Ψήφο από τον… τόπο σου

Ψήφο από τον… τόπο σου

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με την επόμενη μέρα στην ΕΟΚ. Υποχρέωση του κ. Αυγενάκη να φτιάξει το πλαίσιο, ώστε να γίνουν πραγματικά αντιπροσωπευτικές εκλογές

Από τη στιγμή που η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ δεν κατόρθωσε να κρυφτεί (όπως πολλάκις έχει κάνει στο παρελθόν) πίσω από μια… εθνική επιτυχία, από τη στιγμή που συμπληρώθηκαν 10 χρόνια απαξίωσης της «επίσημης αγαπημένης», από τη στιγμή που δεν προχώρησε σε θεσμικές αλλαγές στη διαιτησία, αλλά έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η ΚΕΔ είναι «δική της» υπόθεση, από τη στιγμή που αποτελεί το σημαντικότερο μέρος του προβλήματος του ελληνικού μπάσκετ, ήταν δεδομένο ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Σε όλη την Ελλάδα πυκνώνουν οι γραμμές εκείνων που στέκονται απέναντι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και πλέον μπαίνουμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έθεσε θέμα ανανέωσης και στη συνέχεια είπε ότι θα φτιάξει το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για να ξαναβρεθεί το μπάσκετ στον δρόμο των επιτυχιών, εκεί που αξίζει να είναι.

Πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή είναι να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εκλογές. Σε μια εποχή που καθένας λογαριάζει τα χρήματα που έχει στην τσέπη, το να κατεβαίνουν στην Αθήνα για να ψηφίσουν είναι έως και αποτρεπτικό. Πέρα από τα έξοδα, είναι η ταλαιπωρία, το χάσιμο χρόνου, η ανάγκη να φύγουν από τις δουλειές τους. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εκλογικές διαδικασίες μετά το 2010, οι περισσότεροι παράγοντες ομάδων της περιφέρειας ψήφισαν δια αντιπροσώπου.

Οι εκλογές πρέπει να γίνονται στις τοπικές Ενώσεις, όπως γίνονται κι οι βουλευτικές εκλογές. Να ψηφίζει καθένας στον τόπο του, ή κάπου εκεί κοντά. Έτσι και μεγαλύτερη συμμετοχή θα υπάρξει και θα σταματήσει το αίσχος της πολλαπλής εκπροσώπησης.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάθε ηγετική ομάδα ομοσπονδίας (άρα και της ΕΟΚ) μπορεί να επιλέξει τους ημέτερους και να τους… φιλοξενήσει, με χρήματα που δεν βγαίνουν από το πορτοφόλι των μελών του Δ.Σ., αλλά από το ταμείο της. Άρα, με κρατικά χρήματα αποκτά πλεονέκτημα ο έχων την εξουσία στα χέρια του.

Για να υπάρχει αντιπροσωπευτική διοίκηση, πρέπει να γίνουν σωστά οι εκλογές. Άλλωστε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάτι να φοβάται. Οι πρόθυμοι παπαγάλοι (αυτοί που έχουν μετατρέψει σε παρεμπόριο την ενασχόλησή τους με το άθλημα) λένε πως βγαίνει με ποσοστά Κιμ. Άρα δεν έχει λόγο να μην συμφωνήσει σε ορθολογισμό της εκλογικής διαδικασίας.

Άσχετο (ίσως όχι και τόσο): Πέρα από το αγωνιστικό αποτέλεσμα στην Κίνα, δεν έπρεπε να μάθουμε (μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ) πόσο κόστισε το ταξίδι; Φαντάζομαι είναι αρκετά δαπανηρό, καθώς δεν ήταν μόνο η αποστολή της Εθνικής. Όταν εκταμιεύονται χρήματα επιχορηγήσεων, πρέπει όχι μόνο να γίνεται συνετή διαχείριση (δεν έχω αμφιβολία περί αυτού), αλλά να φαίνεται και πού δαπανήθηκαν τα χρήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ