ο εκάστοτε πρωθυπουργός περιδιαβαίνει τα περίπτερα, φορώντας το πιο πλατύ χαμόγελο και μοιράζοντας υποσχέσεις.

«Τι εμπορεύεστε εσείς, ανεμογεννήτριες; Και έχετε πρόβλημα επειδή δεν φυσάνε άνεμοι; Κανένα πρόβλημα, ο αρμόδιος υπουργός θα επικοινωνήσει με τον Αίολο για να δοθεί άμεσα λύση!»

Ο φετινός πρωθυπουργός ήταν πιο σοβαροφανής από τον προκάτοχο που πετούσε κοτσάνες. Λογικό αυτό, ο Αλέξης ήταν αρχηγός κόμματος διαμαρτυρίας που οι συγκυρίες το μετέτρεψαν σε κόμμα εξουσίας, υποχρεωτικά έπρεπε να υιοθετήσει ρητορική για δημιουργία πελατειακής βάσης. Ο Κούλης δεν είχε ανάγκη, έτοιμη την είχε.

Γι αυτό και δεν αμόλησε παρόμοια μπούρδα σαν την παλιότερη του προκατόχου του για το μετρό, τι να έλεγε στο φινάλε;

Πως «πρόεδρος είναι ο Ταχιάος που απέτυχε να βγει Δήμαρχος σε μια γαλάζια πόλη και σε εκλογές που και τσιπούρα ιχθυοτροφείου να κατεβάζαμε, θα εκλεγόταν; Και πως καπάκι απέτυχε ως υποψήφιος βουλευτής, οπότε έγινε πρόεδρος της Αττικό μετρό εκεί που δεν υπήρχε αντίπαλος, για να επιβεβαιωθεί η βασική μου δέσμευση ως πρωθυπουργός ότι ο κρατικός μηχανισμός θα στελεχωθεί με άξιους ανθρώπους, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις;»

Προτίμησε να μην πει το παραμικρό, αρκούμενος σε χαμόγελα, έστω αυτά τα Δρακουμελίστικα που έχει στο dna του.

Παλιότερα στη Θεσσαλονίκη είχε χαιρετήσει κούκλα σε βιτρίνα καταστήματος, αυτή τη φορά τουλάχιστον χαιρέτησε κανονικούς ανθρώπους, με πέτσα, κόκαλα και αίμα…

Κι όπως τα παιδάκια εν μέσω των συγκρουόμενων και των καρουζέλ έτρωγαν κι ένα γλειφιτζούρι, έτσι κι ο πρωθυπουργός τσιμπούσε και μια φανέλα από τα περίπτερα των ομάδων που επισκεπτόταν.

Στα οποία εννοείται πως τον περίμεναν καμαρωτοί και περιχαρείς οι ιδιοκτήτες-πρόεδροι, όπως οι κοινοτάρχες τους υπουργούς να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Αφού την προηγούμενη είχαν βάλει τη γυναίκα τους, να σιδερώσει το καλό τους κοστούμι.

Ουδέποτε συνέβη αυτό στον ΠΑΟΚ, όποιος περνούσε από το δικό μας περίπτερο έπαιρνε μια φανέλα ή κάτι αναμνηστικό από κάποιον υπάλληλο, σύμβουλο ή βετεράνο, δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι έχουμε ξεφύγει από τη μιζέρια και την υποτέλεια του περιβάλλοντος.

Ουδέποτε ο Σαββίδης ή κάποιος ανώτατος αξιωματούχος ξεροστάλιαζε περιμένοντας να υποδεχτεί κάποιον πρωθυπουργό ή πολιτικό αρχηγό για να βγει selfie, όποιος ήθελε συνάντηση με τον Ιβάν μπορούσε να απευθυνθεί στους υφισταμένους του και να κλειστεί ραντεβού σε σουίτα του Μακ. Παλλάς ή στα γραφεία της ΠΑΕ.

Δεν είναι αξιοθέατο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ούτε pr σε κέντρο διασκέδασης.

Όπως ακριβώς αν κατέβαινε στην Αθήνα για ραντεβού με τον πρωθυπουργό ή κάποιο ανώτατο στέλεχος θα πήγαινε στο Μαξίμου, έτσι και όταν οι άλλοι έρχονται στα μέρη μας θα τον επισκέπτονται στο χώρο του.

Θα μου πεις πως από γειτονική ΠΑΕ παρακαλούσαν προεκλογικά υπουργό για ραντεβού και άκουγαν «η κλήση σας προωθείται», δε θα το γιορτάσουν που είδαν live κοτζάμ Prime Minister από κοντά;

Τέλος πάντων, βολτάροντας ο Κούλης πέρασε από το περίπτερο του Ηρακλή, του κέρασαν μια φανέλα και ανταπέδωσε ευχόμενος «καλή επιτυχία».

Άγνωστο παραμένει κατά πόσο συνιστά ευχή ή κατάρα από σεσημασμένη οικογένεια γκαντέμηδων, λογικά οι παριστάμενοι θα σιγοψιθύριζαν το απολυτίκιο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης κατά της βασκανίας.

Μιλάμε για ομάδα που έχει ξεπαστρέψει όλα τα διαθέσιμα ΑΦΜ, αυτή τη δουλειά κάνει τα τελευταία χρόνια.

Κατά συρροή και κατ΄επάγγελμα πιστολιάζουν κράτος, ιδιώτες όποιον βρεθεί στο διάβα τους κι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο λες και πήγαινε σε μπουγατσατζίδικο, τσάκωσε μια φανέλα, βγήκε μερικές φωτό, έσκασε μερικά χαμόγελα και την έκανε, σα να μη συνέβαινε τίποτα.

Αν χρωστούσαν στον ίδιο λεφτά δε θα ήταν τόσο άνετος και θα τα ζητούσε πίσω, ποιος και πότε σεβάστηκε το κρατικό χρήμα όμως για να το σεβαστεί ο Κούλης;

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος πάντως, αν ήμουν επίσημος Ηρακλής κι ο πρωθυπουργός έκανε κάποια νύξη στο θέμα των χρεών, θα του απαντούσα «άκου μάστορα, οι ΑΕ υπάγονται στο υπουργείο εμπορίου, οι υφιστάμενοι των πρωθυπουργών τις ελέγχουν. Άπαξ και αφήνετε τους ιδιοκτήτες ασύδοτους, μην αναρωτιέστε πως γιγαντώνονται τα χρέη. Υπόλογοι είναι οι υπουργοί σου, όχι εμείς…»

Καπάκι ο Κούλης πέρασε από το περίπτερο του «ο Άρης», τον υποδέχτηκε περιχαρής ο ξάδερφος του προέδρου που μέχρι πρόσφατα υποδυόταν τον ξάδερφο του ξαδέρφου, ντυμένος στην πένα. Μόλις είχε βγει από κλινική αποτρίχωσης, sunless tanning για να φαίνεται δροσερός, ρεκτιφιέ κανονικό έκανε ο άνθρωπος.

Η προσωποποίηση αυτού που έγραψα παραπάνω, περί ασυδοσίας και έλλειψης ελέγχων.

Πάνω από 1000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του βρίσκονται στο δρόμο και συντηρούνται με κρατικά επιδόματα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα χρέη των επιχειρήσεων της οικογένειας στο δημόσιο, όπως επίσης και της νεοσύστατης ΠΑΕ, με ΑΦΜ τριετίας παρακαλώ.

Κι εκείνος κυκλοφορεί ελεύθερος, στην πούδρα και χασκογελάει βγαίνοντας φωτό με τον πρωθυπουργό.

Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε του πρωθυπουργού που χαριεντίζεται με αποδεδειγμένους μπαταξήδες και οφειλέτες του δημοσίου που το παίζουν και επενδυτές από πάνω!

Όλη η κατάντια της χώρας, βρίσκεται αποτυπωμένη σε μια φωτό, δε χρειάζεται κάτι περισσότερο! Κοτζάμ πρωθυπουργός, χαζογελά παρέα με μπαταξή του δημοσίου!!!

Και την Βέροια ο ίδιος τη διέλυσε, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Οπότε ας μην απορεί κάποιος για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ούτε για το επόμενο κανόνι, είναι πιο εύκολο να τσακώσεις τους σεσημασμένους παρά ν΄ αναζητάς τους καινούργιους.

Και πως να μην γεννιούνται αβέρτα καινούργιοι, όταν βλέπουν τα χαϊλίκια και την καταξίωση των προηγούμενων;

Σε περίπτωση άραγε που ο Ρουβίκωνας κι ο Βασίλης Παλαιοκώστας έστηναν περίπτερο στη ΔΕΘ, θα πήγαινε ο Κούλης να τους ευχηθεί;

Οι πράξεις των προαναφερθέντων και των ομάδων έχουν κοινό σημείο αναφοράς την παρανομία, από το λεξιλόγιο τους καταργήθηκε η λέξη πληρώνω. Και κατέστησαν την τόγκα θεσμό!

Το ότι βρίσκουν τρόπους να επιβιώνουν με πτωχεύσεις και νέα ΑΦΜ δε μηδενίζει το παράνομο των πράξεων κι ο Παλαιοκώστας άλλωστε βρίσκει τρόπους και την κοπανάει από τις φυλακές, στο ποινικό του μητρώο όμως δε σβήνει το παραμικρό!

Ίσα ίσα που με τις αποδράσεις επιβαρύνεται, με τις ΠΑΕ ισχύει το ανάποδο αφού η απόδραση σβήνει κάθε ίχνος!

Ίσως θα έπρεπε κι ο Παλαιοκώστας ν΄άλλαζε ΑΦΜ, να σταματούσε να ζει ως φυγάς και να επανεντασσόταν στην κοινωνία σαν λευκή περιστερά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ