Ολυμπιακός: Η πρώτη «μάχη» και η… μάχη που πρέπει να αποφευχθεί

Ολυμπιακός: Η πρώτη «μάχη» και η… μάχη που πρέπει να αποφευχθεί

Ο Ολυμπιακός μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στα «αστέρια» και στο δύσκολο ματς με την Τότεναμ. Οφείλει να παλέψει για το καλύτερο, έχει αποδείξει άλλωστε πως στο Καραϊσκάκη μπορεί τα πάντα!

Το 3Χ3 στο πρωτάθλημα με το εμφατικό 5-0 επί του Βόλου ήταν το καλύτερο ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου για τον Ολυμπιακό.

Στο καλοκαίρι πέτυχε τα πάντα, τα έκανε όλα σωστά και έτσι τώρα έχει την ευκαιρία την Τετάρτη να επιστρέψει εκεί που ανήκει και να παίξει ξανά στα «αστέρια», για 19η φορά στην ιστορία του.

Κορυφαία στιγμή για την κορυφαία ελληνική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Κάποτε βλέπετε η Ευρώπη αποτελούσε το μοναδικό θέμα που ο Ολυμπιακός δεν κυριαρχούσε απόλυτα. Εδώ και χρόνια υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός που είχε την πρωτιά πλέον βρίσκεται στα πιο σκληρά «πέτρινα» χρόνια της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αρχικά το Σάββατο, παρότι πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, ξέσπασε στον Βόλο με την πρώτη 5αρα της χρονιάς και πάει να παίξει με την Τότεναμ το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς.

Η πρώτη «μάχη» στα «αστέρια» για τον Ολυμπιακό, ματς που θα διαμορφώσει από νωρίς καταστάσεις. Τίποτα δεν τελειώνει βεβαίως από την 1η αγωνιστική όμως κακά τα ψέματα, το ματς αυτό είναι κομβικό για την συνέχεια. Αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα, νίκη ή ισοπαλία τότε ανεβάζει πιθανότητες για Τρίτη θέση και μένει ζωντανός για το «μπαμ».

Ο Μαρτίνς ξέρει ήδη τους 11 που θα αγωνιστούν και επιφυλάσσει εκπλήξεις στους Λονδρέζους που θα έρθουν φουριόζοι στον Πειραιά, ξέροντας τι τους περιμένει. Βλέπετε εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρήσει πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες στο Καραϊσκάκη. Έχει υποτάξει την Λίβερπουλ, την Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ, έχει κρατήσει στο μηδέν την πανίσχυρη Τσέλσι, πέρσι νίκησε εύκολα την 7η στην βαθμολογία Μπέρνλι για να μιλήσουμε μόνο για αγγλικές ομάδες.

Η Τότεναμ προφανώς και είναι το φαβορί, ο Ολυμπιακός όμως στο Καραϊσκάκη μπορεί να πετύχει τα πάντα!

Και ο Ολυμπιακός οφείλει να παλέψει για το καλύτερο, γιατί ναι μεν ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά και την δυναμική έχει και το βάθος στο ρόστερ διαθέτει για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε δύο «μέτωπα».

Όλη η προσοχή λοιπόν είναι λογικό από όλους να είναι στραμμένη στο ματς με την Τότεναμ, στην πρώτη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα όμως πρέπει άπαντες να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποφευχθεί η… μάχη στο ΟΑΚΑ. Την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό με την κατάσταση στον «αιώνιο» αντίπαλο να είναι τραγική και τις αντιδράσεις των οπαδών να… προαναγγέλλονται δυναμικές.

Όλοι θυμόμαστε τα θλιβερά περσινά γεγονότα, όλοι προφανώς βλέπουν και κατανοούν ποια είναι η ατμόσφαιρα για το επικείμενο ντέρμπι. Όλοι οι αρμόδιοι λοιπόν θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους άμεσα. Ώστε να μην συμβεί το παραμικρό στο ΟΑΚΑ και να μην βρεθεί ξανά για πολλοστή φορά σε ελληνικό γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού «πολιορκημένη».

Είναι δυστυχώς οι δύο διαφορετικές όψεις του ποδοσφαίρου μας, το λαμπερό Τσάμπιονς Λιγκ και η χαρά που μας προσφέρει ο Ολυμπιακός, η μοναδική ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, και το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης που όσους «έθρεψαν το θηρίο» να κρύβονται πλέον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ