Ο Κωστένογλου πιστεύει στα θαύματα. Δεν κάνει ο ίδιος…

Ο Κωστένογλου πιστεύει στα θαύματα. Δεν κάνει ο ίδιος…

Η απλότητα και η ειλικρίνεια του κόουτς ήρθαν κι έδεσαν με την σοβαρότητα και τον σεβασμό που εμπνέει ο Ιλια Ιβιτς. Το «καύσιμο» αυτό είναι ικανό για να συνέλθει η ομάδα και να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Αν αρκεί για να κάνει πρωταθλητισμό είναι άλλη κουβέντα.

Η περίοδος της ΑΕΚ με το Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως επιστροφή στην κανονικότητα. Η ομάδα παίζει ταχτοποιημένη μέσα στο γήπεδο χωρίς εξεζητημένα συστήματα και αλλοπρόσαλλες επιλογές. Αυτό την βοηθάει να κάνει τα απαραίτητα και να μην δένεται κόμπο χωρίς λόγο.  Ο κόουτς δεν προχώρησε σε επαναστατικές αλλαγές.

Αφησε ελεύθερο τον Λιβάγια να κάνει αυτά που θέλει χωρίς περιορισμούς. Τον έπεισε ότι η ομάδα περιμένει πολλά από αυτόν και τον γέμισε με αυτοπεποίθηση. Διαβεβαίωσε τους παίκτες ότι τους εμπιστεύεται και ότι θα δώσει ευκαιρίες σε όλους χωρίς εξαίρεση. Οι παίκτες αντιλήφτηκαν ότι ο κόουτς κρατεί τον λόγο του και δεν τους λέει ψέματα. Ο εξορθολογισμός και η εμπιστοσύνη στον προπονητή έφεραν αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ μπορεί να μη είναι υπερομάδα αλλά δεν είναι για να της κάνει πλάκα στο ΟΑΚΑ η Ξάνθη.

Η απλότητα και η ειλικρίνεια του κόουτς ήρθαν κι έδεσαν με την σοβαρότητα και τον σεβασμό που εμπνέει ο Ιλια Ιβιτς. Το «καύσιμο» αυτό είναι ικανό για να συνέλθει η ομάδα και να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Αν αρκεί για να κάνει πρωταθλητισμό είναι άλλη κουβέντα. Και για να είμαστε σαφείς η κουβέντα αυτή δεν μπορεί να αφορά τον Ιβιτς και τον Κωστένογλου που ήρθαν να διαχειριστούν ένα ρόστερ στην σύνθεση του οποίου δεν είχαν καμία συμμετοχή. Ο κόουτς έβαλε τα αποδυτήρια σε τάξη και έφερε την κανονικότητα σε μια ομάδα που έμοιαζε ξεχαρβαλωμένη.

Το γεγονός συνιστά από μόνο του επίτευγμα που θα πρέπει να πιστωθεί πρώτα στον Κωστένογλου και μετά στον Ιβιτς. Άλλο αυτό κι άλλο τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά. Δεν είναι ότι η ΑΕΚ έχασε πολύτιμους βαθμούς στο ξεκίνημα. Βαθμολογικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά να συνυπολογίσουμε ότι φέτος έχουμε πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή κι επομένως ευκαιρίες για να μηδενιστεί η διαφορά θα υπάρξουν περισσότερες.

Το ερώτημα είναι αν το ρόστερ της Ενωσης έχει την ποιότητα να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Αν η ευφορία από την επιστροφή στην κανονικότητα αντικατασταθεί από την απαίτηση η ΑΕΚ να χτυπήσει στα ίσια τους άλλους δυο, φοβάμαι ότι από τον Κωστένογλου θα ζητηθούν υπερβολικά πράγματα που θα αδικούν όσα μέχρι τώρα έχει πετύχει.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει βάθος που δεν είχε πέρσι. Ότι έχει αυξημένη ποιότητα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να συναγωνίζεται τα ρόστερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να προκύπτει. Κι ο Κωστένογλου μπορεί να είναι ένας ικανός προπονητής αλλά θαυματοποιός ούτε υποστήριξε πως είναι ούτε είναι φυσικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ