Ολυμπιακός – Τότεναμ: Τους τρέλανε ο «μάγος» με το 10

Ολυμπιακός – Τότεναμ: Τους τρέλανε ο «μάγος» με το 10

Ο Ποντένσε ήταν ασταμάτητος. Με στοχευμένες επιθέσεις (σε προσπάθειες ένας μ’ έναν) απέναντι στον Ντέιβις πήρε πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, ότι η θέση του είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του λιμανιού φανέρωσε τις πτυχές του ποιοτικού ποδοσφαίρου που παίζει έχοντας απέναντι την φιναλίστ της διοργάνωσης κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερο το μέγεθος της επιτυχίας των πειραιωτών.

Ωστόσο πριν περάσουμε στην παρουσίαση του «θαυματουργού» χθες 10αριού του Ολυμπιακού, θα πρέπει να πούμε πως από την μια πλευρά οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα στην Τότεναμ αλλά αδικούνται από την ισοπαλία (2-2).

Είναι ξεκάθαρο με βάση την εικόνα της αναμέτρησης πως ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη καθώς κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη κι έβαλε «δύσκολα» στην ομάδα του Ποκετίνο. Την ίδια ακριβώς ομάδα που έφτασε πέρυσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν μια πολύ μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του Πειραιά έκανε και πάλι μεγάλη εντύπωση σε όλη την Ευρώπη, με την εξαιρετική της εμφάνιση απέναντι στους Λονδρέζους.

Πάμε όμως να εστιάσουμε στον καθοριστικό παράγοντα της μεγάλης εμφάνισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Δεν χωρά αμφιβολία πως εξαιρετική απόδοση είχε και ο Ματιέ Βαλμπουενά με γκολ και ασίστ, αλλά ο Ποντένσε ήταν φανταστικός, διαλύοντας την αριστερή πλευρά της αμυντικής διάταξης της Τότεναμ.

Είναι προφανές πως ο Πέδρο Μαρτίνς στόχευσε στην πλευρά του Ντέιβις και το πλάνο των ερυθρόλευκων δούλεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ποντένσε έκανε το παιχνίδι της… καριέρας του κόντρα στην φιναλίστ της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς ήταν μια διαρκής απειλή για την άμυνα της αγγλικής ομάδας.

Ο νεαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε μια ηγετική εμφάνιση και διέλυσε τους λονδρέζους από την δεξιά πλευρά της επιθετικής γραμμής των ερυθρόλευκων. Και τι δεν έκανε ο σούπερ σταρ της ομάδας του Πειραιά στο ματς.

Για να είμαστε ακριβείς έκανε τα πάντα και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν βρήκε τρόπο για να σταματήσει τον Πορτογάλο άσο του Ολυμπιακού.

Γιατί πολύ απλά ο Ποντένσε ήταν ασταμάτητος. Με στοχευμένες επιθέσεις (σε προσπάθειες ένας μ’ έναν) απέναντι στον Ντέιβις πήρε πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του.

Ο βιρτουόζος εξτρέμ είχε ένταση στα τρεξίματα του, πήρε πάνω του καλές επιλογές στις κόντρα επιθέσεις και δημιούργησε παιχνίδι για την ομάδα του λιμανιού.

Μόνιμη απειλή

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Ποντένσε ήταν μια μεγάλη απειλή και για την εστία του Γιορίς καθώς ο 24χρονος ακραίος επιθετικός πήρε πολλά τελειώματα. Και αυτή την φορά κατάφερε να βρει δίχτυα μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Βαλμπουενά.

Και είναι φανερό πως όταν οι δυο τους βρουν τον χώρο, βγάζουν πολύ ωραίες φάσεις, όπως έγινε και στο γκολ με το οποίο ο Ποντένσε μείωσε σε 2-1.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι έμεινε όρθιος στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τότεναμ. Και οι Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ηγέτης για την ομάδα του Πειραιά σ’ αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Ηγέτης που έβγαλε καρδιά και πάθος. Ηγέτης που έβγαλε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη ένταση και τρεξίματα. Ηγέτης που σκόραρε, που έκανε την πάσα – μισό γκολ στον Γκερέρο στην φάση του δοκαριού του Ισπανού.

Ήταν μια μαγική εμφάνιση από το 10άρι του Ολυμπιακού. Μια εμφάνιση επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ποντένσε να επιβεβαιώνει πως έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά και στα παιχνίδια που έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Ήταν ο «μάγος» των ερυθρόλευκων, ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίο «έχτισε» ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδόν όλο το επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού και ο Ποντένσε τον δικαίωσε.

Με τέτοιες εμφανίσεις σύντομα θα είναι όχι μόνο στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, αλλά και στην εντεκάδα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ