Ολυμπιακός: Η κάψα του Σεμέδο και ο στόχος του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Η κάψα του Σεμέδο και ο στόχος του Μαρτίνς

Από την μία πλευρά ο «παράγοντας» Σεμέδο και από την άλλη ο μεγάλος στόχος του Πέδρο Μαρτίνς σε επίπεδο τακτικής.

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, μέσα από την διαδικασία των προκριματικών, πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η θέση των ερυθρόλευκων είναι στην μεγάλη γιορτή των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και η αυριανή πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη αποτελεί μια επιβράβευση για την δουλειά όλων στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την προσπάθεια του στην κορυφαία διοργάνωση, έχοντας πολύ δύσκολη αποστολή στο Φάληρο. Απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ την τελευταία πενταετία, η Τότεναμ.

Μια από τις πιο σταθερές ομάδες, η οποία έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος τον βαθμό δυσκολίας της μεγάλης μάχης με τους λονδρέζους.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος τις δυνατότητες του αγγλικού συλλόγου αλλά από την άλλη πλευρά είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένοι για μιαν ακόμα υπέρβαση.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν νικήσει στο γήπεδο τους τις κορυφαίες ομάδες του Νησιού, δηλαδή την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Άρσεναλ ενώ δεν έχουν χάσει από την Τσέλσι.

Οι ερυθρόλευκοι είναι πανέτοιμοι για να δώσουν το 100% κόντρα στην Τότεναμ και θέλουν ν’ απολαύσουν την βραδιά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Κι εδώ οφείλει να σταθεί κάποιος σε δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους της μεθαυριανής αναμέτρησης.

Από την μία πλευρά ο «παράγοντας» Σεμέδο και από την άλλη ο μεγάλος στόχος του Πέδρο Μαρτίνς σε επίπεδο τακτικής.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έστειλε το «μήνυμα» στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σεμέδο είναι στην διάθεση του προπονητή του και όλα δείχνουν ότι ο 49χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο στόπερ στο βασικό σχήμα της ομάδας του.

Αυτή είναι τούτη την ώρα η σκέψη που κυριαρχεί στο πλάνο του Μαρτίνς για τον μεγάλο αγώνα. Ωστόσο δεν είναι απόφαση.

Ο έμπειρος κόουτς των ερυθρόλευκων θέλει να περιμένει και την προπόνηση της Τρίτης κι εν συνεχεία θα αποφασίσει αναφορικά με το αν ο 25χρονος στόπερ θα είναι στην αρχική εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μαρτίνς θα μιλήσει με τον παίκτη αν και είναι ξεκάθαρο πως ο Σεμέδο δεν «κρατιέται». Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά την επέμβαση στο γόνατο, για να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αυτό είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού. Ο Σεμέδο δούλεψε πολύ στο Ρέντη για να δηλώσει «παρών» στο μεγάλο ματς και αυτό το εκτίμησε ο Μαρτίνς.

Πάμε όμως να δούμε κι ένα στοιχείο που αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης κι αυτό έχει να κάνει με την ένταση και τα τρεξίματα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα κι αυτό φαίνεται και από τα γκολ που πετυχαίνουν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών.

Οι ερυθρόλευκοι βγάζουν ένταση και ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να βρίσκει καλό ρυθμό, να έχει δυνάμεις για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με μια κορυφαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Κι όταν λέμε για κορυφαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ όλοι καταλαβαίνουν τους ρυθμούς στους οποίους παίζει ένα top club στην Αγγλία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί λοιπόν πολύ σημαντικό να βγάλουν οι παίκτες του καλά τρεξίματα και ένταση απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να αγωνίζεται σε εντυπωσιακό τέμπο λόγω των απαιτήσεων στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ