Για όλους VAR. Για το τριφύλλι; VARατε στο ψαχνό

Για όλους VAR. Για το τριφύλλι; VARατε στο ψαχνό

Μπορεί να είναι και Παγκόσμια πρώτη αυτό που ζούμε στην ελληνική Superleague. Τι εννοούμε; Μια ομάδα να αδικείται συστηματικά από την χρήση του VAR.

Προσοχή δεν μιλάμε για μια κανονική και βάση των κανονισμών χρήση. Δεν μιλάμε δηλαδή για περιπτώσεις που ο VAR αλλάζει στη ροή ενός αγώνα μια φάση, με βάση το τι ισχύει και την μετατρέπει από υπέρ του Παναθηναϊκού σε κατά. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλούσαμε για αδικία, αλλά για ορθή χρήση και «ατυχία» του τριφυλλιού να είναι κατά του η πιο διεξοδική μελέτη ενός συμβάντος. Εδώ μιλάμε για χρήση του VAR προκειμένου να αδικηθεί μια ομάδα και να καταστρατηγηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί του αθλήματος.

Δεν είναι μία φορά, δεν είναι δύο, μοιάζει σαν να είναι το δεδομένο σχεδόν σε κάθε ματς των πρασίνων από την αρχή της σεζόν. Το εξωφρενικό είναι ότι δεν αφορά μόνο φάσεις υπέρ του τριφυλλιού που μετατράπηκαν σε κατά και η απόφαση αυτή οδήγησε σε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και το ανάποδο. Εξηγούμαι. Την πρώτη αγωνιστική έκλεισαν τα μάτια σε ξεκάθαρο πέναλτι του Βύντρα και η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσε έτσι να μπει αυτή μπροστά στο σκορ.

Στο Βικελίδης ο διαιτητής, αφού έλεγξε τη φάση του γκολ του Περέα, αντί να αποβάλλει τον Μακεντα τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα. Λες εντάξει πρώτες αγωνιστικές είναι, θυμάσαι και την απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του με τον Αστέρα, θα μάθουν. Λες αν είναι να μάθουν σωστά ας είμαι εγώ το θύμα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον «σκαπανεά» στις μεταρρυθμίσεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια. Φθάνουμε και στο χθεσινό.

Μιλάμε για ρεσιτάλ. Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώνεται κανονικό γκολ του τριφυλλιού ως οφσάιντ μετά μάλιστα και από ενδελεχή έρευνα της φάσης από τον VAR. Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης και για ομάδες με περιορισμένες δυνατότητες, όπως είναι και το φετινό σύνολο του τριφυλλιού, ικανή να της κοστίσει δύο ή και οι τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της να μπει στην πρώτη εξάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στην τελευταία φάση ουσιαστικά του ματς, μετράει γκολ της Ξάνθης, που κρίνει το παιχνίδι, το οποίο ξεκινά από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ. Πάλι γίνεται χρήση VAR, πάλι ο Κομίνης δέχεται την απόφαση και η… ζωή συνεχίζεται. Το ματς κρίνεται κατά των πρασίνων από την ανικανότητα των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι να διορθώνουν τα ανθρώπινα λάθη με την χρήση της τεχνολογίας.

Εδώ θέλω να διευκρινίσω κάτι. Ως άνθρωπος, ως οπαδός και κυρίως ως δημοσιογράφος απεχθάνομαι την κουβέντα για τα διαιτητικά λάθη. Πότε δεν μου άρεσε να χρησιμοποιούνται από ομάδες, προπονητές, παίκτες και παράγοντες ως δικαιολογία για δικά τους σφάλματα και παραλείψεις. Θα μου πείτε τότε και προς τι το άρθρο με φίλε;

Το άρθρο γράφεται με αφορμή τον Παναθηναϊκό πρώτον και κυρίως γιατί στην Ελλάδα τείνουμε να απαξιώσουμε και να μετατρέψουμε σε τραγέλαφο έναν θεσμό, που σκοπό έχει στο να περιορίσει, όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό, τα ανθρώπινα λάθη και να «απονείμει» δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Εν ολίγοις. Άχρηστους διαιτητές είχαμε, επικίνδυνους και άσχετους βοηθούς διαιτητή επίσης, Τώρα πήγαμε ένα βήμα πιο μπροστά. Αποκτήσαμε και αστεία υπηρεσία VAR. Αυτή είναι η δική μας εξέλιξη και πρόοδος κύριοι. Να βρίσκουμε πάντα τον άχρηστο για την κατάλληλη θέση. Με τις υγείες μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ