Ολυμπιακός: «Κλειδωμένη» η 11άδα και το 4-3-3 με Μπάγερν

Ολυμπιακός: «Κλειδωμένη» η 11άδα και το 4-3-3 με Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο το πλάνο «Μπάγερν Μονάχου», με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει καταλήξει σε σχηματισμό, αλλά και στα πρόσωπα.

Είναι το δυσκολότερο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Μια πρόκληση από εκείνες που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη την Μπάγερν Μονάχου. Χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό, πάθος, συγκέντρωση και πλάνο, για ένα αποτέλεσμα από εκείνα που μένουν στην ιστορία. Ένα αποτέλεσμα από εκείνα που πολλές φορές έχει βιώσει το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Από εκείνα που ο οπαδός του Ολυμπιακού έχει ζήσει με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο και τόσες άλλες.

Ο Ολυμπιακός δεν ονειροβατεί. Γνωρίζει το μέγεθος του αντιπάλου και το ύψους του εμποδίου που καλείται να υπερκεράσει. Αλλά έχει την ποιότητα και την… τρέλα που απαιτείται για να ελπίζει. Και το κοινό, βεβαίως. Διότι το Γεώργιος Καραϊσκάκης παίζει τη δική του μπάλα. Και το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο του Ολυμπιακού, είναι από εκείνα που «παίζουν» μπάλα. Ακόμη και κόντρα σε υπερδυνάμεις… άλλου επιπέδου όπως οι Βαυαροί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει σχεδόν τα πάντα ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τρίτης. Εχει καταλήξει στον σχηματισμό, το αγωνιστικό πλάνο, την τακτική που θα ακολουθήσει, αλλά και στους 11 της αρχικής σύνθεσης. Δείγμα ότι έχει δουλέψει/προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται το μεγάλο παιχνίδι, με μια από τις 5-6 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μια ποδοσφαιρική πολεμική μηχανή, που μπορεί να μην νίκησε την Αουγκσμπουργκ το Σάββατο, αλλά πριν 20 ημέρες έβαλε 7 στην έδρα της Τότεναμ.

Στο δια ταύτα τώρα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια του. Στην άμυνα η… γνωστή τετράδα θα επιστρέψει. Ομάρ, Μεριά και Τσιμίκας ξεκουράστηκαν και μαζί με τον Ρούμπεν Σεμέδο θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους επιθετικούς της Μπάγερν μακριά από την περιοχή τους.

Ο Μαρτίνς αλλάζει τον σχηματισμό σε καθαρό 4-3-3 και ετοιμάζει 11άδα με τους τρεις εν δυνάμει βασικούς μέσου του: Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά. Με τον Μασούρα και τον Ποντένσε να παίρνουν θέση στα δύο άκρα της επίθεσης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρτίνς ενημέρωσε τον Ελ Αραμπί ότι αυτός θα είναι βασικός στη μάχη με τους Βαυαρούς. Μάλιστα, αυτό εξηγεί και την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να ξεκινήσει βασικό τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο κόντρα στον ΟΦΗ. Εάν θα αλλάξει κάτι επ’ αυτού θα φανεί. Ωστόσο, το πλάνο που ισχύει τώρα, προβλέπει Ελ Αραμπί.

ΥΓ. Εάν υπάρχει μία αλλαγή που μπορεί να προκύψει στην παραπάνω 11άδα, αυτή δεν είναι άλλη από τον… Αβραάμ Παπαδόπουλο. Οσο κι αν (μπορεί να) προκαλεί έκπληξη σε κάποιους, στο μυαλό του Μαρτίνς ο Αβραάμ αποδεικνύεται μια απολύτως αξιόπιστη λύση. Ενας παίκτης με εμπειρία, που έχει φάει με το κουτάλι αγώνες μεγάλης πίεσης, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και τόσο κόντρα στον Αρη, όσο και με τον ΟΦΗ, ικανοποίησε τον προπονητή του. Είναι σαφές ότι το Μεριά-Σεμέδο είναι ένα δίδυμο που δεν «σπάει» εύκολα, αλλά είναι εξίσου σαφές ότι ο Αβραάμ έχει ανέβει πάρα πολύ στην εκτίμηση του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ