Ο οραματιστής Καρεμπέ και ο… πρακτικός Μαρτίνς

Ο οραματιστής Καρεμπέ και ο… πρακτικός Μαρτίνς

Ο Κριστιάν είναι από την φύση του ένας οραματιστής. Εχει κατακτήσει όλες τις κορυφές σαν ποδοσφαιριστής με την Εθνική Γαλλίας και την Ρεάλ Μαδρίτης. Κατά συνέπεια έχει τους λόγους του να είναι αισιόδοξος και να ανεβάζει την πήχη.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια αντίφαση. Ο Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μια μέρα μετά δήλωσε ότι πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ακόμα κι να είχε να διαλέξει ανάμεσα στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μήπως έχουμε εδώ μια επανάληψη με άλλους όρους της ψύχωσης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από το δεύτερο ερώτημα, να υπήρχε ψύχωση, τότε ο κόουτς θα είχε αποχαιρετήσει τον ερυθρόλευκο πάγκο πριν ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω αν από το μυαλό του Μαρτίνς έχει περάσει η σκέψη να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταξύ μας, δεν το θεωρώ πολύ πιθανό. Η δουλειά του προπονητή είναι να παρουσιάζει την ομάδα του βελτιωμένη. Ο Μαρτίνς έμεινε στον Ολυμπιακό γιατί πέτυχε ακριβώς αυτό. Να βελτιώνει την ομάδα του. Στο κανονικό ποδόσφαιρο η επίτευξη των στόχων έρχεται πάντα μέσα από την αγωνιστική βελτίωση. Θυμίζω ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κανονικότητα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος κόουτς είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει με βάση το κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η δουλειά του και την κάνει πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός δεν είναι στην κορυφή εδώ και δυο χρόνια.

Είναι πολύ λογικό να τον ενδιαφέρει η επάνοδός του εκεί που χρόνια ολόκληρα βρισκόταν. Αυτός είναι άλλωστε ο πλέον ασφαλής δρόμος για να επιδιώκει την συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό που πέτυχε φέτος ήταν έτσι κι αλλιώς μια σημαντική υπέρβαση. Ο Καρεμπέ είναι από την φύση του ένας οραματιστής. Εχει κατακτήσει όλες τις κορυφές σαν ποδοσφαιριστής με την Εθνική Γαλλίας και την Ρεάλ Μαδρίτης. Κατά συνέπεια έχει τους λόγους του να είναι αισιόδοξος και να ανεβάζει την πήχη. Ο Ολυμπιακός περιλαμβάνεται ήδη στην πρώτη εικοσιπεντάδα των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης. Η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική.

Η παρουσία ισχυρής διοίκησης και ανθρώπων που ξέρουν να κινούνται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελούν εγγύηση ότι θα συνεχιστεί η πορεία για ευρωπαϊκή καταξίωση. Ετσι αντικρίζοντας τα πράγματα, είπε όσα είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλώρη για να κυριαρχήσει εκ νέου στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτή είναι μια δουλειά που σχετίζεται άμεσα με τον Πέδρο Μαρτίνς και την αγωνιστική πρόοδο που σημειώνει η ομάδα του. Κάπου εδώ είναι που η καθημερινή δουλειά του κόουτς συνδυάζεται με τον οραματικό λόγο του Κριστιάν Καρεμπέ…

Υ.Γ. Παρά την επιδίωξή μου δεν κατάφερα να γνωριστώ από κοντά με τον Λευτέρη Δούκα. Πρέπει να πω ότι ζήλεψα τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που έχει να διατυπώνει τις απόψεις του και την άνεσή του να κινείται σε θέματα διαφορετικά μεταξύ τους και να τα εντάσσει σε κείμενα που μιλούσαν για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Παραδέχομαι βέβαια ότι -επειδή συμπαθώ τον Αρη- ήταν αρκετές οι φορές που με στεναχώρησε. Του εύχομαι επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και διατηρώ την ελπίδα ότι θα συμβάλει για να επικρατήσει κατά το δυνατό ένα καλύτερο κλίμα στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις ομάδες. Θα μας λείψει εδώ μέσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ