Τον «μπαγάσα» τον Μαρτίνς, πως το σκέφτηκε….

Τον «μπαγάσα» τον Μαρτίνς, πως το σκέφτηκε….

Ολες οι ομάδες είναι καλά γυμνασμένες (ορισμένες παραείναι…) και ως εκ τούτου για να τις καταβάλεις πρέπει να βάλεις ένταση στο παιχνίδι σου. Αν δεν το κάνεις, τότε είναι πιθανό να μην αρκούν τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σου για να τις νικήσεις…

Όταν έχεις πρώτο στόχο το πρωτάθλημα ενδιαφέρεσαι για τη νίκη απέναντι στον Βόλο όσο ενδιαφέρεσαι και για το ματς με την Τότεναμ. Το να το λένε αυτό μέσα στο διοικητήριο της ΠΑΕ ή στο γραφείο του Μαρτίνς έχει τη σημασία του. Μεγαλύτερη σημασία έχει τι θα πουν οι παίκτες στο γήπεδο. Κι οι παίκτες είναι φορές που «λένε» άλλα.

Όχι συνειδητά. Όταν έχεις να παίξεις με την Τότεναμ και ξέρεις ότι θα σε δουν εκατομμύρια μάτια τότε ακόμα και χωρίς να το ελέγχεις, ενδιαφέρεσαι λιγότερο για το παιχνίδι με τον Βόλο. Διαμορφώνεις υποσυνείδητα την εντύπωση πως ακόμα κι αν δεν το πάρεις εσύ στα σοβαρά θα βρεθούν τρεις-τέσσερεις συμπαίκτες σου που θα το πάρουν και καθαρίσουν για τους υπόλοιπους.

Το έχουμε δει να συμβαίνει σε δεκάδες παιχνίδια ελληνικών ομάδων πριν από το μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τον κίνδυνο έχει διαβλέψει ο Μαρτίνς και πολύ εύστροφα διατύπωσε το θεώρημα πως όποιος δεν παίξει καλά με τον Βόλο θα είναι στην εντεκάδα του παιχνιδιού με την Τότεναμ. Ακόμα και στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο που βραδυπορεί ορισμένα πράγματα έχουν από καιρό αλλάξει.

Οι ομάδες είναι καλά γυμνασμένες (ορισμένες παραείναι…) και ως εκ τούτου για να τις καταβάλει πρέπει να βάλεις ένταση στο παιχνίδι σου. Αν δεν το κάνεις τότε είναι πιθανό να μην αρκούν τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σου για να τις νικήσεις. Ο παίκτης που θα αδιαφορήσει και θα επιλέξει να παίξει μια ταχύτητα παρακάτω απλά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Κι αυτό θα φανεί από τον κόσμο που είναι το πιο πιθανό μέχρι τον προπονητή που είναι σίγουρο.

Τέτοιες καταστάσεις θέλησε να προλάβει ο Πέδρο Μαρτίνς με όσα είπε στους παίκτες του. Κι όσα είπε είναι ανεξάρτητα με αλλαγές που έτσι κι αλλιώς θα είχε η εντεκάδα του Σαββάτου με αυτή της Τρίτης. Στον Ολυμπιακό δια στόματος του πλέον αρμοδίου δηλαδή του προπονητή ξεκαθαρίστηκε ότι ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπροστά στην επίτευξη αυτού του σκοπού θα υποταχτούν -όπως είναι αναμενόμενο- όλοι οι άλλοι. Ο Βόλος μπορεί να μην είναι η μεγάλη δύναμη του πρωταθλήματος αλλά βρίσκεται στην κορυφή και κορδακίζεται ότι θα μπορέσει να κόψει βαθμούς από τους ερυθρόλευκους μέσα στο Φάληρο.

Ασχετα με το αν οι βαθμοί πάνε δώρο σε άλλη διεύθυνση από εκείνη των γραφέων της ομάδας του Βόλου (του Δήμου Βόλου) οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και περιμένουν να γιγαντωθούν στο έδαφος που θα αφήσει ενδεχόμενος εφησυχασμός και υποτίμηση από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Κατά συνέπεια η προειδοποίηση του Μαρτίνς και επίκαιρη ήταν και εύστοχη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ