Η πρόκριση στο Μουντιάλ δε σηκώνει πανηγυράκια σε ήττες

Η πρόκριση στο Μουντιάλ δε σηκώνει πανηγυράκια σε ήττες

Για να μπορέσει η Εθνική ομάδα να έχει βάσιμες ελπίδες για το πρότζεκτ «Κατάρ 2022» πρέπει να φτιάξει η ίδια τη μοίρα της στα παιχνίδια που ακολουθούν. Τα οποία μόνο αδιάφορα δεν είναι.

Το να χαιρόμαστε επειδή χάσαμε «επαγγελματικά» στη Ρώμη με το τιμητικό 2-0 και δημιουργήσαμε 2-3 φάσεις για γκολ απέναντι στην Ιταλία δείχνει πόσο έχει χαμηλώσει το ταβάνι της Εθνικής μας ομάδας.

Κάποτε, όχι και τόσο παλιά, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Σαμαράς, ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς, ο Μήτρογλου έβγαιναν από το γήπεδο σκασμένοι από τη στεναχώρια τους έπειτα από ισοπαλίες. Τώρα οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ανακούφιση επειδή έδειξαν 2-3 καλύτερα πράγματα απ’ αυτά που είχαν δείξει κόντρα στο… Λιχτενστάιν και απείλησαν την εστία του Ντοναρούμα.

Ο τρόπος σκέψης γύρω από την Εθνική αρχίζει να αλλάζει, κάτι που είναι και ανησυχητικό και επικίνδυνο. Η αντιμετώπιση που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μας γυρίζει χρόνια πίσω, σε εποχές που ήταν υπέρβαση το να κερδίσεις ένα σπουδαίο παιχνίδι και το να βρεθείς σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τα τρία τελευταία ματς που έρχονται αντιμετωπίζονται ως μια ευκαιρία για δοκιμές από το προπονητικό τιμ. Περίπου σαν να μην ενδιαφέρει και κανέναν το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που έχει έρθει πλέον ο αποκλεισμός. Τα πράγματα, όμως, δεν – θα έπρεπε να – είναι έτσι.

Το Ranking της FIFA είναι αμείλικτο. Και η θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα είναι η χειρότερη που έχει βρεθεί στην ιστορία της. Στην τελευταία «καταμέτρηση» βρεθήκαμε στην 60η θέση, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν δεν τη διορθώσουμε, θα έρθουν μεγάλα «ζόρια» στο πρότζεκτ «Κατάρ 2022» όπως το έχει ονομάσει ο Φαν’τ Σιπ με τους συνεργάτες του.

Ανάλογα με τη θέση που κατέχει μία χώρα στο Ranking έρχονται και οι κληρώσεις. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο «βατός» ο δρόμος. Αντίστοιχα, όσο πιο χαμηλά, τόσο πιο δύσκολες οι ομάδες που θα βγουν από την κληρωτίδα.

Αν η Ελλάδα μετρήσει ήττες, αξιοπρεπείς ή μη, με καλή απόδοση ή με άσχημη, η θέση της θα παραμείνει χαμηλή, άρα η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ θα τη φέρει σε ρόλο αουτσάιντερ για την πρόκριση.

Τα… πανηγυράκια για «αξιοπρεπείς ήττες» καλό θα είναι να εκλείψουν άμεσα, αν θέλουμε να αλλάξουμε και πάλι το στάτους μας και να βρεθούμε σε θέση ισχυρού. Κι αν δεν το αντιληφθούν σύντομα εντός της Εθνικής ομάδας τότε θα βρισκόμαστε και πάλι στην άχαρη θέση του φτωχού συγγενή και της ομάδας που απλά θα περιμένουν οι ισχυροί του κάθε ομίλου να κόψει βαθμούς από τον ανταγωνιστή τους για να επωφεληθούν εκείνοι, όπως συμβαίνει τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ