Ο Ολυμπιακός σκανάρει τους στόχους του

Ο Ολυμπιακός σκανάρει τους στόχους του

Οι σκάουτ του Ολυμπιακού γεμίζουν τις λίστες με παίκτες που ξεχωρίζουν, μελετούν την εξέλιξή τους και ετοιμάζουν τις λύσεις των επόμενων μεταγραφικών «παραθύρων».

Ο Τσόρι Ντομίνγκες έπιασε δουλειά. Και ξεκίνησε να γεμίζει τις σημειώσεις του με ονόματα. Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Τσόρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό με τον ρόλο του σκάουτ, υπεύθυνου για την παρακολούθηση και αξιολόγηση ποδοσφαιριστών σε Ισπανία και Λατινική Αμερική. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, ο Ντομίνγκες ξεκίνησε τις… κατασκοπευτικές δράσεις του.

Και ξεκίνησε από τον χώρο, το μέρος που γνωρίζει καλύτερα και αισθάνεται πιο άνετα: Την Αργεντινή. Ο σκάουτ του Ολυμπιακού, αφού παρακολούθησε την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ στο ντέρμπι με την Μπόκα Τζούνιορς, είδε ακόμη δύο παιχνίδια, αυτή τη φορά με… μεταγραφική χροιά. Συγκεκριμένα, παρακολούθησε τις αναμετρήσεις Βελέζ Σάαρσφιλντ – Ιντεπεντιέντε 2-0 και Ρίβερ Πλέιτ – Πατρονάτο 2-0 και οι δύο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Primera A της Αργεντινής.

Επίσης, ο Αργεντινός παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση των «μικρών» της Ρίβερ και της Πατρονάτο, έχοντας μαζί του τον πρώην συμπαίκτη στους Μιγιονάριος και φίλο του, Φερνάντο Καβενάγκι.

Η αποστολή του Τσόρι στην πατρίδα του, βεβαίως, δεν δείχνει απλώς ότι ο ίδιος ξεκίνησε να μαζεύει πληροφορίες, στοιχεία και… ονόματα για μελλοντική μεταγραφική χρήση από τον Ολυμπιακό. Επιβεβαιώνει ότι οι Ερυθρόλευκοι δουλεύουν με τέτοιον τρόπο, πλέον, που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει. Η «κατασκοπευτική αποστολή» του Ντομίνγκες, δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια του ίδιου. Δεν είναι κάτι που ο Τσόρι αποφάσισε και προχώρησε αυτοβούλως. Είναι ένα δείγμα του πώς λειτουργεί το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και πώς φροντίζει να παρακολουθεί ποδοσφαιριστές, στις χώρες και τις ηπείρους που έχει επιλέξει να τσεκάρει.

Ο,τι έκανε ο Τσόρι στην Αργεντινή, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και στην Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Αγγλία, όπου οι σκάουτς του Ολυμπιακού παρακολούθησαν δεκάδες αγώνες. Και για να κάνουν γενικό σκάουτινγκ. Βλέποντας νέες περιπτώσεις, αλλά και παίκτες που ξεχωρίζουν από παλαιότερες αναζητήσεις. Αλλά και (κυρίως) με στόχευση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που ο Ολυμπιακός παρακολουθεί καιρό την εξέλιξή τους και, είτε περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κινηθεί είτε θέλει να τσεκάρει την πρόοδό τους. Ώστε όταν έρθει η ώρα των μεταγραφών να είναι έτοιμος. Και να έχει λύσεις για κάθε θέση, και κάθε… προφίλ.

Υπό την εποπτεία του Φρανσουά Μοντέστο, το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού παρακολουθεί όλες τις αγορές που τον ενδιαφέρουν. Και αυτό θα κάνει και αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, όπως και τα μέλη του τμήματος (φανερά και… κρυφά), έχουν αναλάβει να παρακολουθήσουν συγκεκριμένους αγώνες, με στραμμένη την προσοχή τους σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Αλλά έχοντας παράλληλα τα μάτια τους ανοιχτά για νέες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί το λεγόμενο «γενικό σκάουτινγκ» και συμπληρωθεί μια ευρεία λίστα με παίκτες για όλες τις θέσεις, οι Ερυθρόλευκοι θα περάσουν στην επόμενη φάση. Τη στενή παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών που πρέπει να αξιολογηθούν. Αλλά και μελέτη/έρευνα όλων των επί μέρους στοιχείων που αφορούν τους εν λόγω παίκτες. Και την παρουσία τους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων (οικογενειακή κατάσταση, χαρακτήρας, προσωπικότητα, συμπεριφορά κλπ). Με στόχο την ελαχιστοποίηση του λάθους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ