Ολυμπιακός: Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Ολυμπιακός: Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Από εκείνο το μαγικό βράδυ στο ΟΑΚΑ με την… τρέλα του Στελάρα. Πέρασαν 22 χρόνια και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την 19η συμμετοχή στα «αστέρια». Με χαρές και λύπες, με τεράστιες επιτυχίες και αποτυχίες. Πιστός όμως στο ραντεβού με τους καλύτερους.

Είναι δύσκολο πράγμα το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δύσκολο να μπορείς να είσαι συνεπής στο ραντεβού με τους κορυφαίους.

Είναι πολύ εύκολο στα λόγια. Τα λόγια όμως… χάθηκαν όταν οι πράξεις απέδειξαν πως δεν μπορούν όλοι να είναι… Ολυμπιακός.

Η περσινή πορεία της ΑΕΚ «απογύμνωσε» την ταλαιπωρημένη… αλήθεια. Η φετινή απόπειρα του ΠΑΟΚ «γκρέμισε σαν χάρτινο πύργο» την προπαγάνδα που «χτυπούσε» επί χρόνια τον Ολυμπιακό απλά και μόνο για να καλύψει την ανυπαρξία των αντιπάλων του.

Και ο κάποτε πραγματικά καλύτερος από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός; Εδώ και χρόνια «βυθισμένος» στα σκληρά «πέτρινα χρόνια». Ούτε λόγος για Ευρώπη εδώ και χρόνια, ζητούμενο πλέον είναι η επιβίωση στην Σούπερ Λιγκ. Σκληρή εξέλιξη για τον «αιώνιο» αντίπαλο του Ολυμπιακού, για τον ένα εκ των δύο κορυφαίων συλλόγων της Ελλάδας.

Μόνος του πορεύεται εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός. Και αν στην Ελλάδα έχασε την κορυφή στα χρόνια της… εξυγίανσης, στην Ευρώπη είναι πιο μόνος από ποτέ! Δυστυχώς.

Μόνος του ξεκινά αύριο μια νέα προσπάθεια στα «αστέρια». Στην 19η παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου. Ανάμεσα στους καλύτερους με στόχο την διάκριση, με στόχο να αποδείξει ξανά πως είναι δίκαια ανάμεσα στους κορυφαίους.

22 χρόνια μετά, σαν σήμερα, από την πρώτη του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκείνο το μαγικό βράδυ στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Πόρτο. Την τρέλα του Γιαννακόπουλου να μην δώσει την πάσα στον Γεωργάτο που ερχόταν μόνος του από τα πλάγια. Για να σουτάρει από τα 40 μέτρα και να «γκρεμίσει» το κατάμεστο ΟΑΚΑ από τους πανηγυρισμούς. Για μια γκολάρα που έμεινε στο πέρασμα του χρόνου ως μια από τις καλύτερες που έχουμε δει σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.

Πέρασαν 22 χρόνια με χαρές και λύπες. Με μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες. Με την «κατάρα» των εκτός έδρας αγώνων να κρατάει για χρόνια. Να «σπάει» στη Βρέμη και να ακολουθεί αντιστρόφως ανάλογη πορεία, τηρουμένων των αναλογιών. Με τον Ολυμπιακό να υποτάσσει στην έδρα του, ειδικά στο Καραϊσκάκη, κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Τον Ολυμπιακό να αποτελεί, με διαφορά πια, τον πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να είναι ο μοναδικός σύλλογος με σταθερότητα στην Ευρώπη, με προκρίσεις στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, με συνεχόμενες παρουσίες όχι απλά σε ομίλους αλλά και με τα… κοντομάνικα στα νοκ-άουτ. Με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τον δύσκολο δρόμο των καλοκαιρινών προκριματικών, με βαθμούς πολύτιμους για την χώρα, με υψηλή βαθμολογία για τον ίδιο.

Ο Ολυμπιακός που ειδικά φέτος μένει μόνος του από τόσο νωρίς, να δώσει μια δύσκολη «μάχη» για να κρατήσει την 15η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Όλοι οι υπόλοιποι αποκλείστηκαν από τον Αύγουστο. Όλοι όσοι χρόνια τώρα στα λόγια… έχτιζαν παλάτια, θα δουν ξανά τον Ολυμπιακό να προσπαθεί κόντρα στους κορυφαίους.

Θα προσπαθήσουν ξανά να τον μειώσουν, να τον «χτυπήσουν», θα ελπίζουν σε νίκες των αντιπάλων του, σε άσχημα βράδια του.

Μικρή σημασία έχει αυτό, η ουσία είναι πως άπαντες τον Ολυμπιακό θα βλέπουν ξανά. Να προσπαθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο για το καλύτερο. Μίνιμουμ την Τρίτη θέση και την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το ταξίδι για τον Ολυμπιακό στα αστέρια ξεκινά κόντρα στην Τότεναμ. Φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είχε συμβεί 2000 με την Βαλένθια και το 1-0 στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό, με την Λεβερκούζεν το 2003 στη Ριζούπολη και το ασύλληπτο 6-2, όπως συνεβη με την Μονακό την μεθεπόμενη χρονιά και το 1-0 στο Καραϊσκάκη, όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης και το σπουδαίο 3-2 στον «Ναό».

Εντυπωσιακό στοιχείο, μακάρι και η Τότεναμ να μπει στο παραπάνω «γκρουπ». Θα είναι πολύ δύσκολο, η Τότεναμ είναι το φαβορί, όπως ήταν όλες οι παραπάνω ομάδες, όπως ήταν πολλές ακόμη που πέρασαν αλλά έχασαν στο Καραϊσκάκη.

Όπως και να έχει, ότι και να συμβεί και φέτος το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό.

Κανείς δεν μπορεί ούτε καν να τον πλησιάσει. Ο Ολυμπιακός που στην εποχή Μαρινάκη «εκτινάχθηκε» και στην Ευρώπη πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα και δείχνοντας έτοιμος για ακόμη καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ