Ολυμπιακός: Βρήκε την λύση, έχει τα «όπλα»

Ολυμπιακός: Βρήκε την λύση, έχει τα «όπλα»

Τα «ταμπούρια» που θα συναντά σχεδόν σε κάθε ματς πρωταθλήματος όπως συνέβη με την Λαμία έχουν απάντηση από τον Μαρτίνς. Και το κυριότερο έχει τα «όπλα» και μάλιστα του… περισσεύουν κιόλας.

Το περίμενα αυτό το ματς για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τον Μάξι Λοβέρα για τον οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα και από το Ρέντη. Περίμενα επίσης πως η Λαμία θα τον δυσκολέψει μέχρι ενός σημείου τον Ολυμπιακό. «Ταμπούρι» παίζει, με τριάδα στην άμυνα και παρότι δεν διαθέτει αξιόλογο υλικό είναι ομάδα σκληρή και δυσκολοκατάβλητη. Ήταν και αυτή που πριν επτά μήνες «κοιμήθηκε ο Θεός» και όσο και να είναι υπήρχε ένα θέμα.

Τον Λοβέρα λοιπόν τον είδαμε για μισή ωρίτσα περίπου και πήραμε μια πρώτη γεύση. Μεσοεπιθετικός που μπορεί με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που διαθέτει να «σπάσει» άμυνες. Αυτό που εντυπωσίασε πάντως ήταν η εκρηκτικότητα του. Με το που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του και έτρεχε νόμιζες πως ανέβαζε… ταχύτητα και πήγαινε ένα επίπεδο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Θα είναι πολύτιμος πιστεύω ο Αργεντινός και στα ματς που ο Ολυμπιακός θα βρίσκει εύκολα χώρους, στα ματς της «κόντρα μπάλας».

Και βεβαίως μην ξεχνάμε πως ο Αργεντινός μπορεί να παίξει ως εξτρεμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Και δεν είναι ο μόνος. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του εκτός από τους Γκερέρο και Ελ Αραμπί, τον Σουντανί που παίζει στην επίθεση, τον Μπενζιά ακόμη και τον Μπρούνο που αυτή την στιγμή έχει «χαθεί» στο γεμάτο ποιότητα ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς ήξερε πολύ καλά τι τον περιμένει στην Ελλάδα για αυτό και επέλεξε ποδοσφαιριστές που «πολυεργαλεία». Πολυθεσίτες που μπορούν να δίνουν την λύση. Μια λύση στο πρόβλημα που θα συναντά συνεχώς ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα.

Τα «ταμπούρια» αλά Λαμίας θα τα ζήσει και στα επόμενα ματς. Και όχι μόνο στο Καραισκάκη. Το αρχικό 4-2-3-1 είναι αλήθεια πως δεν βοήθησε. Όταν στην επανάληψη ο Μαρτίνς έβαλε τον Βαλμπουενά στα άκρα και τον Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί γυρνώντας το σε 4-4-2 τα πάντα άλλαξαν και ταυτόχρονα τελείωσαν για την Λαμία. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ, ήταν και η διαφορά της εικόνας του παιχνιδιού. Δεν γλίτωνε αυτή την φορά ούτε με την βοήθεια του… Θεού η Λαμία. Και το 2-0 είναι μικρό, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Σημασία έχει πως και ο Μαρτίνς είδε στην πράξη πως μπορεί να παίζει τις…. Λαμίες έχοντας μάλιστα και τα κατάλληλα «όπλα» σε αφθονία.

Το πρώτο γκολ μάλιστα του Ολυμπιακού είναι για σεμινάριο. Μέσα σε 13 δευτερόλεπτα από την εστία του, στα δίχτυα του Βελλίδη, με εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ λες και βλέπαμε παιχνίδι σε playstation.

Ο Ολυμπιακός πάει ήρεμος στο Βελιγράδι για το μεγάλο ματς και την διεκδίκηση του μεγάλου διπλού που και θα του εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό την Τρίτη θέση και θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ονειρεύεται για παραπάνω.

Όσο για το πρωτάθλημα και το αποψινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ; Επί της ουσίας μικρή σημασία έχει, ότι και αν κάτσει. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι το θέμα αυτή την περίοδο από την στιγμή που τα πάντα όπως φαίνεται θα κριθούν στα πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ