ΠΑΟΚ : Όταν ο Κόκκαλης, δικαίωνε τους ΠΑΟΚτσήδες

ΠΑΟΚ : Όταν ο Κόκκαλης, δικαίωνε τους ΠΑΟΚτσήδες

Έτσι είναι ο λαός του ΠΑΟΚ όπως και κάθε λαός, με τα καλά του και τα στραβά του, με όπλο την τρέλα κατάφερνε συχνά να πετυχαίνει το ακατόρθωτο, κάποιες φορές όμως αυτή αποδεικνύεται καταστροφική, αλλά δε γίνεται να αλλάξουμε επιλεκτικά μόνο αυτό που ενίοτε μας καταδικάζει.

Από χθες το βράδυ όλα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης κι ένα μεγάλο μέρος της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης καταριούνται αυτούς που άναψαν πυρσούς στα Τρίκαλα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τούμπα μπροστά σε κόσμο μετά από έξι μήνες κόντρα στον Παναθηναικό και στο παιχνίδι άναψαν βεγγαλικά με την ομάδα υπότροπη, το έργο επαναλήφθηκε και χθες σε παιχνίδι μάλιστα που η δημιουργία ατμόσφαιρας ήταν περιττή κι αχρείαστη.

Ψάχνουν να βρουν λογική σε μια κάτι που ερμηνεύεται ως αυτοκτονική πράξη, οπότε όσο και να την αναζητήσεις είναι μάταιος κόπος. Είναι σα να βλέπεις πως σε 500 μέτρα έχει μπλόκο και να αναπτύσσεις ταχύτητα κι όχι μόνο, αλλά να πίνεις και αλκοόλ για να ευωδιάσουν τα χνώτα σου.

Ο οπαδισμός είναι κάτι που από τη φύση του ξεφεύγει εντελώς από τα όρια της λογικής, όταν παρατάς την οικογένειά σου, όταν θυσιάζεις ώρες ξεκούρασης για να δεις την ομάδα με κρύα, βροχές και καύσωνες, όταν το αποτέλεσμα του αγώνα επηρεάζει τόσο άμεσα την καθημερινότητά σου είναι από μόνη της πράξη παραλογισμού, την οποία προσωπικώς σέβομαι.

Όπως σέβομαι και το μοναχό που παρατάει τα εγκόσμια για να ζήσει απομονωμένος σε καλύβι του Αγίου Όρους τρώγοντας παξιμάδια, κάτι βρίσκει στην όλη φάση που εγώ αδυνατώ.

Εγώ κι εσείς, αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές το καλοκαίρι θα πέσουμε σε κατάθλιψη, αν στερηθούμε κάποια βασικά αγαθά θα κάνουμε τ΄αδύνατα δυνατά για να τα αποκτήσουμε, εκείνοι εγκαταλείπουν όλες αυτές τις ηδονές εν γνώσει τους και ανακαλύπτουν κάτι στον τρόπο ζωής που επιλέγουν, το οποίο για εμάς είναι πέρα από κάθε λογική.

Για εμάς όμως όχι για εκείνους, να είστε σίγουροι πως και στους ίδιους φαίνεται παράλογο να επιμένουμε να ζούμε σε κόσμο ψευδαισθήσεων με στόχο το ακατόρθωτο. Σε τελική λοιπόν, η κοσμοθεωρία του καθενός δε γίνεται να ερμηνεύσει την αντίστοιχη του άλλου, άρα και να την εγκρίνει ή να την απορρίψει.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις γενικότητες και να το εξειδικεύσουμε στα του ΠΑΟΚ, μιλάμε για ομάδα ο λαός της οποίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς, ακόμα και τις μαύρες εποχές ήταν εκείνος που την κράτησε όρθια.

Ο ΠΑΟΚ υπήρξε και χωρίς λεφτά, χωρίς ομάδα, χωρίς διοίκηση και χωρίς προέδρους, χωρίς κόσμο όμως ποτέ, τα χρόνια της απαξίωσης η ομάδα συνέχισε να γεννά κόσμο από τον κόσμο της, ο Πύρρος Δήμας είχε δηλώσει κάποτε πως: «είμαι οπαδός των οπαδών του ΠΑΟΚ».

Έτσι χτίστηκε και η μύθος της Τούμπας, τον οποίον δεν τον δημιουργήσαμε εμείς αλλά οι αντίπαλοι, ο Ντουντού είχε κατονομάσει την Τούμπα και όχι το Καραισκάκη ως την πιο καυτή έδρα, ο Ντάρμπισιρ τραβούσε βιντεάκι τους Ινδιάνους στην 4, μην αρχίσουν πάλι να κράζουν οι γαύροι δεν είναι δικές μου απόψεις, οι δικοί τους τα έλεγαν ας μαλώσουν εκείνους.

Στο ΠΑΟΚ-Νάπολι ο τεράστιος Μαραντόνα είχε δηλώσει πως «έχω παίξει σε πολλά γήπεδα του κόσμου, τέτοια ατμόσφαιρα δεν έχω συναντήσει», μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ το 2014 ανέβηκε βίντεο από την κερκίδα, ο άνθρωπος που το είχε τραβήξει καταγόταν από τη Λατινική Αμερική. Κι έγραψε σχετικά: «έχω δει Μποκα-Ρίβερ, Νασιονάλ-Πενιαρόλ, Κορίνθιανς-Σαο Πάολο, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει».

Κάποια στιγμή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η μισή κερκίδα των Παναθηναικών τραβούσε βίντεο τους ΠΑΟΚτσήδες όταν οι τελευταίοι έφτασαν σε φάση οπαδικού παροξυσμού, τι να λέμε τώρα.

Μ΄όλα αυτά δε θέλω να δικαιολογήσω ούτε να εξαγνίσω συμπεριφορές, απλώς να καταδείξω πως κάθε τι που κουβαλάει μια ομορφιά πόσο δε μοναδικότητα, θα έχει και τα αρνητικά του.

Κάποτε είχα πάει στα μπουζούκια με μια συνοδό εξαιρετική από κάθε άποψη, ήρθε λοιπόν ο μετρ που ήταν και φίλος μου, κατακόκκινος από ντροπή και μου είπε στο αυτί δείχνοντας απέναντι έναν καράβλαχο με χρυσά δόντια και ανοιχτό πουκάμισο: «εκείνος ο τύπος θέλει να κεράσει την έτσι σου σαμπάνια, του εξήγησα πως η κοπέλα συνοδεύεται και δεν είναι δυνατόν, αυτός όμως επιμένει και είναι και καλός πελάτης, καταλαβαίνεις τώρα, οπότε είμαι αναγκασμένος να στο μεταφέρω».

Του απάντησα: «αν εκτός από τη σαμπάνια θέλει να της στείλει κι ένα μπουκάλι ουίσκι κερασμένο, ακόμα καλύτερα να του πεις» κι από κόκκινος, χλώμιασε.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, με ξεπροβόδιζε ζητώντας μου συγγνώμη ξανά και ξανά «ξεκόλλα ρε, το να θαυμάζουν τη σύντροφό μου δίνει πόντους και σε μένα, το προτιμώ από το να λένε τι είναι αυτή η πατσαβούρα που κουβαλάει» του απάντησα.

Είναι τόσο απλό, αν δε μπορείς να αντέξεις πως αυτό που έχεις δεν είναι ωραίο μόνο για σένα αλλά για όλους, βρες μια χοντρή με μουστάκι και αξύριστες μασχάλες, όχι μόνο να μην την κοιτάει κανείς αλλά να φεύγουν τρέχοντας οι πελάτες από τα μαγαζιά που την κυκλοφορείς.

Δε θα γελάνε μόνο με αυτή, θα πάρει κι εσένα η μπόρα. Ορισμένα πράγματα μόνο αν τα στερηθείς θα καταλάβεις την αξία τους κι αυτήν την εκτιμάς περισσότερο όταν αποδεχτείς και την αρνητική πλευρά τους.

Τίποτα στη ζωή δεν είναι τέλειο άλλωστε, ορισμένες φορές η δύναμη, η αυτοπεποίθηση, η εξυπνάδα σε καταδικάζουν, άλλοτε σε σώζει ο φόβος, η αφέλεια και η χαζομάρα σου.

Στο παρελθόν ο Κόκκαλης είχε πει για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «αυτούς έχουμε δε μπορούμε να τους αλλάξουμε» το ίδιο ισχύει για κάθε τι.

Τα περισσότερα διαζύγια σήμερα βγαίνουν επειδή ο ένας προσπαθεί να αλλάξει τον άλλον, δε γίνονται αυτά, κάθε άνθρωπος κουβαλά ένα χαρακτήρα ο οποίος μπορεί να υποστεί ελάχιστες μετατροπές. Κι αυτές, δε γίνονται ούτε με το ζόρι, ούτε με το πάτημα ενός κουμπιού, ούτε κατ΄εντολή.

Έτσι είναι ο λαός του ΠΑΟΚ όπως και κάθε λαός, με τα καλά του και τα στραβά του, με όπλο την τρέλα κατάφερνε συχνά να πετυχαίνει το ακατόρθωτο, κάποιες φορές όμως αυτή αποδεικνύεται καταστροφική, αλλά δε γίνεται να αλλάξουμε επιλεκτικά μόνο αυτό που ενίοτε μας καταδικάζει…

Αν με κάποιο μαγικό τρόπο αφαιρούσες ή έστω περιόριζες την παλαβομάρα του θα έχανες περισσότερα, ούτε εμένα μου αρέσει αυτό που συνέβη χθες, αν η εναλλακτική όμως είναι να μοιάζουμε με θαμώνες του Μεγάρου Μουσικής, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ