Ο Μαρτίνς αποκάλυψε το πλάνο του Ολυμπιακού

Ο Μαρτίνς αποκάλυψε το πλάνο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφές με στόχο το σήμερα, αλλά και το αύριο του συλλόγου. Αποτέλεσμα; Ηλιακός μ.ο 25.9 ετών, ρόστερ με 14 παίκτες από κάτω των 25 ετών, 9 από 26 έως 30 ετών και 6 άνω των 30 ετών!

Στη συνάντησή μας, ο Πέδρο Μαρτίνς έθεσε πολλά ζητήματα. Ολα σημαντικά. Ζητήματα που ουσιαστικά εξωτερικεύουν αυτό που όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον Ολυμπιακό γνωρίζουν εδώ και καιρό. Ο σύλλογος εξελίσσεται. Εξελίσσεται η τεχνογνωσία του, η αντίληψή, η στόχευσή του, η θέση του γύρω από το πώς πρέπει να χτίζεται μια ομάδα, ένα σύνολο που δεν θα έχει βλέμμα στο τώρα, αλλά και στο αύριο. Το μέλλον του Ολυμπιακού.

Στο τέλος της κουβέντας μας, λοιπόν, όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Ολυμπιακός πήρε όλους τους παίκτες που ήθελε και κάλυψε όπως ήθελε τις θέσεις χρειαζόταν ενίσχυση, ο Μαρτίνς αποκάλυψε τον τρόπο δουλειάς της ομάδας του, αλλά και τη νοοτροπία που διέπει τον σύλλογο. Εξήγησε ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν της απολύτου έγκρισής του, αλλά κυρίως, ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές που εξασφαλίζουν το σήμερα, αλλά και το αύριο του Ολυμπιακού. Παίκτες κατά κύριο λόγο μικρή σε ηλικία, με σπουδαίο ταλέντο, με δίψα για διάκριση και επιτυχίες και με όρεξη να δώσουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό, ώστε να ανελιχθούν μαζί του.

Μια πρόχειρη ματιά στο ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός αρκεί για να αντιληφθεί ακόμη και ο πλέον αδαής τι εννοεί ο Μαρτίνς.

* 14 ποδοσφαιριστές από 25 ετών και κάτω: Τζολάκης (16), Σισέ (23), Μπα (23), Μάρκοβιτς (19), Σεμέδο (25), Κούτρης (24), Τσιμίκας (23), Καμαρά (22), Μπενζιά (25), Ποντένσε (23), Μασούρας (25), Ραντζέλοβιτς (22), Μπρούνο (25), Λοβέρα (20).

* 9 ποδοσφαιριστές από 26 έως 30 ετών: Σα (26), Αλέν (27), Μεριά (26), Ελαμπντελαουί (27), Μπρούνο Γκασπάρ (26), Γκιγιέρμε (28), Μπουχαλάκης (26), Φορτούνης (26), Γκερέρο (29).

* 6 ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών: Παπαδόπουλος (34), Τοροσίδης (34), Βαλμπουενά (34), Σουντανί (31), Χριστοδουλόπουλος (32), Ελ Αραμπί (32).

Ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφές με πλάνο. Με σωστό, ενδελεχές, διεισδυτικό σκάουτινγκ. Με υπομονή και επιμονή. Εχτισε πάνω στο περσινό του οικοδόμημα, έκανε αισθητές βελτιώσεις σε σημαντικές μονάδες και δημιούργησε ένα σύνολο παικτών που είναι ικανό για σπουδαία πράγματα. Και αυτό διότι είναι σαφές ότι ακόμη δεν έχουμε δει το εύρος των δυνατοτήτων του νέου ρόστερ. Θα χρειαστεί χρόνος για να ενσωματωθούν και να προσαρμοστούν, αλλά όταν αυτό γίνει, ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετική ομάδα. Καλύτερη, πιο δημιουργική, πιο επιθετική.

Ο τωρινός Ολυμπιακός έχει επενδύσει στο ταλέντο και τα φρέσκα πόδια. Εχει συνδυάσει αυτό το ταλέντο με την εμπειρία και την «τρέλα» παικτών κορυφαίου επιπέδου και παραστάσεων όπως οι Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και το μείγμα ήδη είναι εκρηκτικό. Με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League να είναι η πρώτη επιτυχία. Η αρχή για ό,τι θα ακολουθήσει.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι 25.9 ετών. Νέος, διψασμένος, αποφασισμένος να πετύχει, γεμάτος ποιότητα και ενθουσιασμό, αλλά και εμπειρία, προσωπικότητα, ηγέτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ