Ο Παναθηναϊκός ξαναπαίρνει το σωστό δρόμο

Ο Παναθηναϊκός ξαναπαίρνει το σωστό δρόμο

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο Γιάννης Μπουζούκης και τα άλλα Ελληνόπουλα έδωσαν ώθηση στον Παναθηναϊκό για να πάρει το «διπλό» στο Περιστέρι, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος πλέον δεν κρύβει ότι βγαίνει μπροστά...

Καλώς ή κακώς, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν διεκδικεί τους στόχους που επιτάσσει η ιστορία του, η επιλογή είναι μία: να στηριχτεί στους νεαρούς Έλληνες και να δημιουργήσει ένα σύνολο βασισμένο σε αυτούς. Η εφαρμογή του πλάνου που άρχισε το καλοκαίρι του 2018 από τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη είναι η ενδεδειγμένη λύση και όχι η επιμονή σε ξένους αμφιβόλου αξίας, με ιστορικό τραυματισμών και με… τζόκερ διαφόρων ειδών.

Σαφώς, δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί. Κανένα ρόστερ στον κόσμο δεν απαρτίζεται 100% από το εγχώριο στοιχείο. Οι καλοί, ποιοτικοί και έμπειροι από το εξωτερικό είναι αναγκαίοι, για να βοηθήσουν τους μικρούς σε ηλικία ντόπιους να εξελιχτούν. Παίκτες όπως ο Σένκεφελντ, ο Ινσούα, ο Ζαχίντ ή ο Μακέντα, ο οποίος δεν έπαιξε στο Περιστέρι, έχουν ρόλο στον Παναθηναϊκό της λιτότητας.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην παίζει ο Χατζηγιοβάνης για να παίζει ο Μπεκ. Να στερείται χρόνου ο Καμπετσής, να βρίσκεται δανεικός στον Πανιώνιο ο Εμμανουηλίδης, να μην παίρνει ευκαιρίες ο Βέργος. Ο Παναθηναϊκός κάπου χάθηκε στην αρχή της σεζόν και στο Περιστέρι με το 1-0 επί του Ατρόμητου έκανε ένα βήμα προς τον ορθό δρόμο. Δεν έλυσε τα προβλήματα του, δεν ξεπέρασε τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, δεν έχει το δικαίωμα να πιστέψει ότι θα σαρώσει από εδώ και πέρα. Όμως, πήρε μία βαθμολογική ανάσα.

Εξυπακούεται ότι ο Χατζηγιοβάνης είναι το πρόσωπο των ημερών. Ανανέωσε ενώ ήταν στην έξοδο του «Καλαφάτης», έπαιξε βασικός, σκόραρε, θύμισε τον ποδοσφαιριστή της προετοιμασίας και του περσινού πρώτου γύρου. Ήταν φανερό τόσο καιρό ότι ήταν πιεσμένος ψυχολογικά. Στο Περιστέρι ήταν απελευθερωμένος και έβγαλε άλλη εικόνα. Έπαιξε ρόλο η αποπομπή του Νταμπίζα, το «ντοπάρισμα» του Αλαφούζου, η στήριξη του Δώνη. Όλα είχαν σημασία και συνδυαστικά, έβγαλαν στο γήπεδο τον σκόρερ, που έδωσε το διπλό στον Παναθηναϊκό.

Χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αξιοποιήσει το timing και να πετύχει τη δεύτερη σερί νίκη του την επόμενη αγωνιστική με τη Λάρισα. Είναι ανάγκη να συμβεί και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί. Ο Άρης πέρασε με διπλό από την Ξάνθη, οπότε το «τρίποντο» του Παναθηναϊκού έχει μικρότερο αντίκρισμα απ’ ότι σε αντίθετη περίπτωση.

Από εκεί και πέρα, η δημόσια εμφάνιση του Αλαφούζου στα κοινά του Παναθηναϊκού είναι γεγονός. Αφανώς εδώ ήταν και το έχουμε καταγράψει. Αλλά δεν πήγαινε στην ομάδα, δεν έβλεπε παίκτες και δεν μίλαγε με μάνατζερ και άλλους παρατρεχάμενους του ποδοσφαίρου. Τώρα, αυτό έχει αλλάξει. Ο Αλαφούζος παίρνει πρωτοβουλίες, βλέπει κόσμο και μιλάει. Που θα βγει αυτό, θα το δούμε στο μέλλον. Αντίστοιχες επιλογές στο παρελθόν δεν έχουν βγει σε καλό, μακάρι να μην επαναληφθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ