Μαρτίνς: «Όλα για το πρωτάθλημα» (pics)

Μαρτίνς: «Όλα για το πρωτάθλημα» (pics)

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε την κουβέντα της σεζόν στην «πραγματική της διάσταση». Και οι –εφ όλης της ύλης- ατάκες του γέμισαν το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ.

Καθαρές κουβέντες. Και ένας ρεαλιστικός «οδηγός επιτυχίας», από έναν άνθρωπο που με τη δουλειά του έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη της προσδοκίας ψηλά στο μεγάλο λιμάνι. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μιλά πολύ. Δουλεύει πολύ. Και όταν έρχεται η ώρα να «επικοινωνήσει» τη δουλειά του; Προφανώς και στέκεται μόνο σε αυτή.

Ο Ολυμπιακός μόλις ξεκίνησε τη σεζόν, έχοντας ήδη πετύχει έναν πρώτο μεγάλο στόχο. Την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να τελειώσει όμως καλά και η σεζόν; Θα πρέπει ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιρικός οργανισμός να πετύχει και το Νο 1 της λίστας με τις φιλοδοξίες του. Να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να πάρει το πρωτάθλημα.

Ότι ακριβώς είπε ο κόουτς Μαρτίνς χθες το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη. Σε μια χαλαρή κουβέντα με τους ρεπόρτερ της ομάδας από εκείνες που προφανώς και φέρνουν στο προσκήνιο αλήθειες.

Από όλα είχε ο μπαξές. Για όσα έγιναν ήδη. Για όσα θα ακολουθήσουν. Κυρίως όμως: Είχε αυτή την αίσθηση μιας μόνιμης ειλικρίνειας. Σε κάθε λέξη που βρήκε από το στόμα του Πορτογάλου τεχνικού. Μια κουβέντα που ξεκίνησε από το αυτονόητο: « Ο βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος». Και κύλησε κάπως έτσι:

«Φυσικά θέλουμε να έχουμε καλή εικόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη καταφέραμε να έχουμε μια καλή παρουσία στα προκριματικά. Ο βασικός μας στόχος όμως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχουμε στο πλευρό μας την διοίκηση που μας προσφέρει τα πάντα, έχουμε τον κόσμο μας, έχουμε σχηματίσει μια πολύ καλή ομάδα. Εσείς όμως με ρωτάτε για το Τσάμπιονς Λιγκ, και εγώ ακόμη δεν έχω δεν την Τότεναμ γιατί το μυαλό μου είναι στο ματς του Σαββάτου με τον Βόλο. Πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και όλα τα υπόλοιπα είναι καλοδεχούμενα».

Ρωτήθηκε και για το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό που ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Και εδώ ρεαλιστικά απάντησε: «Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Ευτυχισμένος. Σε μια σπουδαία ομάδα. Και όπου είμαι χαρούμενος θέλω να παραμένω. Στη Μαριτίμο για παράδειγμα έμεινα για πέντε χρόνια» μας θύμισε. Και επέστρεψε στο ίδιο πνεύμα την κουβέντα. «Εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Όπως πέρσι που ξεκινήσαμε. Με ίδιο σκεπτικό, την ίδια δουλειά. Ίδια πράγματα με πέρυσι. Παίζοντας με ποιότητα και πάντα για το αποτέλεσμα.

Φέτος όμως θα είμαστε καλύτεροι. Πέρσι ήταν όλα πιο δύσκολα. Ο πρόεδρος μας έδωσε το δικαίωμα να φτιάξουμε κάτι από την αρχή. Δουλέψαμε πολύ, αναλύσαμε τα πάντα και το αποτέλεσμα αυτή της δουλειάς το βρήκαμε φέτος. Όπως φέτος βρίσκουμε για παράδειγμα έναν άλλον Τσιμίκα, έναν άλλο Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά. Είναι οι ίδιοι, αλλά ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικοί. Γιατί δουλέψαμε μαζί σε αυτό. Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι. Θα υπάρχουν ματς που δεν θα έχουμε την καλύτερη απόδοση, όπως αυτά στο ξεκίνημα μας φέτος στο πρωτάθλημα. Θα υπάρχει κούραση. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι.

Ξέρω ότι οι ανταγωνιστές μας δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, άρα τους προκύπτει περισσότερος χρόνος δουλειάς για το πρωτάθλημα. Ξέρω όμως και την ομάδα μου. Και αν μπορούσα να διαλέξω; Θα ήθελα να είμαστε σήμερα όπως είμαστε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που θα κάνουμε στην Ευρώπη, εμάς θα μας βοηθήσει διαφορετικά. Γιατί ο ανταγωνισμός σε υψηλότερο επίπεδο φυσικά και βοηθά μια ομάδα. Ξαναλέω λοιπόν ότι θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο στην Ευρώπη. Αν όμως μου ζητούσε κάποιος να διαλέξω το πρωτάθλημα ή την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διάλεγα το πρωτάθλημα».

Ναι, Αρκεί βεβαίως ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι «Σαφώς. Η δουλειά είναι το μυστικό. Σε όλους τους τομείς. Καθημερινά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Να λύνουμε ένα θέμα. Να προχωράμε. Για παράδειγμα μου άρεσε πάρα πολύ το τελευταίο δεκάλεπτο με την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη. Το έξυπνο ποδόσφαιρο που παίξαμε. Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τη στιγμή. Σε αυτά τα δέκα λεπτά κερδίσαμε την πρόκριση. Πρέπει να παίζουμε έξυπνα. Να είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μας».

Και αφού η κουβέντα γύρισε στο καλοκαίρι; Η αποτελεσματικότητα από τις στημένες μπάλες, αλλά και οι μεταγραφές έπεσαν στο τραπέζι. Τι είπε: Εκθείασε για παράδειγμα τον τρόπο που εκτελεί τις στημένες μπάλες ο Ματιέ Βαλμπουενά «και ο Φορτούνης είναι φοβερός στα χτυπήματα του, αλλά τα χτυπήματα του Ματιέ είναι απίστευτα».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στην ομάδα δίχως να το κουβεντιάσουμε όλοι μαζί με τον Καρεμπέ και τον Μοντέστο» πρόσθεσε για τις μεταγραφές. Και εδώ η δουλειά ομαδική.

Μην ξεχάσουμε: Τις ατάκες για τους αγωνιστικούς χώρους. Είπε για παράδειγμα για το… χωράφι της Λάρισας, αλλά και για εκείνον στο ΟΑΚΑ (πλησιάζει το τέρμπι με τον Παναθηναϊκό) όπως τον είδε στο ματς της εθνικής με το Λιχτενστάιν.

Παράλληλα εξήγησε πως πέρα από τον Σουντανί θεωρεί «λύση» φορ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο όταν με το καλό γυρίσει (είναι 3-4 εβδομάδες μακριά). Ενώ μιας και ρωτήθηκε; Έκανε και μια μικρή αποκάλυψη για τον Χασάν: «ήταν περίπλοκο. Δεν ήταν κάτι τελευταίας στιγμής. Θέλαμε τον παίκτη αλλά εδώ και δύο μήνες ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν».

Και κατέληξε: «Στον Τύπο έχουν γραφτεί τόσα ονόματα. Έχω τους Λοβέρα, Μπενζιά και Γκασπάρ που πήραμε στο τέλος των μεταγραφών. Έχουμε μία ισορροπημένη και πολύ καλή ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχουμε ένα σύνολο με παρόν και μέλλον. Ένα σύνολο με πολλούς νέους παίκτες σε αρκετές θέσεις αλλά και παίκτες με εμπειρία. Ο πρόεδρος και η διοίκηση τα έκαναν όλα πολύ καλά, όπως και η ομάδα. Έκαναν το καλύτερο δυνατό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ