ΑΕΚ : Κρατάει το «τρίποντο» και το δίδυμο που απελευθερώθηκε

ΑΕΚ : Κρατάει το «τρίποντο» και το δίδυμο που απελευθερώθηκε

Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ με τον Βόλο, η βελτίωση που επιβάλλεται ενόψει Καραϊσκάκη και τα… κέφια των Μάνταλου, Λιβάγια.

Το παιχνίδι με τον Βόλο αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για την ΑΕΚ. Η Ένωση δεν παρουσίασε το πρόσωπο που έπρεπε και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην καλοστημένη ομάδα από τη Μαγνησία. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πολλά «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι τους και λίγο έλειψε το παραπάνω να τους κοστίσει ακριβά.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που έπρεπε, όμως η ΑΕΚ δεν έπεισε ενόψει Καραϊσκάκη. Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ειδικών συνθηκών και το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένο και μάλιστα σημαντικά, για να φύγει από το Φάληρο με τη νίκη.

Η αλλαγή διάταξης είχε και θετικά, αλλά και αρνητικά. Στα πρώτα ξεχωρίζει η σούπερ εμφάνιση του Μάρκο Λιβάγια αλλά και η απελευθέρωση του Πέτρου Μάνταλου. Οι δύο άσοι ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ, με τη συμβολή τους για να έρθει η νίκη να είναι τεράστια.

Ο Κροάτης συνέχισε το σερί των γκολ, ενώ ο αρχηγός της Ένωσης έκανε στο γήπεδο τα πάντα. Κέρδισε την αποβολή, έδωσε ασίστ, σκόραρε δύο φορές. Ο Μάνταλος αγωνίστηκε μετά από καιρό στη θέση του αριστερού εξτρέμ και τα πήγε εξαιρετικά.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε βεβαίως η ταυτόχρονη παρουσία των Λιβάγια-Ολιβέιρα στην ενδεκάδα, που έδωσε στον αρχηγό πεδίο δράσης και επιλογές. Ο Πορτογάλος έκανε πολύ καλή δουλειά στο γήπεδο και είναι δεδομένο πως εφόσον συνεχίσει στο ίδιο τέμπο θα βρει ξανά και την επαφή με το γκολ.

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, παρότι έπαιξε με τη φωτιά. Ζητήματα υπήρξαν και μάλιστα σοβαρά, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με την ανασταλτική της λειτουργία. Εκεί όπου υστέρησαν άπαντες. Μαζί και ο Τσιντώτας. Που θα πρέπει να δείξει ένα πιο… σίγουρο πρόσωπο στο Φάληρο, εφόσον διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Η ομάδα είχε ανάγκη την επιστροφή στις επιτυχίες, έστω κι αν αυτή ήρθε με… καρδιοχτύπι. Πλέον η ηρεμία για δουλειά και διορθώσεις υπάρχει. Το ντέρμπι που ακολουθεί είναι από εκείνα που μπορούν να καθορίσουν την πορεία της ΑΕΚ στη σεζόν. Έστω κι αν βρισκόμαστε στην αρχή μιας χρονιάς με μακρύ δρόμο.

ΥΓ. O Ντανιέλε Βέρντε πήρε μετά από καιρό μια ευκαιρία από τον Κωστένογλου, όμως δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί. Ο Ιταλός εξτρέμ είχε όρεξη, είναι σαφές πως διαθέτει ποιότητα, όμως το παιχνίδι του στερείται ουσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ