Τα πάντα κρίνονται στον άσο

Τα πάντα κρίνονται στον άσο

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τον Ολυμπιακό, παρουσιάζει κάποια πρώιμα συμπεράσματα για την μέχρι στιγμής εικόνα των Ερυθρόλευκων και αποτυπώνει κάποιες σκόρπιες σκέψεις του για την ομάδα του Πειραιά.

Ξεκινώ όπως και στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο το βράδυ της Παρασκευής. Ας κερδίζει λοιπόν στα επίσημα και ας χάνει στα φιλικά. Εκεί που μόνο οι προπονητές έχουν ξεκάθαρη εικόνα, ενώ εμείς προσπαθούμε με όσα βλέπουμε να γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως.

Οπότε σίγουρα δεν μπορεί κανείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα ή να καταλάβει απόλυτα τι θέλει να περάσει προς τους παίκτες του ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Εδώ μέσα δεν πρόκειται να διαβάσετε δικαιολογίες, αλλά γεγονότα και την λογική που έχουμε πάντα στα κείμενά μας.

Οι Πειραιώτες ακόμα (και θα αργήσουν κάποιες μέρες) δεν έχουν πραγματοποιήσει μία ολοκληρωμένη προπόνηση. Το θετικό στην περίπτωσή τους, αφού δεν θα έχουν παιχνίδια πρωταθλήματος, είναι πως θα υπάρξουν αρκετές από αυτές στην διάρκεια της σεζόν.

Μέχρι τότε όμως; Δουλειά… Μόνο αυτή θα μπορέσει να αποφέρει κέρδη στο συγκρότημα του Μπλατ.

Η εικόνα με τον Ερυθρό Αστέρα δεν ήταν καλή, όμως σίγουρα δεν ήταν αντιπροσωπευτική. Έλειπε ο Μιλουτίνοφ, ο Μπόλντγουιν και ο Βεζένκοφ, την ώρα που ο Ποκουσέφσκι, έμεινε στην Αθήνα και δεν ταξίδεψε στον Λαγκαδά για το πρωτο επίσημο ματς  της Αναπτυξιακής ομάδας με τον τοπικό Ερμή.

Ας πάμε όμως σε μερικά πρώιμα συμπεράσματα,  καφενειακής συζητήσεως επιπέδου, χωρίς τα δείγματα γραφής να είναι πολλά.

( + ) Σίγουρα οι κινήσεις του Χαπ. Ένας παίκτης που όταν τον ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός έγινε αιτία… χλευασμού. Φίλοι μου με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν «μα καλά τον ηθοποιό (Ιθαν Χοκ) αποκτήσαμε;». Δεν ξέρω τι λέτε, όμως φαίνεται πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Φοβερός με την μπάλα στα χέρια, ντριμπλάρει ιδανικά τους ψηλότερούς του, τελειώνει φάσεις, στέκεται καλά απέναντι στους αντιπάλους του στην άμυνα. Πρόβλημα η αφλογιστία του από τις βολές, που με αυτά τα επιθετικά χαρίσματα, θεωρώ ότι θα πηγαίνει συχνά. Μην βιάζεστε. Γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να τον δούμε ως δεύτερο σέντερ από τρίτο.

( – ) Αμυντικό θέμα στην περιφέρεια. Με όποιον τρόπο ήθελαν σκόραραν οι κοντοί του Τόμιτς, ο οποίος ειρήσθω ένα παρόδω έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο σύνολο. Δεν θυμάμαι πολλά ένας εναντίον ενός που να βγήκαν κερδισμένοι οι παίκτες του Μπλατ. Ελάχιστες φορές τους σταμάτησαν, αν και έλειπε ο Μπόλντγουιν, ο οποίος λέγεται ότι έχει τις ικανότητες να προσφέρει πολλά σε αυτό το κομμάτι. Κάτω από την  βάση ο Τσέρι, ο οποίος παρότι μπήκε καλά στο ματς, έπεσε στην συνέχεια η απόδοσή του.

( + ) Το δίδυμο Πολ-Πάντερ, εάν πλαισιωθεί σωστά στο παρκέ, είναι ικανό να δημιουργεί ρήγματα σε κάθε άμυνα. Περιμένω πως και πώς να τους δω να αγωνίζονται μαζί με τον Μιλουτίνοφ. Τον Σέρβο να τους σπάει την μπάλα και να τους δίνει θέσεις για ελεύθερα σουτ. Ο Πολ με εξέπληξε με την σωματοδομή του και γενικότερα την σκληράδα που βγάζει στο παρκέ. Ο Πάντερ είναι πιο… δαντελένιος, θέλει την μπάλα στα χέρια του και δημιουργεί για τον εαυτό του. Επιθετικά και οι δύο είναι αναβαθμίσεις για τον Ολυμπιακό.

( – ) Ο Ρούμπιτ δεν μου θυμίζει πεντάρι. Όχι ότι δεν το ήξερα ή δεν το είχα γράψει νωρίτερα αλλά ήθελα να το δω και ιδίοις όμμασι. Εξαιρετικός σε καταστάσεις πικ εν ποπ, με ένα γλυκό σουτ από τα 5-6 μέτρα. Τον περίμενα ψηλότερο για να πω την αλήθεια μου. Άλλο να τον βλέπεις και κοντά στο παρκέ κι όλας, στις θέσεις που πλέον καθόμαστε στο ΣΕΦ. Μου άρεσε ότι τον είδα να τα βάζει με το θηρίο Ότζο και να είναι τίμιος στο μαρκάρισμά του. Βέβαια πιστεύω ότι θα τον δούμε και με τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ. Να κάνω μία πρόβλεψη και ας διαψευστώ; Να πάρει κάποιον παίκτη στο «5» ο Ολυμπιακός στα μέσα της σεζόν.

( ? ) Η υπόθεση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Είναι νωρίς ξέρω. Πάρα πολύ νωρίς. Θα ήθελα να είναι πιο ενεργός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επιθετικά. Να ζητήσει περισσότερες επιθέσεις, να τον «νιώσει» η άμυνα του Τόμιτς. Δεν το είδα αυτό, όπως και δεν είδα σουτ. Από την άλλη άπαντες παρατηρήσαμε το early post παιχνίδι του Ολυμπιακού, που ξεκινούσε από αυτόν και τον Πρίντεζη. Εγώ γιατί τον υπολογίζω πιο πολύ στο 3 από το 4; Δική μου εντύπωση αυτή. Θεωρώ ότι θα παραμείνει πιστός στο πλάνο του ο Μπλατ και θα τον χρησιμοποιήσει μαζί με τον Πρίντεζη στην θέση του πάουερ φόργουορντ. Κομβικής σημασίας το πώς θα ανταπεξέλθει στον ρόλο του.

( ? ) Ο πλέι μέικερ.  Ναι ξέρω θα πέσετε να με φάτε γιατί τόσο καιρό είπα να περιμένουμε να δούμε. Αλλά δεν είδαμε… Το πρόβλημα τραυματισμού του Μπόλντγουιν θα τον αφήσει εκτός λέει 7-10 μέρες. Οπότε θα χάσει το Gomelsky Cup με τις ΤΣΣΚΑ, Ούνικς Καζάν και Προμηθέα στις 25/09. Δεν έχει παίξει και στα δύο φιλικά με τον Ερυθρό Αστέρα και το ματς με το Περιστέρι. Την χειρότερη περίοδο, όπου ο Μπλατ συνθέτει το παζλ της ομάδας. Δύσκολα τα πράγματα και εξαρτούνται πολλά από την παρουσία του. Όχι δεν επιβεβαιώνω τίποτα από όσα γράφονται και λέγονται για τον Αμερικανό τεχνηέντως αυτό το διάστημα. Ξέρετε και γνωρίζετε. Όμως ο Ολυμπιακός με Τσέρι και Κόνιαρη πραγματικούς άσους και τον Έλληνα πλέι μέικερ ακόμα στο.. ψήσιμο, θα έχει τον Σπανούλη ως μοναδικό δημιουργό και λογικά κουμανταδόρο του. Με όσα καλά αλλά και κακά από την συγκεκριμένη μετατόπιση, καθώς οι Ερυθρόλευκοι χάνουν στην άμυνα, φθείρουν τον αρχηγό τους, ο οποίος βέβαια δείχνει σαν το παλιό καλό κρασί.

Τα υπόλοιπα τις επόμενες ημέρες. Είπαμε όλα τα παραπάνω είναι πρώιμα συμπεράσματα. Μην τα δένετε κόμπο…

ΥΓ1 Στον πόλεμο πηγαίνουν όλοι μαζί. Αρματωμένοι… Η προσέλευση στο ΣΕΦ ήταν δυστυχώς απογοητευτική. Περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο. Δυστυχώς δεν…

ΥΓ2 Νόμιζα ότι είχε πιάσει πάτο. Τελικά κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να τον ξύσει ακόμα περισσότερο. Λίγο τσίπα ως άνθρωποι ρε παιδιά. Για ένα ρημάδι κλικ παραπάνω… Ντροπή!

ΥΓ3 Καλή αρχή στην Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού και τους Δημήτρη Τσαλδάρη, Νίκου Μπάρλου και Αντώνη Κουρμούλη. Άπαντες είναι υπό το βλέμμα της πρώτης ομάδας. Έλαμψε ο Χρηστίδης που φαίνεται ότι του έκανε καλό η προετοιμασία στο Μέτσοβο. Θετικός και ο Νικολαΐδης που έχει την πρώτη ύλη για να αποτελέσει έναν τεράστιο προτζεκτ για το μέλλον της ομάδας του Πειραιά. Πιο έτοιμος ο Κολοβέρος, κάτι με… χαλάει με τον Αρσενόπουλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ