Ολυμπιακός: Έβγαλε αντίδραση

Ολυμπιακός: Έβγαλε αντίδραση

Έχει προπονητή, πάει για αλλαγή Αμερικανού. Νέοι κανόνες στο παιχνίδι από τον Κεμζούρα, για έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό, που όμως δεν πρέπει να σας ξεγελάσει

Όποιος πίστεψε ότι η εικόνα στη Γαλλία θα είναι αυτή που θα δείχνει σε κάθε εμφάνισή του ο Ολυμπιακός, μάλλον μπερδεύτηκε. Όποιος πιστέψει ότι η εικόνα στο ΣΕΦ (εντελώς διαφορετικό, με την προσθήκη του κεντρικού πίνακα) θα είναι αυτή που θα δείχνει κάθε βράδυ η ομάδα του λιμανιού, μάλλον έχει μπερδευτεί. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς θα υπάρξουν πολύ πιο δύσκολοι αντίπαλοι, ενώ δεν μπορεί να είναι τόσο καλοί ως το τέλος οι «ερυθρόλευκοι».

Γράψαμε μετά την πρεμιέρα ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ηγέτη. Κόντρα στη Βαλένθια ο Σπανούλης έμοιαζε με… έφηβο, αλλά δεν μπορεί να βγει όλη η χρονιά στους ρυθμούς του αρχηγού. Με 17 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ, έκανε πολύ περισσότερα απ’ ότι περιμένει κανείς. Ο Μιλουτίνοφ ήταν «κολόνα» (18 πόντοι, 14 ριμπάουντ), ο Παπανικολάου έχασε ένα σουτ (για 12 πόντους και 5 κλεψίματα).

Στο ημίχρονο οι «κόκκινοι» έτρεχαν δίχως φρένα, έχοντας 54 πόντους με 65% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο, 90.9% στις βολές, 20-10 ριμπάουντ, 12-5 ασίστ, 5-11 λάθη, 7-2 κλεψίματα. Το υπόλοιπο ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Κεμζούρα δεν κάθισε ως… υπηρεσιακός στον πάγκο. Προτίμησε να παίξει με… αλλαγές βόλεϊ, έχοντας «κουμπώσει» ζευγάρια (Κόνιαρης / Μπόλντγουιν, Σπανούλης / Πάντερ, Πολ / Παπανικολάου, Πρίντεζης / Κουζμίνσκας, Μιλουτίνοφ / Ρούμπιτ), αλλάζοντας πρόσωπα αλλά όχι σκέψεις. Δεν χαλάρωσε λεπτό, κυνήγησε το σκορ, δεν άφησε τους παίκτες του να νιώσουν ότι… έκαναν τη δουλειά, πριν τελειώσει ο αγώνας.

Ο Ολυμπιακός (θαρρώ) έχει προπονητή κι αν δείξει ανάλογο πρόσωπο στο επόμενο ματς, θα σταματήσει και η συζήτηση που έχει ανοίξει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πάει με τον Κεμζούρα, όχι όμως και με τον Τσέρι, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Αν δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, μάλλον είναι ένδειξη ότι οι «κόκκινοι» ψάχνουν ήδη για τον αντικαταστάτη του.

Στα καλά νέα ήταν η μεστή εμφάνιση του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος κράτησε τη θέση του, πίεσε στην μπάλα, έκλεψε, έπαιξε 14 λεπτά δίχως να δείξει «ψαρωμένος», παρότι πρώτη του παρουσία στην Ευρωλίγκα. Ο άλλος πόιντ γκαρντ (Μπόλντγουιν) μοιάζει ακόμα… μπουκωμένος. Δεν είχε κακές επιλογές, σαφέστατα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του.

Μην πει κανείς ότι η Βαλένθια δεν είναι… θηρίο, εξ αρχής τοποθετήθηκα λέγοντας πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πάνε για μια θέση στην 8άδα, άρα τα ματς με την όποια… Βαλένθια θα είναι σημεία αναφοράς. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ