Ήτανε μαζί φαντάροι, Πάνος και Ιβάν;

Ήτανε μαζί φαντάροι, Πάνος και Ιβάν;

Ο Κώστας Καίσαρης αφήνει στην άκρη τη μίζερη και πεζή ποδοσφαιρική επικαιρότητα κι ασχολείται με τα σπουδαία και τα σοβαρά.Τη σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας, σχετικά με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

ΟΤΑΝ ο μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας, οφείλεις να τον παίρνεις στα σοβαρά. Ακόμα κι όταν λέει, ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Αν πει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, θα το πάρουν οι Σικάγο Μπουλς, θα τον πιστέψουν; Δύσκολο. Όλοι θα πουν, ότι ο πρόεδρος είπε ένα αστείο. Αν πει το ίδιο όμως, ο πρόεδρος της Ουγκάντα το πράμα αλλάζει. Προφανώς και θα τον πιστέψεις. Η Ελλάδα, που βρίσκεται πιο κοντά; Στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε μία τριτοκοσμική αφρικανική χώρα; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Και γι’ αυτό ακριβώς, όταν ο Πρωθυπουργός της λέει, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, το λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου.

Ο ΠΑΝΤΑ, χαμογελαστός και ευδιάθετος Αλέξης, μιλάει κατά κύριο λόγο πολιτικά. Όπως τις προάλλες, στην πάντα φιλόξενη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης.

Υποβαλλόμενος λοιπόν, στη βάσανο, των ιδιαίτερα σκληρών ερωτήσεων του παρουσιαστή, της ΕΤ3 (όπως, «όταν λέτε «δεν θα μασήσετε τα λόγια σας», τι ακριβώς εννοείτε») αναφέρθηκε στα ΜΜΕ:

«Ο έντυπος κυρίως Τύπος, δεν μπορεί να αποφέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες – είναι απολύτως ζημιογόνος- και τα τηλεοπτικά μέσα, σε μεγάλο βαθμό είναι στην ίδια μοίρα και άρα η επιρροή παραγόντων της οικονομικής ζωής, οι οποίοι επιχειρούν να αποκτήσουν ανάστημα, μέσα από την παρέμβασή τους στη πολιτική και κοινωνική ζωή, χάνοντας χρήματα, αλλά ευελπιστώντας, ότι θα τα βγάλουν με άλλο τρόπο».

ΕΝΑΣ λοιπόν ήταν, ο Άγγλος φραγκισκανός μοναχός Ρότζερ Μπέικον, που ανακάλυψε την πυρίτιδα κι όλος ένας ο Αλέξιος Τσίπρας, που ανακάλυψε τη διαπλοκή. Να συμφωνήσουμε λοιπόν και όχι για την οικονομία της συζήτησης, ότι τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνα. Η Ελλάδα είναι κερδοφόρα; Το μαγαζί βγάζει λεφτά; Η μήπως, μπαίνει μέσα, σόλο κάσα σόλο καπίκια; Η απάντηση είναι προφανής. Αν τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνα, μία φορά η Ελλάδα, είναι δέκα. Η Ελλάδα είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Έχει χρεοκοπήσει. Πέντε δις περίσσευμα βγάζει τον χρόνο και χρωστάει 280. Για ποιο λόγο, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν σύντροφοι, θέλουν ντε και καλά να κυβερνάνε , μία χρεοκοπημένη χώρα;

-Για να πουλάνε μπιρ παρά, αεροδρόμια και λιμάνια;
-Για να κόβουνε μισθούς και συντάξεις;
-Για να κόβουνε αναπηρικά επιδόματα;
-Για να «εξορθολογίζουν», τις δαπάνες για την Υγεία;
-Για να μειώνουν, το επίδομα θέρμανσης;
-Για να ανεβάζουν συνεχώς, τις ασφαλιστικές εισφορές;
-Για να κόβουν, τα πολυτεκνικά επιδόματα;
-Για να καταργούν, το ΕΚΑΣ;
-Για να μειώνουν τις συντάξεις χηρείας;
-Για να πουλάνε όπλα στη Σαουδική Αραβία;
-Για να βγαίνει στον πλειστηριασμό πρώτη κατοικία, υπόγειο 43 τμ, για κάποια χιλιάρικα χρέη στην Εφορία;

ΤΟΥΣ είναι ευχάριστα όλα αυτά; Προφανώς. Η λογική είναι απλή. «Γιατί δηλαδή, να τα κάνουνε αυτά, κάποιοι άλλοι και να μην τα κάνουμε εμείς»; Υπάρχει σαν αντιστάθμισμα, η νομή της εξουσίας. Μπορεί να βουτάνε τα χέρια τους στο αίμα, αλλά καλοπερνάνε. Η διαχείριση της χρεωκοπίας, είναι επικερδής. Αν δεν ήτανε Υπουργός ο Φλαμπουράρης, θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ, να κάτσει εκ δεξιών του Μελισσανίδη; Για να πηγαίνανε τη δεκαετία του 70 στο ίδιο καφενείο στη πλατεία Μέμου, δύσκολο. Για να το κλείνουμε λοιπόν το θέμα, με τα ΜΜΕ, η Αυγή και το «Κόκκινο», έχουν κερδοφορία; Μόνο στη Μιχαλού δεν χρωστάνε. Πάνω από πέντε εκατομμύρια Ευρώ, χρώσταγε η Αυγή το 2014. Για ποιο λόγο συνεχίζει να κυκλοφορεί, όταν μόλις και μετά βίας οι πωλήσεις της, ξεπερνάνε τα χίλια φύλλα; Επειδή, με το που ανέβηκε, ο Σύριζα στην εξουσία, οι Τράπεζες ανέβασαν τις χορηγίες, από τα 118 εκατομμύρια το 2013 στα 489 το 2015; Τι προέκυψε κι αγάπησε σφόδρα στα καλά καθούμενα ο Σάλλας της Πειραιώς την πρωινή εφημερίδα της Αριστεράς κι άρχισε να την τσοντάρει; Πόσο ηθικό είναι να κρύβεται, πίσω από offshore Κυπριακή εταιρία, μέτοχος της Αυγής; Κι αφού οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενοι, τι δουλειά είχε ο Καμμένος, σαν κολαούζος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Έψιλον, από τον Βρυώνη στον Σαββίδη; Τον ήξερε τον Ιβάν από χθες; Είχανε κάνει μαζί φαντάροι; Τι δουλειά έχει ένας Υπουργός, στις «χαρές», ενός επιχειρηματία;

ΤΑ ΛΟΓΙΑ, είναι εύκολα. Πολύ εύκολα. Και στα λόγια, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ο Αλέξης είναι καλός. Αετός μπορείς να πεις. Η ειδικότητά του, είναι αυτή. Μπορεί να μπερδεύεται στα ελληνικά, αλλά κι αυτοί που τον ακούνε δεν τα ξέρουνε καλύτερα. Γνωρίζει σε τι κοινό απευθύνεται. Για πρωινό τα έχει τα ψιμάρια τους Ελληνες.

Στη μουσική επιλογή, μία διαφορετική Μισιρλού, από το κουαρτέτο της Martina Eisenreinh.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ