Ολυμπιακός: Πέντε (παιδιά Βολιώτικα) και λίγα ήταν…

Ολυμπιακός: Πέντε (παιδιά Βολιώτικα) και λίγα ήταν…

Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που οι παίκτες του Βόλου δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους για να αναπνεύσουν. Ο Καμαρά την μάζευε μπροστά από την μεσαία γραμμή, την έδινε στον Βαλμπουενά κι από εκεί και πέρα ήταν… ο Θεός να σε φυλάει.

 

Θέλει αρετή και τόλμη να παίζεις στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και να πιέζεις ψηλά βγάζοντας πέντε καί έξι παίκτες στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Βόλος προσπάθησε να παίξει τον μεγάλο του αντίπαλο στα ίσα και το κατάφερε για εβδομήντα λεπτά.

Τα παιχνίδια όμως κρατάνε ενενήντα και με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήσυχος. Του ανοίγει η όρεξη ξαφνικά κι εκεί που νομίζεις ότι είναι χορτάτος σου ορμά και σε κατασπαράζει. Αυτό έπαθε ο Βόλος και επιστρέφει στη θεσσαλική πόλη μετρώντας τις πληγές του.

Εκεί που όλοι θα περίμεναν μια διαχείριση στα τελευταία λεπτά ενόψει του παιχνιδιού με την Τότεναμ, οι ερυθρόλευκοι άστραψαν και βρόντηξαν σκορπώντας στους πέντε ανέμους τους φιλοξενούμενους. Εδώ που τα λέμε τα πέντε θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα αν έβγαιναν κάποιες τελικές πάσες κι αν υπήρχε μεγαλύτερη ευστοχία.

Όταν όμως μπαίνουν πέντε γκολ δεν μπορείς να κάνει εκτενή αναφορά σε εκείνα που χάθηκαν. Αν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα που ισχύει από φέτος είναι ότι με τον Ολυμπιακό, τους συγκεκριμένους παίκτες που είναι στο γήπεδο κι αυτούς που παίζουν ως αλλαγή όλα μπορείς να τα περιμένεις. Κι αν είσαι αντίπαλος όλα μπορεί να σου συμβούν.

Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που οι παίκτες του Βόλου δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους φια να αναπνεύσουν. Ο Καμαρά την μάζευε μπροστά από την μεσαία γραμμή, την έδινε στον Βαλμπουενά κι από εκεί και πέρα ήταν ο Θεός να σε φυλάει.

Ο Γάλλος κάνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονά του, βλέπει το γήπεδο και στη συνέχεια βγάζει τον συμπαίκτη του σε θέση για τελική πάσα ή για σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τον κορυφαίο Γάλλο συναγωνίστηκε σε απόδοση ο Κούτρης που βάλθηκε να δικαιώσει τον προπονητή του ότι θα αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για την ομάδα έστω κι αν δεν θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα κατεβάσματα του στην περιοχή του Βόλου ήταν μισό γκολ κάθε φορά. Ο Ελ Αραμπί σκόραρε για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Γκερέρο που τον αντικατέστησε πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Σουντανί που το ήθελε πολύ σκόραρε και αυτός , βελτιώνοντας την ψυχολογία του.

Οι οπαδοί ικανοποιήθηκαν διαπιστώνοντας ότι και φέτος θα κατεβαίνουν στο Φάληρο για να παρακολουθήσουν γκολ και θέαμα. Για να το διασκεδάσουν βλέποντας την ομάδα τους να επιτίθεται, να δημιουργεί συνεχώς φάσεις και να σκοράρει. Πολλοί θα πουν ότι το παιχνίδι με τον Βόλο ήταν ένα ορεκτικό.

Το κυρίως πιάτο θα είναι το ματς με την Τότεναμ. Όχι. Το ματς με τον Βόλο ήταν για τη διοργάνωση που αποτελεί πρώτο στόχο της ομάδας. Και οι παίκτες παίρνοντας το μήνυμα από τον προπονητή τους το αντιμετώπισαν όπως του άρμοζε. Κάπως έτσι ήρθαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ