Πατήθηκε το κουμπί του συναγερμού στο Ρέντη

Πατήθηκε το κουμπί του συναγερμού στο Ρέντη

Ο Μαρτίνς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεών του: «Οποιος δεν παίξει με τον Βόλο, δεν παίζει με την Τότεναμ». Απλά και όμορφα. Πριν από ένα ματς-παγίδα, με μια ομάδα ορκισμένη να κάνει ζημιά. Με κάθε τρόπο.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Είναι άνθρωποι. Και κυρίως, παιδιά. Παιδιά που σκέπτονται και επηρεάζονται. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καλούνται να σκεφτούν πρώτα το παιχνίδι με τον Βόλο και στη συνέχεια την πασαρέλα του Champions League και την πρεμιέρα με την Τότεναμ. Ένα ματς που θα παρακολουθήσει όλη η Ευρώπη. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά τι σκέφτονται οι παίκτες του. Ολοι οι παίκτες. Και φρόντισε να τους πειράξει το μυαλό με ένα μεγάλο, ισχυρό και πολύ ξεκάθαρο δίλημμα: Οποιος δεν παίξει καλά με τον Βόλο, να ξεχάσει το παιχνίδι με την Τότεναμ. Τροφή για σκέψη και… προβληματισμό για τους παίκτες του. Ένα μήνυμα τίμιο, σαφές και χωρίς περιστροφές.

Οποιος δεν είναι συγκεντρωμένος με τον Βόλο, δεν θα είναι ούτε με την Τότεναμ, είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Εχοντας πλήρη επίγνωση των λόγων του. Και κυρίως ενημερώνοντας τους ποδοσφαιριστές του για τα πλάνα του. Και τις αποφάσεις του, για την 3άδα των αγώνων με Βόλο, Τότεναμ, Παναθηναϊκό. Οποιος παίξει με τον Βόλο, θα παίξει και με τους Αγγλους. Οποιος «παίξει» με τον Βόλο, θα κοιτάζει με τους Αγγλους.

To περσινό ματς-θρίλερ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη είναι ένα πολύ καλό μάθημα για όλους. Η αναμέτρηση που κρίθηκε από την μαγική ασίστ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και την εκτέλεση ακριβείας του Μπίμπρας Νάτχο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1). Ήταν Κυριακή 16 Σεπτέμβρη. Αύριο ξημερώνει 15. Στην αντίστροφη μέτρηση για το… ράλι του Σεπτέμβρη.

Και πέρσι ο Ολυμπιακός πέρασε έναν καταπληκτικό Αύγουστο. Με αήττητη διαδρομή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου μεταξύ άλλων απέκλεισε κοτζάμ εκπρόσωπο της Premier League (Μπέρνλι). Και πέρσι πρόλαβε και ξεκίνησε με «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα. Και πέρσι ο πήχης της προσδοκίας ήταν ήδη ψηλά. Το πώς ξεκινάς όμως είναι μια κουβέντα. Το πώς επιστρέφεις μια άλλη. Πολλώ δε μάλλον έπειτα από ένα «παράθυρο» εθνικών ομάδων που άδειασε τον Ρέντη. Που «χάλασε» την καθημερινότητα της ομάδας. Που έβαλε εμπόδιο ακόμη και στον τρόπο προπόνησης για κοντά δύο εβδομάδα.

Αν μάλιστα το σκεφτεί κανείς με μεγαλύτερη προσοχή: Φέτος το πράγμα ίσως είναι και λιγάκι δυσκολότερο. Και αυτό που πέρασε, αλλά κυρίως αυτό που έρχεται. Όχι γιατί ο «δύο στα δύο» Βόλος που περιμένει αύριο στο Καραϊσκάκη είναι απαραίτητα ψηλότερο εμπόδιο από τον Αστέρα. Κυρίως για αυτά που ακολουθούν το ματς με τους νεοφώτιστους. Η πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης με τη Τότεναμ. Το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το επόμενο Σάββατο. Παιχνίδια του μυαλού. Αναμενόμενα. Και ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Μια άσκηση ισορροπίας.

Διόλου τυχαία την Τρίτη ο Πέδρο Μαρτίνς στην κουβέντα που άνοιξε με τους ρεπόρτερ υπενθύμισε σε όλους πως «στόχος είναι το πρωτάθλημα». Το είπε στα media για να τα ακούσουν (και) οι ποδοσφαιριστές του. Εκείνοι που έφτιαξαν τον φετινό καταπληκτικό Αύγουστο. Εκείνοι που οδήγησαν την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνοι που ξεκίνησαν με «δύο στα δύο» στην Super League 1. Οι ίδιοι όμως, που αν θέλουν στο φινάλε της σεζόν να είναι στα αλήθεια πετυχημένοι θα πρέπει να ξαναφέρουν το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Απλά, λιτά και κατανοητά. Με δεδομένο λοιπόν πως από χθες επέστρεψαν άπαντες στον Ρέντη και ήδη άκουσαν το… καμπανάκι στην πόρτα. Οι ώρες που περνούν έχουν συγκεκριμένο «παρανομαστή».

Πώς να ακούγεται αλήθεια στα Πορτογαλικά το «Σκεφτόμαστε μόνο το ματς με τον Βόλο»; Αυτό ειπώθηκε πάντως από τον προπονητή, κατά την προβολή του «βίντεο» στο περίφημο «κόκκινο δωμάτιο» του Ρέντη. Μια σειρά από «φάσεις» του νεοφώτιστου Βόλου από τις νίκες του κόντρα στον Πανιώνιο και τον Άρη. Και σταθερά το ίδιο μήνυμα. Για το πόσο σημαντικό είναι οι Πειραιώτες να εμφανιστούν αύριο «όπως πρέπει». Συγκεντρωμένοι. Και αποφασισμένοι να κάνουν μια δουλειά που μοιάζει «ευκολότερη» από ότι είναι.

Δεν αποκλείεται να έχει και άλλο βίντεο μέχρι αύριο. Και ό,τι χρειαστεί σε αυτή την «άσκηση» επιστροφής για τους Πειραιώτες με θέα στο πρώτο από τα τρία βήματα μιας εβδομάδας που ξεκινά και τελειώνει με «πρέπει». Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δεν βάζει τον πήχη ψηλά από το επίπεδο των αντιπάλων. Το κάνει δύσκολο από το γεγονός ότι δεν επιτρέπει δικαίωμα στο λάθος. Σε κανένα λάθος. Ακόμη και αν η νέα του «φόρμα» εμπεριέχει πλει-οφ στο φινάλε του. Ο Ολυμπιακός «πρέπει» ματς σαν το αυριανό να τα κάνει δικά του. Και αυτό το «πρέπει» είναι που πάτησε ήδη και το κουμπί του συναγερμού στον Ρέντη.

ΥΓ. Ο Βόλος του Μπέου δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Είναι μια ομάδα συστημική. Ενα… θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ανέβηκε κατηγορίες πιο γρήγορα και από τις δημόσιες παρουσίες του Αχιλλέα Μπέου στα ΜΜΕ, μοιράζοντας εκατομμύρια για τη NOVA. Είναι μια ομάδα με 6 δανεικούς από τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που την ενδιαφέρει όσο τίποτε άλλο να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Με κάθε τρόπο. Μια ορκισμένη ομάδα, που θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη με ξεκάθαρο στόχο. Αλλά είναι υποχρέωση του Ολυμπιακού να δώσει ένα καλό μάθημα σε κάθε «Βόλο» που πιστεύει ότι έχει το ύψος να αυθαδιάζει. Ένα σκληρό αγωνιστικό μάθημα, προς γνώση και συμμόρφωση όλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ