Η ΑΕΚ γυρεύει εκδίκηση κι ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωση…

Η ΑΕΚ γυρεύει εκδίκηση κι ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωση…

Τώρα η ΑΕΚ, που την είχε του χεριού του, μπαίνει στον δρόμο του και τον απειλεί όχι απλά με ήττα αλλά με επιβεβαίωση της εντύπωσης ότι φέτος η ομάδα του δεν ρολάρει.

Μια στραβή την δικαιούνται όλοι. Ακόμα και μέσα στην έδρα τους. Ακόμα κι από έναν αντίπαλο που θα περιφέρει την επιτυχία του μέσα στην πόλη επιχειρώντας να απαξιώσει το προφίλ του ακατάβλητου νταμπλούχου που επιχειρείς να φιλοτεχνήσεις.

Κι εδώ που τα λέμε για μια ισοπαλία πρόκειται δεν γύρισε κι ο κόσμος ανάποδα. Το θέμα θα μπορούσε να περάσει και να φύγει αλλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται γιατί είναι από την αρχή της νέας χρονιάς που ο ΠΑΟΚ δεν πατάει γερά στα πόδια του. Από την Ευρώπη αποκλείστηκε άδοξα από την Σλόβαν που δεν λέει τίποτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα νικούσε αλά με γλίσχρα σκορ και χωρίς να πιάνει απόδοση της προκοπής.

Ετσι ήρθε η ισοπαλία με τον Αρη για να φουντώσει ανησυχία και ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον της και την ανταγωνιστικότητά της. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα εύκολο ματς στην έδρα σου είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρεις τα πάνω σου. Εδώ ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε τυχερός. Η αναμέτρηση που ακολουθεί είναι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με μια διψασμένη για νίκη και ρεβάνς ΑΕΚ που περιμένει πως και πώς να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι όπως πέρσι.

Και για την ΑΕΚ το στοίχημα είναι δύσκολο γιατί πάει να δώσει στο ματς αυτό ένα χαρακτήρα «ή ταν ή επί τας». Το θέμα μας όμως, είναι ο ΠΑΟΚ. Μια νέα στραβοτιμονιά που μάλιστα δεν θα συνοδεύεται από αντίστοιχη του Ολυμπιακού θα «πονέσει» πολύ σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά βαθμολογικά και ψυχολογικά. Θα έρθει να επιβεβαιώσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στον βασιλιά της Θεσσαλονίκης. Τέτοιες καταστάσεις δεν είχε να διαχειριστεί πέρσι ο ΠΑΟΚ στην πορεία του στο πρωτάθλημα.

Από την αρχή μπήκε μπροστά και τράβηξε μέχρι τέλους. Τώρα η ΑΕΚ, που την έχει του χεριού του, μπαίνει στον δρόμο του και τον απειλεί όχι απλά με ήττα αλλά με επιβεβαίωση της εντύπωσης ότι φέτος η ομάδα δεν ρολάρει. Μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο σύνολο (κι αυτή τις πληγές της προσπαθεί να κλείσει) αλλά θα τον αντιμετωπίσει πάνοπλη. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ μετρά την απουσία του τιμωρημένου Μάτος και τραυματία Πέλκα κοντά σε αυτές του Μαουρίσιο, του Βέρνμπλουμ και του Βιεϊρίνια.

Ο πήχης των προσδοκιών έχει σηκωθεί ψηλά αι από τις δυο ομάδες. Ειδικά από την ΑΕΚ. Ωστόσο είναι ο ΠΑΟΚ που θα πάθει την μεγαλύτερη ζημιά αν χάσει. Οπαδούς της ΑΕΚ θα βρεις πολλούς να μην πιστεύουν ότι η ομάδα τους μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Οπαδούς του ΠΑΟΚ κανέναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ