Αλλαξε το σύστημα και «της άλλαξε τα φώτα»

Αλλαξε το σύστημα και «της άλλαξε τα φώτα»

 Ο κόουτς γύρισε το σύστημα  σε 4-4-2 φέρνοντας τον Σουντανί πίσω από τον Ελ Αραμπί και η Λαμία δεν μπόρεσε να βρεί απάντηση στο παιχνίδι του Αλγερινού που «χωνόταν» στις πλάτες των τριών στόπερ…

Είναι από τις λίγες φορές σε ένα παιχνίδι που ο κόουτς Μαρτίνς κάνει αλλαγές όχι σε θέσεις παικτών άλλα σε σύστημα από το πρώτο ημίχρονο. Τέτοια πράγματα συνήθως τα κάνει στο δεύτερο κι όταν θέλει να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Τότε είναι που γυρίζει το 4-3-2-1 σε  4-3-3.

Αυτή τη φορά έκανε την αλλαγή στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Αλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 φέρνοντας τον Σουντανί πίσω  και δίπλα από τον Ελ Αραμπί. Το κλασσικό σύστημα 4-2-3-1 με τον Σουντανί σε θέση δεξιού εξτρέμ δεν λειτουργούσε. Ο παίκτης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και έκλεινε συνέχεια προς τα μέσα για να πάρει τελική πάσα κι όχι να δώσει. Μια φορά το επιχείρησε περνώντας τον Βάντερσον και βγάζοντας ωραία πάσα μέσα στην περιοχή που δεν την πρόλαβε ο Ελ Αραμπί.

Παίζοντας όμως σαν κρυφός φορ ήταν ουσιαστικός και μέσα στις φάσεις. Κάπου εκεί ήταν που ανέβηκε η πίεση στην άμυνα της Λαμίας και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Τελικά ο χρόνος άργησε και μπήκε με τον τρόπο που από την αρχή προσπαθούσε να αποφύγει η Λαμία. Ο Σωτήρης Αντωνίου δεν ήθελε να πετύχει ο Ολυμπιακός την ομάδα του σε ανοικτό γήπεδο. Αυτό που ήθελε να αποφύγει του στοίχησε τελικά.

Η μπάλα ξεκίνησε από τον Σα και περνώντας από τα πόδια του Κούτρη, του Βαλμπουενά , του Ποντένσε και του Ελ Αραμπί έφτασε στο δεξί του αριστεροπόδαρου Χιλάλ Σουντανί που άνοιξε το σκορ. Η διάθεση του σκόρερ να προσφέρει ήταν εμφανής από την αρχή. Και να σκοράρει επίσης. Γενικά η διάθεσή του να δείξει στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι αξίζει για περισσότερα πράγματα. Είναι βέβαιο πως αν βρει την χαμένη εκρηκτικότητά του θα βοηθήσει πολύ περισσότερο. Και τώρα όμως δείχνει ότι είναι πολύ χρήσιμος παίκτης επιθετικά.

Για τον Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται να γίνει συζήτηση. Εχει όλα τα προσόντα να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην βγάζει συνολικά την δουλειά του Γκερέρο μέσα στο γήπεδο είναι όμως, πάντα σε επίκαιρες θέσεις έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Παίκτες που να έπιασαν μεγάλη απόδοση δεν είχε στο παιχνίδι με την Λαμία, ο Ολυμπιακός. Δεν είχε όμως και κάποιον να υστέρησε. Φάνηκε επίσης ότι εκείνοι που ήρθαν από τον πάγκο μπορούν κάνουν την δουλειά εξίσου καλά με αυτούς που εμπιστεύεται ο Μαρτίνς για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από την Λαμία κι έτσι δεν μπορεί να κριθεί που ο Μπα που έδειξε «ξεψάρωτος». Ο Λοβέρα είναι θρασύς και με διάθεση να πηγαίνει στο «ένας εναντίον ενός».  Είναι σίγουρο πως θα αξιοποιηθεί πολύ στη συνέχεια. Ο Μπενζιά δεν φοβάται τις ευθύνες και τα οργανωτικά καθήκοντα. Οι ερυθρόλευκοι πάνε στο Βελιγράδι με καλή ψυχολογία και τον Μαρτίνς να διαπιστώνει ότι και ο Ελ Αραμπί και ο Καμαρά μπορούν να έχουν θέση στην εντεκάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ