Ένας διαφορετικός και πιο ελκυστικός Παναθηναϊκός

Ένας διαφορετικός και πιο ελκυστικός Παναθηναϊκός

Πρεμιέρα για τους πράσινους στο τουρνουά που διοργανώνει ο Προμηθέας στην Πάτρα και η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξε πόσο διαφορετική θα είναι από τις προηγούμενες σεζόν.

Το αποτέλεσμα σε αυτά τα παιχνίδια και κυρίως για την εποχή που βρισκόμαστε λίγη σημασία έχει. Οι προπονητές δεν επιδιώκουν τη νίκη, αλλά να δουν ότι δουλεύουν στις προπονήσεις και κυρίως να βγάλουν στο παρκέ οι παίκτες τους τα νέα στοιχεία που θέλουν να βάλουν στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Ο Παναθηναϊκός των πολλών φετινών αλλαγών, μην ξεχνάμε ότι έφυγαν όλοι οι ξένοι πλην του Ντεσόν Τόμας, των σημαντικών απουσιών, από τους διεθνείς μόνο ο Παπαγιάννης έδωσε το παρόν, έδειξε αρκετά από αυτά που μπορούν να περιμένουν οι φίλοι του στην σεζόν που ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η σημερινή αντίπαλος, αν και δεν συμμετέχει στην Eutroleague, είναι ένα πολύ σοβαρό σύνολο που καθοδηγείται εξαιρετικά από τον Έλληνα κόουτς Δημήτρη Πρίφτη. Ας δούμε λοιπόν τι έβγαλε στο παρκέ και στην πρεμιέρα του τουρνουά » Orange» το τριφύλλι.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τον ηγέτη του, χωρίς τον αρχηγό του Νικ Καλάθη. Ο γκαρντ των πρασίνων δεν έχει ακόμα επιστρέψει στην ομάδα από το Παγκόσμιο της Κίνας, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όποτε το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη δεν είχε τον βασικό του δημιουργό.

Αρκετά με τους απόντες όμως. Πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με τον Ταϊρίς Ράις ο φετινός Παναθηναϊκός έχει βάθος στη θέση του άσου. Καλός ο Λεκαβίτσιους, αλλά ο Αμερικανός είναι άλλη κλάση. Δεύτερο το μακρινό σουτ. Με Φριντέτ, Τζόνσον, Ράις και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις φέτος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Με τον Τζίμερ Φριντέτ ο Έλληνας κόουτς του τριφυλλιού ηρεμεί αρκετά σε ότι έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Τρίτο συμπέρασμα ότι στην θέση τρία και τέσσερα υπάρχει πληρότητα και ισορροπία. Παπαπέτρου, Μπράουν, Τζόνσον και Τόμας, Μήτογλου και Ουάιλι δίνουν τόσο το απαραίτητο βάθος όσο και τη δυνατότητα στο τεχνικό τιμ να αλλάζει αρκετά σχήματα σε άμυνα και επίθεση μέσα στο ματς.

Θα μου πείτε όλα είναι καλά; Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό; Σίγουρα δεν είναι όλα καλώς καμωμένα. Σίγουρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να δουν και ζητήματα που πρέπει να λύσουν. Πάμε. Αρχικά στη θέση πέντε. Σήμερα δεν πήρε λεπτό ο Βουγιούκας. Μπεντίλ και Ουάιλι έχουν πολλά καρβέλια να φάνε ακόμα αν θέλουν να είναι χρήσιμοι σε επίπεδο Euroleague.

Να βγει η χρονιά μόνο ελπίζοντας στην αγωνιστική ανάταση και βελτίωση του Παπαγιάννη είναι κομμάτι δύσκολο. Είναι εμφανής, έστω και αν είναι μικρό το δείγμα, η διαφορά ποιότητας της ομάδας ανάμεσα στην περιφέρεια και την ρακέτα.

Τέλος καλό θα ήταν στα επίσημα ματς να μπαίνει και λίγο φρένο στην » τρέλα». Ο Πεδουλάκης είναι ένας τεχνικός που του αρέσει το ορθολογικό και σκεπτόμενο μπάσκετ. Από την άλλη οι παίκτες που αποκτήθηκαν παίζουν σε πολλές περιπτώσεις με το ένστικτο και λιγότερο με την λογική. Ζητούμενο επομένως η ισορροπία, που θα κάνει τον φετινό Παναθηναϊκό ισχυρότερο και πιο πλουραλιστικό σε σχέση με το παρελθόν. Υπομονή…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ