Παναθηναϊκός: Η άμυνα «μπετόν» και οι επενδύσεις που πρέπει να κάνουν τη διαφορά

Παναθηναϊκός: Η άμυνα «μπετόν» και οι επενδύσεις που πρέπει να κάνουν τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα απολύτως απαραίτητα στη Νέα Σμύρνη και έφυγε νικητής. Όπως πρέπει να κάνει σε κάθε παιχνίδι απέναντι σε μικρότερο αντίπαλο.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βλέπει τον αντίπαλο να μην του κάνει ευκαιρίες, κάτι που δείχνει δύο πράγματα. Πως η τετράδα πίσω λειτουργεί καλύτερα και αν αποφεύγονται τα εύκολα λάθη, όπως αυτά που έγιναν με ΟΦΗ και Άρη, τότε δύσκολα μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη. Και πως η παρουσία του Σένκεφελντ, μαζί με τη βελτιωμένη φετινή εικόνα του Πούγγουρα, του δίνουν ένα αμυντικό δίδυμο αν μη τι άλλο σταθερό.

Ο Σένκεφελντ στο πρώτο ημίχρονο της Νέας Σμύρνης έδειξε πόσο σημαντικός είναι όταν κάλυψε όλα τα λάθη του Γιόχανσον. Ο Σουηδός στο πρώτο μέρος έκανε το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο και αν δεν ήταν ο Ολλανδός στόπερ, ο Παναθηναϊκός μπορεί πάλι να πάθαινε ζημιά από το πουθενά.

Σε έναν Παναθηναϊκό που δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά που έδειχνε σε όλο το ματς πως δύσκολα θα του ξέφευγε το παιχνίδι, το να έχει σε τόσο καλή μέρα έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ποιοτικός, μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Και την έκανε. Ο Ζαχίντ έμοιαζε απελευθερωμένος παίζοντας σαν «10» πίσω από το φορ. Είναι προφανές πως η θέση που του ταιριάζει περισσότερο είναι αυτή, όπως είναι προφανές και πως πρέπει να «χωρέσει» στην ίδια ενδεκάδα με τον Μπουζούκη.

Είναι οι δύο πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και όταν βρίσκονται σε καλή μέρα, η ομάδα του Δώνη μπορεί να γίνει επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Συνδυάστηκαν πολλές φορές, έπαιξαν το 1-2, έψαχνε ο ένας τον άλλον. Όταν θα μάθουν το παιχνίδι τους, θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη που έπρεπε να πάρει πάση θυσία. Είτε παίζοντας καλά, είτε όχι. Είτε με ένα γκολ, είτε με… μισό. Κέρδισε κι άλλο χρόνο, διορθώνει την βαθμολογία του, έρχεται και πάλι στα επίπεδα που τον περιμέναμε. Μια ομάδα, δηλαδή, που θα παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει, απέναντι σε μικρότερους απ’ αυτόν αντιπάλους.

Και μια ομάδα που θα βρίσκει πρωταγωνιστές στις… επενδύσεις της. Ο Παναθηναϊκός, αν και με πολύ δύσκολα οικονομικά δεδομένα, επένδυσε για να έχει τον Ζαχίντ, ώστε αυτός να του «καθαρίζει» παιχνίδια. Επένδυσε και σε άλλους, όπως ο Κολοβός που πρέπει να αρχίσει να μπαίνει στην εξίσωση, ώστε να μην εξελιχθεί σε μια ακριβή… εφεδρεία. Επένδυσε στον Μολό και στον Σένκεφελντ. Εκείνοι είναι που πρέπει να τον τραβήξουν στα δύσκολα, όπως συμβαίνει τώρα στο ξεκίνημα.

Δεν επένδυσε στον Χατζηγιοβάνη, αλλά όσο περνάει ο καιρός ίσως να αποδεικνύεται μια σωστή κίνηση. Ο Δώνης ξεκαθάρισε σήμερα ότι ο «Χάτζη» θέλει να φύγει. Κάτι που σημαίνει πως ορθώς τον αφήνει στον πάγκο. Έναν παίκτη που έχει ήδη το μυαλό του αλλού, δεν μπορείς να τον χρησιμοποιείς, διότι δεν θα τον δεις να παλεύει. Και αυτό θα κάνει ζημιά σε όλη την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ